Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egyszer gyerekeim lesznek,...

Ha egyszer gyerekeim lesznek, akkor karácsonyozás helyett inkább valami programot fogok szervezni a családomnak. Szerintetek jó ötlet?

Figyelt kérdés
Ugyanis szerintem sokkalta nagyobb élmény közösen elmenni színházba,koncertre,élményfürdőbe, vagy moziba,mert ezek olyan élmények,amelyeket az ember nem felejt el egykönnyen,és sokkal értelmesebb,mint karácsony előtt rohanva az üzeleteket járni,és mindenkinek ész nélkül venni valamit-mert kell.
2011. dec. 20. 15:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Én annyit kérdeznék, kik azt írják, hogy beszélgetnek a fa mellett, ez egy program? Oké, persze, beszélget az ember, de mi mindennap beszélgetünk, így én ezt nem sorolnám a karácsonyi programok közé.
2011. dec. 21. 10:09
 22/29 anonim ***** válasza:
Persze, bármibe bele lehet kötni. Moziba is minden nap jár az ember, meg beszélgetni is minden nap beszélget... :) De azért ne hasonlítsunk egy hétköznapi beszélgetést ahhoz, mikor karácsonykor a vacsoraasztalnál ül mindenki aki fontos számodra, és felelevenítitek a régi emlékeket, megemlékeztek azokról, akik már sajnos nem ülhetnek veletek. Persze megteszi az ember ezt gyakrabban is, de ennek van egy külön hangulata, mert ez Karácsonykor van. Viszont annak nincs külön hangulata, hogy július 10-én mész moziba, vagy december 24-én. Max. annyi, hogy 24-én 2 méterenként van kirakva egy karácsonyfa a plázában.
2011. dec. 21. 23:52
 23/29 anonim ***** válasza:

Persze, akik összeülnek karácsonyi beszélgetésre meg hasonlók, azok izélnek itt a kérdező ötlete ellen.

Na mi meg nem ülünk össze, úgyhogy én támogatom a kérdezőt!

Nálunk a karácsony arról szól, hogy anyám kiveszi előző hétre a szabadságát, idegbetegen takarít, senki mégcsak levegőt sem vehet, mert attól is koszos les minden. Ő diszíti a fát, mert se én (19) se az öcsém (16) nem vagyunk rá képesek-szerinte. Csak elrontanánk. Apám legtöbbször dolgozik, vagy elfordul az ágyon a falfelé, miután behozta a fát és alszik. Na kész a kaja, délben, átjön nagyanyám, akitől semmi mást nem lehet hallgatni, csak a depresszióját (ami nincs neki...) meg hogy milyen hideg van és ő mennyire egyedül van (felajánlották neki, h költözzön nagynénémékhez, oda meg már nem ment.) Ebéd után mindenki vissza a szobájába, mama hazamegy. Este, kb 5ig úgy ahogy nyugalom van, akkor megint jön a mama, kezdődik az ajándékozás. Tart max. 20 percig. Mindenki átveszi a sajátját, aztán vissza a szobába. Nincs se közös vacsora, se beszélgetés, se zenehallgatás. Anyámék nézik a tv-ben a 'királyi ccsatorna" műsorát, és ennyi. Este megnézem a Reszkessetek betörőket vagy a Télaput, aztán beszélgetek msnen a barátommal meg a barátnőimmel.

Na nálunk ennyi a karácsony. Úgyhogy én szívesen elcserélnem egy másfél-kétórás mozira vagy élményfürdőre, a színházért meg ölni tudnék.

19/L

2011. dec. 22. 13:02
 24/29 A kérdező kommentje:
köszi,kedves utolsó válaszoló,nálunk is dettó ez a helyzet,ezért gondolom,hogy jó lenne így karácsonyozás nélkül,
2011. dec. 22. 14:34
 25/29 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy jelenleg nálatok ez zajlik, de lesz lehetőségetek a gyerekeiteknek egy boldogabb karácsonyt teremteni. Ti lesztek akkor már a szülők, és nem kell idegbeteg takarításba kezdeni, nem kell a fal felé fordulni miután behoztátok a karácsonyfát. Lehet ezt másképp is csinálni. Ki is lehet törölni a karácsonyt az életetekből, de szerintem érdemesebb lenne egy boldog karácsonyi légkört megteremteni, és nem az otthoni példából kiindulni.
2011. dec. 22. 15:04
 26/29 anonim ***** válasza:
Hát igen. De most, ezen az éven pl. én sokkal jobban örülnék egy mozinak, mint ennek az egész sz*r karácsonynak.
2011. dec. 22. 15:39
 27/29 anonim ***** válasza:
Akkor fogd magad és menj el moziba amíg a családod otthon vacsorázik. Ilyen egyszerű. :)
2011. dec. 22. 22:03
 28/29 anonim ***** válasza:
Olvass már.. Nem vacsorázunk közösen. Nincs semmi közös program.
2011. dec. 22. 22:50
 29/29 anonim ***** válasza:

nálunk sincs nagyon semmi.még azt is megkockáztatom hogy december 25.és 26.-a rosszabb mint bármelyik más nap az évben.

egyszerűen belegondolok hogy mi lesz(rokonlátogatás,itthon veszekedés stb...)

és a legszívesebben átaludnám az egészet.

2011. dec. 22. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!