Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban ilyen nagy hangsúlyt...

Valóban ilyen nagy hangsúlyt kapna az internetes életünk?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy az emberek (főként a tinik) nagy része ma már minden pillanatát megörökíti, és azt fel is töltik a Facebook- ra.

A Facebook- on az összes képen csinosak, boldogok és örömteliek, ám ha ezekkel az emberekkel találkozol a valóságban, akkor rájössz hogy igazából teljesen másmilyenek mint amilyennek mutatják magukat, sokan csak a képek miatt sminkelnek és öltöznek fel csinosan (javarészt a lányok). Kérdem én, 16 éves fejjel: ennyire fontos hogy mit gondolnak rólunk az interneten? Persze, csak előnyös képeket töltsünk fel magunkról de minek kell 200 db előnyös fotót felrakni, és ha már egy kép kedvéért képesek voltunk adni magunkra, a való életben miért nem tudunk szintúgy igényesek lenni? Valamint a neten miért kell többnek, jobbnak és értékesebbnek beállítaniuk magukat, mint amilyenek?

2011. dec. 17. 10:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

igen sajnos.

Párkapcsolatok házasságok mennek tönkre mert ilyen chat olyan chat, szexchat, istentudja milyen chat. Lájkolom a volt barátot barátnőt, kolléganőt, vagy ott van a babás részleg a gyikon ahol rengeteg anyuka segiti a másikat és gyakorlatilag mindig van aki irjon.

Számitógép számitógép számitógép...

nem csak a facebook hanem a PCs játékok és minden egyéb.

Volt egy ilyen prba hogy egy 4 tagú családnál elvették a tv-t és a gépet két hétre. 3 nap után nem tudtak mit kezdeni magukkal. Aztán lassan feltalálták magukat de elszomorító.

(és igen én is itt ülök ahelyett hogy mennék a dolgomra...de megyek is..)

2011. dec. 17. 10:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen, ilyen nagy hangsúlyt kap. De egyáltalán nem biztos, hogy ez olyan nagy tragédia lenne. Majd tíz év múlva látni fogjuk, mi az eredmény, nem kell előre kongatni a vészharangot.
2011. dec. 17. 10:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez a valóságban is megállja a helyét!

Vegyük példának a párkeresést. Találkozol valakivel, akkor többségében a legjobb formádat hozod, szépen kiöltözöl, lányok sminkelnek, ha szoktak, egyéb dolgok, amivel szebbé, jobbá teheted külsőd-belsőd.

Ha mondjuk az elején tart a dolog, és átmegy hozzád valaki randira, akkor is hatalmas rendet rittyentesz, esetleg a legjobb recepted főzöd meg, romantikus hangulatot teremtesz, olyat teszel, amit a hétköznapok során amúgy nem szoktál, ami majd a későbbiekben nem biztos, hogy elő fog fordulni.

Ezek mind "hazugságok", de azért ne gondoljuk olyan durvának, szerintem teljesen természetes, hogy az ember mindig, mindenhol a legjobb arcát szeretné mutatni, még ha nem is mindig úgy néz ki vagy viselkedik úgy. (pszichológia)

Van olyan is, aki átesik a ló túloldalára persze, de azok elég önbizalom hiányosak és biztos a megerősítést várják.

2011. dec. 17. 11:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
sajnos vagy nem sajnos így van ahogy leírtad. sokan az interneten élik ki magukat illetve olyan képet festenek magukról ami sokszor a közelében sincs a valóságnak. nem minden arany ami fénylik. sokan csak elhitetik ezen a csatornán, hogy az életük csupa party, csillogás és minden szép és jó. sok csajszi akik pózolnak a tükörbe csinosan felöltözve sminkkel önbizalom növelésre használják, hogy írjak jaj de szép, jó vagy stb... nem kell ezekkel különösebben foglalkozni, hidd el az ő életük sem csak szép és jó.
2011. dec. 17. 11:07
 5/10 anonim ***** válasza:
14%
jubhn
2011. dec. 17. 11:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Én már nem értek a lovakhoz, kb 5 hónapja töröltem magamat mert meguntam az olyan egyéneket, akikről most szó van. Nem kell nekem ez a hülyeség.
2011. dec. 17. 11:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Sok tini azért éli interneten az életét, mert mostanában már ez fontosabb nekik, mint hogy csavarogjanak. Lásd hugomat, aki 16 évesen csak akkor megy el a gép elől, ha buliba akar menni szombatonként, amúgy ezen kommunikál a barátaival, ami szerintem nem is baj, de lassan elveszti a barátság a személyes jellegét. Én is szeretek netezni, munkakeresésre is használom, beszélgetésre is, de amikor csak alkalmam nyíilik, a barátaimmal csak személyesen beszélgetek. Egy kapcsolatban is jól jön pl az msn, ha éppen nem vagytok együtt.
2011. dec. 17. 12:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy már öreg vagyok a 30 egynéhány évemmel, de valahogy számomra furcsa, hogy egyes emberek a közösségi életüket az interneten élik. A facebookot kipróbáltam, de nem tudott érdekelni, nem voltam aktív, hamarosan töröltem is magam. De amíg regisztrálva voltam, megfigyeltem, hogy a legtöbb ismerősöm mintha egész nap a facebookon lógna, voltak bejegyzéseik reggel, délelőtt, délben, délután és este. Érdekes az is, hogy nem csak a fiatalok, hanem az idősebbek is lelkes facebookozók voltak.

De nem csak a facebookon figyelhető meg ez a függőség, ontják egész nap a kommentjeiket a különböző fórumokban, egyesek jól eltársalognak a többi normális fórumozóval (sajnos kevés ilyen van), mások okoskodnak, trollkodnak, vagy nem tudnak mit kezdeni magukkal és a témától független csevegést folytatnak.

Hogy mindettől egyesek értékesebbnek érzik magukat? Lehet. Ha valaki az internet nélkül magányos, zárkózott lenne barátok, társaság nélkül, annak ez az egész egy nagyszerű lehetőség a kibontakozásra.

2011. dec. 17. 21:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én pont, hogy az ellentétét vettem észre annak amit leírtál. Rengeteg ismerősöm (főleg lányok) sajnáltatják magukat a neten, szerelmi bánatból vagy akármiből származó bajukat ész nélkül megosztják..ezzel ellentétben a valóságban úgy néz ki semmi problémájuk, boldogok.. nemtudom melyik a rosszabb. ha éppen nem a panaszkodással és szerelmes idézetek megoosztásával vannak elfoglslva, akkor sem tudják másképp elfoglalni agukat, minthogy kiírják "uncsizok" majd várják a kommenteket. meg "lájkold ezt és.." "küldj gy számot" kiírásokkal űzik el az unalmat... mondjuk kinek mi, de internethozzáféréssel én nem tudok unatkozni! ott van az egész világháló, de nekik csak z a bizonyos közösségi oldal létezik...
2011. dec. 18. 09:46
 10/10 anonim válasza:

sajnos igen

de ez máshol is így működik, az emberek mindig jobbnak akarják beállítani magukat, hogy kelendők és közkedveltek legyenek.

ez később a lányokra elég jellemző lesz, hogy leragadnak ezen a 16 éves szinten, sminkelnek, pucsítanak (valóban is úgy néznek ki mint az utcalányok) aztán meg panaszkodnak hogy csak egy dologra kellenek.

persze a fiúk meg játsszák a macsót, mert sajnos valahol a nők igénylik is ezt a hazugságot.

2012. okt. 15. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!