Miért érzi egy csomó szülő azt, hogy csak ők dönthetik el, hogy a lányuk mikor aludhat a barátjánál?
Fiúknál nincs ez, az mehet akárkihez akárhogy. A lányoknak meg egy csomószor meg se engedik. De miért gondolják azt hogy ezt nekik kell eldönteni? Ha a lány is és a fiú is készen van rá, és úgy érzik eljutott odáig a kapcsolatuk akkor miért kérdőjelezik meg azt?
(Nyilván van egy 13 éves lány esetére gondolok, de mondjuk 16 évesen, úgy hogy már egy jó ideje eggyüttvannak..)
* ma 13:13, a válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
Igen, így elég vicces a dolog, de nem lehet mit tenni. Ilyenek a szülők sajnos...
Párom szerencsére megértő, úgyhogy különösebb gondot nem okoz nálunk ez. :)
Én fiús anyuka vagyok! 15 éves a fiam és ennek ellenére olyan nincs, hogy ne otthon aludjon a gyerek!
Sőt! Sötétedés az az időpont amíg kint tartózkodhat. Persze vannak kivételek, de ilyenkor telefon legyen nála, eltudjam azon érni és tudjak róla hogy hol jár.
Nem mondom, hogy tetszik neki ez a helyzet és nem szokott lázadozni ezért. Jogában áll elmondani a véleményét.
Viszont 18 éves koráig mi szülők vagyunk értek a felelősek és addig a mi a szavunk a döntő!
Amúgy a gyerek 7.osztály óta kollégista. A kollégiumban is szigorú rend van a kimenőkkel kapcsolatban és ott sem szokott szabályt szegni. Van olyan hogy sötétbe nyúlik a kimenő és mondjuk kiengedik sport szakkörre viszont akkor sem egyedül megy, hanem többedmagával.
"De miért gondolják azt hogy ezt nekik kell eldönteni?"
Mert nekik kell eldönteni. 18 éves korig legalábbis. Ők felelnek érte.
Persze ha én szülő lennék, 16 éves kor felett valószínűleg engedném (nyilván attól is függ, hogy milyen az a gyerek). Engem is elengedtek.
Ja és azt butaságnak tartom, hogy a fiúkat esetleg másképp kezelik, mint a lányt.
Engem is engedtek 15 évesen, az más kérdés, hogy először én mondtam rá mégis nemet, mert csak barátok voltunk a fiúval és féltem, hogy félreérti. Aztán 16 évesen lett barátom, ott már szabadon mehettem, nem lettem k*rva, se terhes, 3 évet együtt voltunk.
Egyébként a szülő eldöntheti, hogy mit enged, a gyerek meg eldöntheti, hogy ezt figyelembe veszi-e. Én is azt gondolom, hogy az a jó, ha a szülő akarata érvényesül, de nem tudom, hogy lehetne ezt erőltetni. Pl. ha a lány egyszerűen nem megy haza, máshol alszik.
Nem csak úgy érzi a szülő, tényleg joga van.
18 éves kor alatt még a rendőrséggel is hazavitetheti.
A lányom egy éves így csak a jövőről tudok nyilatkozni. Ha úgy látom, hogy elég érett és felelősségteljes, és megbízom a fiúban, de 100%ban, akkor elengedném.
22n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!