Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy csak tehernek...

Normális, hogy csak tehernek érzem a kisöcséimet?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok, és bár nagyon szeretem a kisöcséim (7 évesek), rendkívül idegesít, hogy a szüleim rendszerint rám bízzák, állandóan nekem kell felolvasgatni neki valamit, nekem kell játszanom velük, sokszor a programjaim le kell mondanom, mert a szüleim elugranak valahova. Ha én anyámmal megyek mondjuk vásárolni, akkor mindig elvisszük az öcséimet, de bezzeg ha apuval mennek, akkor mindig rám bízzák. Néha kicsit begurulok, és kizavarom őket a szobámból, mert nincs kedvem játszani velük (van saját életem) és akkor mennek öcséim árulkodni, és én vagyok a lusta disznó, aki nem hajlandó velük játszani. Szerintem nem nekem szülték a szüleim a gyerekeket, hogy állandóan én gondoskodjak róluk.
2011. dec. 21. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Hát igen manapság nagyiknak és nagyobb tesvéreknek divat szülni,normális családokban nem a nagyobb tesók dolga nevelni a tesóit.De még egy év 18 leszel és léphetsz utána már nem lesz ingyen bébicsőszük.
2011. dec. 21. 18:54
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Alap, hogy a nagyobb testvér vigyáz a kisebbekre, egy bizonyos határig. Kamaszként már az ember jobban kinyílik, csajozna, bulizna. Ez teljesen érthető. Szerintem ülj le a szüleiddel, és beszéld meg ezt velük. Vagy ha már egy programodat kell lemondanod, akkor kellőképpen kompenzálják (emelt zsebpénz ilyesmi).

Vagy ha már tudod, hogy a héten mit csinálsz, akkor mondd meg a szüleidnek, hogy X napokra neked már megvan a fix programod, oldják meg, nem leszel ott állandóan.

Nagyon jó "menekülési útvonal" az egyetem, főleg más városban, mert akkor ők is végre törődnek a kisebbekkel, neked meg nyugtod lehetne.

2011. dec. 21. 19:06
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

NE úgy fogd fel mint valami feladat. Ha nem akarsz velük lenni, de valahogy mégis muszáj akkor csinálj velük olyan programot amit ők is és te is szeretsz...

Vagy tanítsd meg őket valami bűvészmutatványra a kicsik szeretik ezt. :)

Ők a testvéreid!

2011. dec. 21. 19:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyrészt megértelek, de másrészt meg nem annyira. Igazad van abba, hogy ne te vigyázz állandóan rájuk! De a szüleidnek is had legyen egy kis szabad idejük! Ülj le velük az asztalhoz és beszéljétek meg a dolgokat. Mond el nekik hogy neked is van magán életed és ne te vigyázz ennyiszer rájuk!
2011. dec. 30. 19:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van.

Ha nem akarod egyetlen percig sem kellene velük foglalkoznod.

Próbáltak volna rám ilyesmit bízni, az tuti, hogy balhé lett volna, mert én nem csinálom meg.

2011. dec. 30. 21:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem hála nincs kis tesóm, viszont van 2 idősebb testvérem, egymásra sose bíztak anyáék, mert azt mondták, hogy nem a tesóknak szülik az emberek a gyerekeket, hanem maguknak, a saját felelősségükre, ha nekik több szabadidő kellett volna, akkor nem szült volna anya 3 gyereket, hanem csak 1-et. De beszéld, meg szüleiddel, hogy pl. vasárnaponként és szerdánként (ezek csak példák), te vigyázol öcséidre, de a többi napod szabad kész, mondd el, hogy nem sokára felnőssz, több szabadidő kell, hogy ismerkedj új emberekkel.
2011. dec. 31. 01:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Igazad van, mondd el ezt nekik is. Minek vállalták, ha nem tudnak keríteni rá embert, aki vigyáz rájuk?

Nem neked kéne a saját szabadidődet feláldozni miattuk.

2011. dec. 31. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!