Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzi egy csomó szülő...

Miért érzi egy csomó szülő azt, hogy csak ők dönthetik el, hogy a lányuk mikor aludhat a barátjánál?

Figyelt kérdés

Fiúknál nincs ez, az mehet akárkihez akárhogy. A lányoknak meg egy csomószor meg se engedik. De miért gondolják azt hogy ezt nekik kell eldönteni? Ha a lány is és a fiú is készen van rá, és úgy érzik eljutott odáig a kapcsolatuk akkor miért kérdőjelezik meg azt?

(Nyilván van egy 13 éves lány esetére gondolok, de mondjuk 16 évesen, úgy hogy már egy jó ideje eggyüttvannak..)

2011. dec. 21. 12:55
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
23%
Egyébként meg gondolj bele. Fiú: felcsinálja a lányt, nincs fizetése, leléphet. Lány: abortusz, vagy ha a szülő vállalja, hogy felneveli, akkor odaviheti. A dolog kétesélyes, hogy sül el. Ha rossz a viszony anya-lánya között, akkor megtűrt személy lesz, kilátástalan jövővel, ha jó, akkor meg ugye balesetek midig vannak, örülhetnek is a kisunokának, anyuka tanulhat, ha a nagyszülők ezt vállalják.
2011. dec. 21. 13:50
 22/36 anonim ***** válasza:
47%
13:13 as vagyok. Nem értettem, miért a nagy lepontozás, most látom, hogy összeírtam két mondatot, rögtön az elsőt, így pont az ellenkezője jött ki. Javítanám : Én is akartam, engem sem engedtek... Sosem alhattunk együtt, míg nem lettünk önállóak, kereső személyek.
2011. dec. 21. 14:00
 23/36 anonim ***** válasza:
7%
Ha a rendőrség viszi haza, ha kidobja emiatt vagy megveri a szülő, akármilyen büntetést kap a gyerek, akkor is az ő döntése, hogy mi éri meg neki. A szülő akarata akkor tud érvényesülni, ha a gyerek belátja, hogy igaza van, vagy úgy érzi, nincs más választása, ha nem akar konfliktust, vagy félelemből, de mindenképpen a gyerek dönt arról, hogy technikailag nem sétál el a fiúhoz és fekszik az ágyába éjszakára (most tekintsünk el a fiú szüleitől).
2011. dec. 21. 14:03
 24/36 anonim ***** válasza:
57%

Én nem tartom helyesnek az együttalvást. Konzervatív vagyok, és azt gondolom, nem kell házaséletet folytatni egy együttjárásban. Mindennek megvan a maga ideje és a helye, nem kell kapkodni vele.

Nagyon sok olyat ismertem, akik a házasságig nem aludtak együtt, bár volt nemi együttlét időnként, én ezt így tartom helyesnek. Hova rohantok? Sok olyat átéltek fiatalon (mert 16 évesen is fiatal vagy), amit nem ebben a korban kéne. Én sem engedném a 16 éves lányomat/fiamat aludni a barátnőjével/barátjával. Járjatok együtt, legyenek közös programjaitok, ismerjétek meg egymást, és az együttalvást hagyjátok meg a házasságra. Mire fogtok vágyni később, ha már most mindent kipróbáltok?

2011. dec. 21. 14:15
 25/36 anonim ***** válasza:
62%
Elég sok tini olvassa ezt a topicot, ahogy nézem :D Mennek a lepontozások a felnőttek válaszaira...
2011. dec. 21. 14:19
 26/36 anonim ***** válasza:
62%

ma 14:15

Mire fog vágyni 15 év házasság után, ha az idő múlásával elveszti valami az értékét? A fiatal lánynak tiniként majdnem biztos, hogy más barátja van, mint akivel összeházasodik, őt az akkor nem fogja vigasztalni, hogy majd 25 évesen együtt alhat az új barátjával, akit még nem is ismer, a jelenlegivel meg soha. Szexelni ettől függetlenül fog házasság előtt, meg együtt aludni is, ha elköltözik otthonról.

2011. dec. 21. 14:25
 27/36 anonim ***** válasza:
71%

3. válaszadó

A te szüleid akkor egy pénzéhes vad parasztok,hogy az hihetetlen.Üzenem nekik ássák el szépen magukat.Ilyen az igazi magyar mentalitás.Attól,hogy valakivel együtt alszol,még nem leszek k*rva,és nem fognak felcsinálni....Lehet lepontozni én is ezt fogom tenni.

2011. dec. 21. 15:01
 28/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :) Eléggé megsoszlanak a vélemények ezen a téren, én továbbra is tartom az állásponton.. :)
2011. dec. 21. 18:32
 29/36 anonim ***** válasza:
0%

Én visszakérdeznék, kedves topicnyitó: miből gondolod, hogy a szülő nem tudja jobban, hogy a te életkorodban mire van szükséged?

Kettő ok miatt is jobban tudja:

1. ő is volt ennyi idős

2. nálad jóval nagyobb tapasztalata van az élet dolgaiban, és számodra sajnálatosan jobban tudja, hogy mi az, ami helyes és mi az, ami nem.

Majd ha te leszel anyuka, akkor te is fogod érezni azt, amiért a szüleid most azt mondják, nem szükséges az együttalvás. 16 évesen, tomboló hormonokkal az ész kikapcsol :D

2011. dec. 22. 09:42
 30/36 A kérdező kommentje:

Utolsó, azért gondolom ezt, mert:

26 évesen is kikapcsol az agy ha az ember igazán szerelmes, mindenki csinálhat hülyeségeket. De csak azért mert fiatalok, még szerethet egy tini is őszitén, és ezt nem a szülei, hanem ő maga tudja jól megítélni.

2011. dec. 22. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!