Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kilenc évnyi együttélés után...

Kilenc évnyi együttélés után megcsalt a párom. Még egy esély?

Figyelt kérdés

Teljesen tanácstalan vagyok! Kilenc éve élek együtt jelenlegi párommal, akitől már van gyerek is. Fizetjük a lakáskölcsönt, kocsi kölcsönt, stb. Egy hete kiderült, hogy van neki valakije. Akkor, állítása szerint három hete tartott a románc, mialatt szerinte teljesen szerelmes lett a pasiba. A legrosszabb, hogy be is ismerte, hogy szerelmes belé és hogy mennyiszer voltak együtt meg minden. Kilenc év után egyik napról a másikra kiderül, hogy akit szerettem és bíztam benne már nem érez semmit irántam és egy szavát sem lehet elhinni!

Aztán egy heti szenvedés után mondtam neki, hogy itt a vége és a következő hónapban költöznie kell! És akkor történt valami, mert megígérte, hogy elfelejti a másikat és változtatni akar a kapcsolatunkon, mert szerinte én is hibás vagyok, mert sokat dolgozom, és igaz mindent megteszek értük, viszont a kapcsolatunkat elhanyagoltam. Bevallom az elmúlt időben tényleg majdnem minden arról szólt, hogy megmaradjon a ház, be legyenek fizetve a számlák. Kérdeztem, hogy miért nem szólt, hogy nem jó valami a kapcsolatunkban? Erre az volt a válasza, hogy nekem is éreznem kellett volna!

Most ott tartok, hogy annyira lenyugodtam, hogy tudtam beszélni a másik féllel, akit nem mellesleg még ismerek is és azt mondta nem fogja otthagyni a családját az én párom miatt. Adtam még egy esélyt a kapcsolatunknak, holott nem könnyű elviselni a megtörtént dolgok tudatát.

Jól döntöttem? 33/F és 32/L

2011. dec. 15. 20:02
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
80%

A házasság nem arról szól, hogy az első adódó nehézségnél lelépünk.

Ezzel tökéletesen egyetértek,ha nehézség adódik egy házasságban azt meg kell beszélni,nem elmenni máshoz és a férje fogni hogy még neki legyen bűntudata.

Ha valami nem tetszik szólok,ha elhanyagolnak szólok mielőtt más ember ágyában kötnék ki,főleg ha még gyerekem is van és tudom hogy a kósza d..ás miatt széthullhat a családom.

2011. dec. 16. 08:48
 22/32 anonim ***** válasza:

Szerintem most valamilyen szerződést kellene kötnötök az elválás lehetőségére tekintettel. Éppen azért, mert nem akartok elválni. Afféle biztosítékként. Mert mi lesz, ha mégis elváltok? Ki fizeti a lakást vagy házat, a gépkocsit? Kinél lesz a gyermek?

És a csábító felesége tud már a dologról? Ő hogy viszonyul hozzá? Ha nem tud róla, miért?

2011. dec. 16. 14:58
 23/32 anonim ***** válasza:

05:24

Fogalmad sincs a gondolkodásomról, mert a saját véleményemet nem írtam le, úgyhogy semmi értelme annak amit nekem üzentél, de azért nagyon közel voltál. Nem tanácsoltam, hogy váljon el, azt mondom, hogy mostantól akkor, a nőknek is a megbocsátást, tovább lépést és nagyvonalúságot tanácsoljátok a válás helyett..

2011. dec. 16. 15:58
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Igen,hát ha a kérdező nő lenne,már megkapta volna,hogy hagyja el a tékozló férjet.Egyébként ha elhagynád,ami a normális lenne a helyzetedben,akkor nem te robbantanád szét a családot,mint azt itt előbb írták,hanem a kedves feleséged.Én nem tudnám elviselni a közelségét, ez a "te hibád,mert sokat dolgozol" meg egyenesen taszító lenne.
2012. márc. 9. 11:45
 25/32 A kérdező kommentje:
Fél éve történt az eset és még mindig együtt vagyunk. Megéltünk azóta hideget-meleget egyaránt. Minden nap eszembe jutnak a történtek, hol jobban felzaklat, hol kevésbé. Elfelejteni neki ezt sosem fogom, megbocsájtani sem, inkább csak a túlélésre összpontosítunk mind a ketten egyenlőre. Ennyi idő távlatából már azt mondom, hogyha menni akar akkor menjen, nem fogom soha többé visszatartani már.
2012. máj. 19. 14:41
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért lássuk be, nem hangzik túl boldogan,amit írsz. De ha így érzed jónak/helyesnek,akkor kitartást hozzá.
2012. máj. 19. 17:34
 27/32 anonim ***** válasza:

Nekem az a gyanús, hogy a nejed csak azután bánta meg a dolgot és csinálta vissza, hogy a harmadik kinyilatkozta, hogy nem válik el a családjától.

Nekem az előadásodból úgy tűnt, hogy a harmadikkal négyszemközt beszéltél. Miért nem hármasban? Felteszed nekik a kérdést: Mi van veletek? Hogy tervezitek a jövőt? És akkor feleséged szembesült volna a csábító cinikus válaszával.

2012. júl. 2. 16:45
 28/32 A kérdező kommentje:

27-esnek:

Mennyire igazad van! Valóban ezt kellett volna tennem. De már késő. A folyamatos gyanakvás és bizalmatlanság lassan-lassan felemészti a kapcsolatunkat.

2012. júl. 4. 08:55
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
A gyermeked akkor lesz boldog, ha látja, hogy Te és az Édesanyja boldogok vagytok, még akkor is, ha a párodnak, most egy percig sem kívánok boldogságot, és nem is tartom Őt egyáltalán édesnek. Adj lehetőséget magadnak a boldogságra, nem szabad félni.
2012. júl. 4. 20:32
 30/32 A kérdező kommentje:
Hihetetlen dolog történik velem. A munkahelyemen elmondtam az egyik hölgy kollégámnak a történetemet, és úgy néz ki, hogy eléggé rámkattant. Ha eddig nem lettem volna összezavarodva, most össze vagyok. Helyes, csinos, meg minden, viszont nem tudom, hogy mit csináljak. Legyek én is olyan mint a jelenlegi párom? Úgymond csaljam vissza? Ez elég hülyén hangzik, viszont a kis ördög nem hagy nyugodni.
2012. aug. 7. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!