Ha egyszer gyerekeim lesznek, akkor karácsonyozás helyett inkább valami programot fogok szervezni a családomnak. Szerintetek jó ötlet?
Persze, akik összeülnek karácsonyi beszélgetésre meg hasonlók, azok izélnek itt a kérdező ötlete ellen.
Na mi meg nem ülünk össze, úgyhogy én támogatom a kérdezőt!
Nálunk a karácsony arról szól, hogy anyám kiveszi előző hétre a szabadságát, idegbetegen takarít, senki mégcsak levegőt sem vehet, mert attól is koszos les minden. Ő diszíti a fát, mert se én (19) se az öcsém (16) nem vagyunk rá képesek-szerinte. Csak elrontanánk. Apám legtöbbször dolgozik, vagy elfordul az ágyon a falfelé, miután behozta a fát és alszik. Na kész a kaja, délben, átjön nagyanyám, akitől semmi mást nem lehet hallgatni, csak a depresszióját (ami nincs neki...) meg hogy milyen hideg van és ő mennyire egyedül van (felajánlották neki, h költözzön nagynénémékhez, oda meg már nem ment.) Ebéd után mindenki vissza a szobájába, mama hazamegy. Este, kb 5ig úgy ahogy nyugalom van, akkor megint jön a mama, kezdődik az ajándékozás. Tart max. 20 percig. Mindenki átveszi a sajátját, aztán vissza a szobába. Nincs se közös vacsora, se beszélgetés, se zenehallgatás. Anyámék nézik a tv-ben a 'királyi ccsatorna" műsorát, és ennyi. Este megnézem a Reszkessetek betörőket vagy a Télaput, aztán beszélgetek msnen a barátommal meg a barátnőimmel.
Na nálunk ennyi a karácsony. Úgyhogy én szívesen elcserélnem egy másfél-kétórás mozira vagy élményfürdőre, a színházért meg ölni tudnék.
19/L
nálunk sincs nagyon semmi.még azt is megkockáztatom hogy december 25.és 26.-a rosszabb mint bármelyik más nap az évben.
egyszerűen belegondolok hogy mi lesz(rokonlátogatás,itthon veszekedés stb...)
és a legszívesebben átaludnám az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!