Ha egyszer gyerekeim lesznek, akkor karácsonyozás helyett inkább valami programot fogok szervezni a családomnak. Szerintetek jó ötlet?
10. vagyok: nálunk úgy szokott lenni a karácsony,hogy összejön a család,eszünk egy keveset(csipegetünk),beszélgetünk,karácsonyi zenéket hallgatunk cd-ről,áhitatozunk,stb.,esetleg ha olyan tv műsor van,belenézünk...(de ez nem feltétlenül)...ez eltart 2-3 órán át... jó hosszan... és csak a nap legvégén,mikor már kiáhitatoztuk magunkat,akkor ajándékozunk,és utána örül mindenki az ajándékának,esetleg még koccintunk egyet,beszélgetünk,nézünk egy kis tévét(ha olyan van),és elmegyünk lefeküdni...
Nálunk egyáltalán nem erre van kihegyezve a dolog,persze ez is része az ünnepnek,ha tetszik,a tetőpontja,de nem csap át abba,hogy na most akkor csak az xbox,macintosh laptop,iphone,ipod,ipad és hasonló technodolgokról és az egymás ajándéktullicitálásáról szóljon...
Ha egyszer gyerekeid lesznek meg fog változni minden.
Én sem akartam karácsonyt,(mivel a papám akkor halt meg), de aztán megszülettek a gyerekek, s minden évben várjuk a karácsonyt nagyon. Főleg most hogy a pici fiúnknak ez lesz az első karácsonya.
Mi beszélgetünk, játszunk, eszegetünk szenteste itthon, karácsony napján a nagyszülőknél. Persze ajándék is lesz a fa alatt
34/n, 13, 11 éves, és egy 4 és fél hónapos kisfiúk anyukája
17. válaszolónak igaza van.
Nem veheted el a karácsony élményét a gyerekeidtől. Ha anyuka leszel, akkor már nem elsődlegesen az számít, hogy te mit szeretnél vagy nem szeretnél (ergo, hogy utálod a karácsonyt), hanem az, hogy a gyerekeid szeretik-e. És minden gyerek szereti. És nem csak az ajándék miatt: a fa miatt, a sütik és kaják miatt, a hó miatt (ha van hó), a szünet miatt, és azért, mert együtt a család.
Rajtad áll, hogy a te családodban majd milyen lesz a karácsony. Ha beszélgettek majd karácsonykor, akkor nem csak az ajándékról fog szólni. Lehet súlyozni az egyes elemek között, nem kell a szülői mintát másolni 100%-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!