Hogyan mondjuk meg a baratainknak, hogy nem akarjuk a segitseguket?
Kulfoldon elunk es nekem par honapja nincs munkam csak a ferjemnek. Az a lenyeg, hogy nem akarok most elmenni dolgozni, de ezt igy nem mondhatjuk el. Ok meg allandoan jonnek a mindenfele fekete, nem bejelentett (takaritas, idos nenire vigyazas) munkakkal. Hogyan mondjuk meg nekik, hogy ezek nem erdekelnek es nem akarjuk, hogy tobbet szerezzenek ilyen munkakat.
Nekem is kellemetlen ezeket a munkaadokat felhivni es mindig lemondani a munkat.
Ajánlom az alábbi mondat adott nyelvre történő fordítását:
"Köszönöm, de nem akarok dolgozni"
Nem értem ebben mi a bonyolult? Egyszerűbb hazudozni és megbeszélt munkák lemondásával esetleg kynos helyzetbe hozni a barátaidat?
Miért nem lehet nekik megmondani, hogy Te nem akarsz dolgozni?
Itthon Mo.on lazàn megmondom, miért nem dolgozom!Speciel én azért mert babàt akarunk, az elsö elhalt, s arra jutottunk, hogy nem megyek dolgozni, hanem ujra megprobàljuk!
Nálunk is pont ilyen baba-dolog miatt nem megy, hogy dolgozzak. Sokat kell orvoshoz jarnom és egyik munkahelyen sem preferálják a sok hiányzást.
Ha meg nem is hivatalos munka, akkor meg még sokkal nehezebb hiányozni napokat.
De nem értem, mi az amit nem tudsz megmondani?
Ha nem is mondod el, hogy dokihoz rohangálsz, azt miért nem lehet mondani, hogy "köszi, de nem akarok dolgozni"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!