Az autónk kötelezően jár a rokonságnak is? Vagy hogy lehetne megoldani a problémát?
Céges autónk van céges benzinnel. Anyósomék meg kezdenek rászokni. Vagy fuvaroztatják magukat, ami miatt reggel korábban kell kelnünk, vagy elkésünk és mindig alkalmazkodni kell a rohanás közepette. Vagy hétvégente az egész család (5-en) bepréseli magát a mi autónkba, úgy megyünk együtt bárhova, és elvárják, h én nyomorogjak hátul, mivel ők idősebbek, stb. Vagy elkérik az autót a sarki közértbe is (elvileg nem is vezethetnék), miközben NEKIK IS VAN AUTÓJUK! Csak hát így megspórolnak 3 dl benzint. És persze ehhez is a rengeteg egyeztetés, megbeszélés, alkalmazkodás. Már legtöbbször ott tartottam, h kifizetem nekik 2 l benzin árát, csak hagyjanak békén!
Vagy mit kéne tennem ebben a helyzetben?
Figyu, ne hagyd magad!
lazán közöld be nekik, hogy a céges autó magánhasználata ennyi-és-ennyi adótétel kifizetési kötelezettséget von maga után, amennyiben ezt kifizetik, nagyon szívesen rendelkezésükre bocsájtod az autót. és hogy komolyan vegyék, egészen nyugodtan villantsd be nekik a vonatkozó jogszabályt, merthogy ez tényleg így van!
Hű, de igaza van a 2. válaszolónak! Ez az érv nekem eszembe se jutott! Havi 30.000-et fizetünk a kocsiért amúgy..
Nem tudom, mennyire vagyok papucs, de a páromnak szoktam mondogatni, h szoktassa le őket, elvégre az ő családja. Ő meg elég birkatürelmű ilyen szempontból, mindent megtesz, h ne legyen sértődés. (Volt, h nekem kellett 1000 Ft-ért beutazni dolgozni, mert el lett nekik ígérve aznapra az autó!)
Nagyon egyszerű az eset.Egy semleges időpontban,amikor az anyósodék is jelen vannak,kezdj el hangosan szitkozódni,hogy a szemét cégvezetés GPS-t szereltetett az autóba(ami mostanában egyre gyakoribb)és most már a magán célú autózást tudják figyelni,ezért ki is rúghatnak.
Valószínűleg "Anyukáék" veszik a lapot.Ha nem ,nincs mit tenni sünt nekik !
Ez attol fugg,h kie a ceges auto. Ha a parode,akkor tulajdonkeppen neked sincs tul sok jogod hozza, akkor elvileg te sem vezethetned.
Ha a tied,akkor meg egyertelmuen nincs hozza joguk,csak ha te esetleg magadtol felajanlod.
Attól függ, mi a felállás. A párod kapott céges autót, és a saját szüleit is fuvarozza vele, vagy te nem tudod normálisan használni a saját céges autódat, mert állandóan a nyakadra hozza a szüleit?
Nem teljesen mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!