Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egyszer gyerekeim lesznek,...

Ha egyszer gyerekeim lesznek, akkor karácsonyozás helyett inkább valami programot fogok szervezni a családomnak. Szerintetek jó ötlet?

Figyelt kérdés
Ugyanis szerintem sokkalta nagyobb élmény közösen elmenni színházba,koncertre,élményfürdőbe, vagy moziba,mert ezek olyan élmények,amelyeket az ember nem felejt el egykönnyen,és sokkal értelmesebb,mint karácsony előtt rohanva az üzeleteket járni,és mindenkinek ész nélkül venni valamit-mert kell.
2011. dec. 20. 15:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

10. vagyok: nálunk úgy szokott lenni a karácsony,hogy összejön a család,eszünk egy keveset(csipegetünk),beszélgetünk,karácsonyi zenéket hallgatunk cd-ről,áhitatozunk,stb.,esetleg ha olyan tv műsor van,belenézünk...(de ez nem feltétlenül)...ez eltart 2-3 órán át... jó hosszan... és csak a nap legvégén,mikor már kiáhitatoztuk magunkat,akkor ajándékozunk,és utána örül mindenki az ajándékának,esetleg még koccintunk egyet,beszélgetünk,nézünk egy kis tévét(ha olyan van),és elmegyünk lefeküdni...

Nálunk egyáltalán nem erre van kihegyezve a dolog,persze ez is része az ünnepnek,ha tetszik,a tetőpontja,de nem csap át abba,hogy na most akkor csak az xbox,macintosh laptop,iphone,ipod,ipad és hasonló technodolgokról és az egymás ajándéktullicitálásáról szóljon...

2011. dec. 20. 16:30
 12/29 anonim ***** válasza:
Szerintem is hülyeség. Élményfürdő, színház bármikor. De vegyünk egy kisgyereket. Színházba nem viheted (ha nyitva van egyáltalán) bábszínházba sincs nyitva, ezek mind csupa hétköznapi dolgok. A karácsony azért különleges, mert ilyen nincs több az évben. Szóval a többiek az oviban mesélik, kinek mit hozott a Jézuska, milyen volt a fa, szegény meg lapít... Ráadásul más rokonoknál úgyis látja, szóval igazából kivitelezhetetlen. Én semmi pénzért nem mondanék le arról, amikor alányom bontogatja az ajándékokat. És legyünk őszinték: a karácsony nagyrészt az ajándékozásról szól (lehet mondani, hogy a mai világ hatása, de a kis Jézust is megajándékozták a bölcsek, nem? ) Nem kell végletekbe menni, de egy régóta vágyott társas, egy baba, egy könyv senkit nem vág földhöz.
2011. dec. 20. 16:59
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Mi akkor fura család lehetünk, mert mi veszünk ajándékot és beszélgetünk is.
2011. dec. 20. 18:13
 14/29 anonim ***** válasza:
Én nem érezném jól magam, ha kitörölnék az életemből a Karácsonyt. Eleve furcsa lenne a gyereknek, hogy visszamegy szünet után az oviba, suliba, mindenki mutogatja, hogy kapott egy szép pulcsit, egy barbi babát, stb., tőleg meg megkérdezik, hogy mit kapott, és annyit mond, hogy ő azt sem tudja mi az a Karácsony... Nem szeretem az ilyen hozzáállást, hogy a Karácsony csak a pénzről szól. Attól, hogy ajándékozunk, még nem kell milliókat elkölteni. Anyagi helyzet függő. Én pl. csokilikőrt, trüffeleket készítettem és csomagoltam be szépen idén. 10 embert ajándékozok meg vele, 4 ezer forintból hoztam ki a hozzávalókat és a csomagolást is. De olyan is volt már, hogy 50 ezret költöttem egy emberre, mert tudtam, hogy mire vágyik, és megvettem neki. Nem a pénzt látta benne, hanem a gesztust, hogy teljesítettem a kívánságát. Személy szerint én színházba havonta járok, koncertre szintén naponta mehetnék, ha szeretném, élményfürdőbe is havonta egyszer el szoktam menni, ha nem többször. Mozi hetente egyszer. Ezzel szerintem nem okozol maradandó élményt. 10 év múlva hidd el nem fog emlékezni rá az a kisgyerek, hogy 5 évesen melyik mesét nézte meg a moziban... Viszont egy társasjátékkal még 30 év múlva is játszhat.
2011. dec. 20. 19:50
 15/29 anonim ***** válasza:
Ja azt kihagytam, hogy még ha mindenkinek külön-külön veszem meg az ajándékot, akkor sem úgy indulok neki, hogy előre rosszul vagyok a tömegtől, csak semmi stressz. Mi értelme? Örülök előre annak, hogy örömet szerzek majd a szeretteimnek. A nyugodtan megvásárolt ajándékokat aztán a családommal boldogságban és meghitt körülmények között bontogatjuk, majd elfogyasztjuk a vacsorát, és beszélgetünk. Nem pedig feszülten ülünk, hogy "jaj de szar, Karácsony van...". Szerintem minden a hozzáállás kérdése. Te rosszul állsz hozzá, persze, hogy utálod az ünnepet.
2011. dec. 20. 19:53
 16/29 anonim ***** válasza:
A 11estől kérdezném, hogy mi a mákoslecsó az az áhitatozás????
2011. dec. 20. 22:30
 17/29 anonim ***** válasza:

Ha egyszer gyerekeid lesznek meg fog változni minden.

Én sem akartam karácsonyt,(mivel a papám akkor halt meg), de aztán megszülettek a gyerekek, s minden évben várjuk a karácsonyt nagyon. Főleg most hogy a pici fiúnknak ez lesz az első karácsonya.

Mi beszélgetünk, játszunk, eszegetünk szenteste itthon, karácsony napján a nagyszülőknél. Persze ajándék is lesz a fa alatt

34/n, 13, 11 éves, és egy 4 és fél hónapos kisfiúk anyukája

2011. dec. 20. 22:42
 18/29 anonim ***** válasza:

17. válaszolónak igaza van.

Nem veheted el a karácsony élményét a gyerekeidtől. Ha anyuka leszel, akkor már nem elsődlegesen az számít, hogy te mit szeretnél vagy nem szeretnél (ergo, hogy utálod a karácsonyt), hanem az, hogy a gyerekeid szeretik-e. És minden gyerek szereti. És nem csak az ajándék miatt: a fa miatt, a sütik és kaják miatt, a hó miatt (ha van hó), a szünet miatt, és azért, mert együtt a család.

Rajtad áll, hogy a te családodban majd milyen lesz a karácsony. Ha beszélgettek majd karácsonykor, akkor nem csak az ajándékról fog szólni. Lehet súlyozni az egyes elemek között, nem kell a szülői mintát másolni 100%-ig.

2011. dec. 21. 07:36
 19/29 anonim ***** válasza:
16-osnak: Elismerem,lehet rossz szót használtam.Hát nálunk ez annyi,hogy 1.megállunk egy picit az évközbeni fejvesztett rohanásban 2. teljes átéléssel átadjuk magunkat az ünnep szellemiségének(amiről eredetileg szólt,és amiről ma is szólnia kellene) 3.karácsonyi zenéket hallgatunk 4.beszélgetünk az ünnepi alkalomra megterített,feldíszített asztal mellett,finom ételeket fogyasztva 5. és (ami nekem a legfontosabb)hogy tényleg ráérünk,nem rohanunk sehova,nincs az,hogy ha 2 órát csúszik a kaja,akkor mikor lesz az ajándékozás,és te úristen,2-kor kerülünk ágyba,most akkor mi lesz? Hogy érek be holnap melóba? Hanem ezzel a hozzáállással ellentétben szépen nyugisan egész este beszélgetünk,finom ételeket fogyasztunk,és a végén,az este lezárásaképp megajándékozzuk egymást,aztán még gyönyörködünk picit a fában,hallgatunk egy kis karácsonyi zenét(van vagy 50 karácsonyi cd-nk,+ a neten rengeteg ilyen zene van),aztán elvonulunk.Én utána,mikor már magam vagyok,tévét szoktam csak nézni, beállítom mondjuk egy fél óra múlvára az elalváskapcsoló üzemmódot rajta,aztán akkor kikapcsol magától,még erre se kell gondolnom.Másnap reggel pedig felkelünk,és jön hozzánk(vagy épp mi megyünk) egy nagyon közeli barátunkhoz,akik 15 éve költöztek haza Németországból Magyarországra.(56-os magyar a férj,és Németországban talált magának feleséget)
2011. dec. 21. 10:00
 20/29 anonim ***** válasza:
Ja és azt még kihagytam,előző vagyok,hogy egyik éven úgy van,hogy mi eszünk náluk,másik éven meg mi hívjuk meg őket egy mindig,minden esetben késő délutánba nyúló beszélgetős karácsonyi ebédre.A karácsony 2.napja(26.) az meg csak úgy eltelik...semmi extra.
2011. dec. 21. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!