Mekkora korkülönbség van közted és a párod között? Szerinted mennyi az ideális, és mi az előnye és hátránya, a kicsi és a nagy korkülönbségnek?
Minden reményem szerint 20 :)
Én lennék a fiatalabb :) Remélem nem csak álom marad, nekem ez lenne a tökéletes és egyetlen boldogság.
Köztünk 7 év van, 24/N és 31/F. Nekünk ez így jó, bár kényelmesebb lenne, ha már dolgoznék (tavasszal fogok diplomázni). Szüleim közt 12 év van, 51/N és 63/F, ami egyre többnek tűnik, ahogy apám öregszik. Ő már nyugdíjas, anyának még van pár éve, egyre több a problémájuk, ami leginkább apám beszűkülő gondolkodásmódjának köszönhető.
Volt olyan barátom is, aki közel egy idős volt velem, de ott az volt a probléma, hogy nem igazán tudtam rá felnézni (bármennyire is bután hangzik ez). Egyszerűen nem volt semmi olyan teljesítménye (és itt most nem autóra és házra gondolok, mert az a mostani páromnak sincs), ami miatt tisztelni tudtam volna, hanem ugyanazok a kicsinyesnek tűnő problémák foglalkoztatták, mint engem, vagy még "szörnyűbbek" (vizsgaidőszak, hogy működik a mosógép, stb.), amikben sokszor tőlem várta a segítséget, mert én voltam a jobb tanuló és a talpraesettebb.
Persze van, akinek pont az tetszik, hogy a párjával együtt, egy időben fedez fel dolgokat. De én nem ilyen vagyok. Engem nagyon is motivál, hogy pl. párom már évekkel ezelőtt lediplomázott és dolgozik. Mert így elhiszem magamról, hogy én is képes vagyok rá. Tulajdonképpen ő az egyik példaképem, bár nem tud róla.
Nálunk 6 év van.
nekem/nekünk pont jó.
De mindenki másnak más az ideális korkülönbség!
Köztünk 10 hónap van, a férjem az idősebb.
Számunkra ez az ideális már 15 éve.
34N, 35F
Köztünk egy év van elméletileg, gyakorlatilag pedig nincs különbség, mert egyszerre mentünk suliba, egyszerre is érettségiztünk.
Ő orvosira ment, most harmadéves, én meg idén végzek az egyetemmel, ilyen szempontból hátrány, hogy mondjuk nincs 3-4 év korkülönbség, mert neki még hosszú az út. De kibírjuk, együtt fogtunk neki, együtt csináljuk végig:)
Egyébként 17 éves kora óta ismerem, de érzelmileg és más téren is sokkal felnőttebb volt a társainál.
4,5 éve vagyunk együtt :)
21-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!