Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mekkora korkülönbség van...

Mekkora korkülönbség van közted és a párod között? Szerinted mennyi az ideális, és mi az előnye és hátránya, a kicsi és a nagy korkülönbségnek?

Figyelt kérdés
2011. dec. 14. 14:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

18 év !!

...és már 22 éve vagyunk együtt!!!

2011. dec. 14. 15:29
 12/29 anonim ***** válasza:

3 év, ő 23F én 20L

Sosem volt még velem egy idős, vagy fiatalabb barátom.

Elég egyszerű a magyarázat, a velem egyidősek nem voltak elég érettek. Mindig fiú barátaim voltak inkább, de sosem tudtam volna "férfiként" nézni a velem egy idősökre. Persze nem mondom, hogy nincs kivétel, csak én nem találkoztam a kivételekkel. :)

Mi így a 3 év különbséggel (ami mondjuk fel sem tűnik) jól megvagyunk. Együtt élünk, terveink vannak. A velem egyidős fiúk közül sokan még nem jutottak el odáig, hogy elengedjék anyu szoknyáját (és nem bántásból írom, de ezt tapasztalom).

Nem tudom, hogy lehet -e mondani ideális korkülönbséget. Szerintem mindenkinek más. Az a lényeg, hogy működjön a kapcsolat és szeressék egymást.

2011. dec. 14. 15:30
 13/29 zokniszörny ***** válasza:

Szerintem sincs olyan, hogy ideális korkülönbség. Inkább olyan van, hogy kinek mi a megfelelő, de ez nagyon változó lehet.

Nálam a párom 2 hónappal és 19 nappal idősebb. :) De ez így pont jó, hogy egy ici-picivel idősebb csak nálam, mert engem mindig is a korombeliek vonzottak. Sok fiatal lány mondja, hogy az ilyen korú fiúk még nem érettek, de én meg úgy vagyok ezzel, hogy 50 évesen épp elég érettek lesznek majd. Az öregedést/felnőtté válást/komolyságot nem kell siettetni. Mindennek megvan a maga ideje. Ez persze csak az én véleményem.

Én 20/L ő 20/F.

2011. dec. 14. 15:43
 14/29 anonim ***** válasza:

Köztünk csak egy év van, aminek persze van előnye és hátránya is.

Előny: mindketten fiatalok vagyunk,hasonló érdeklődési körrel,sok témánk van,elég pörgős életet élünk ,ebből a szempontból teljesen jól megvagyunk. DE néha úgy érzem,hogy nekem kell őt pátyolgatni,muszáj a "dominánsabb" félnek lennem,nő létemre megóvni azoktól az emberektől akik megpróbálják kihasználni,hülyére venni.

Én már munkaképes vagyok,ő még egyetemre jár (persze támogatom amennyire csak tudom),ezért rákényszerültünk a távkapcsolatra,ami sajnos még eltarthat 4 évig is. Ha 4 év múlva be tudja fejezni,akkor leszünk 7 éve együtt.

Persze esküvőről csak akkor lehet szó,ha megvan a diplomája.

Nehézkes,de szeretjük egymást,és muszáj mindent kibírni.

Úgy gondolom,hogy mindenkinél más az úgymond "ideális" korkülönbség.

20N és 21F

2011. dec. 14. 15:45
 15/29 zokniszörny ***** válasza:
Utolsó, érdekes, amit írtál, nálunk ugyanez van. Gyakran én vagyok a szemfülesebb, az, aki szól, hogy rosszul adtak vissza a kasszánál, stb.
2011. dec. 14. 15:58
 16/29 anonim ***** válasza:
51%

15:45ös vagyok.

Igen nálunk is előfordult már ez a "kasszás" dolog. :-) Néha nehéz eset,hogy rengeteg mindenre kell odafigyelnem. Főleg amikor mondja,hogy "Neked mondom,mert te úgysem felejted el!" De megszoktam már 3 év alatt,hogy ő ilyen.

Szüleim néha mondogatják,hogy ő túl gyerek hozzám...de szeretem és persze bennem is megvannak úgyanúgy a hibák.

Megmondom őszintén,hogy szerintem nem egészséges 15-25 évvel idősebb emberrel együtt élni,mert egy pár év múlva az egyik félből betegápoló lesz. Ezzel senkit nem akarok megbántani,csak ez a véleményem.

Tisztelettel fordulok azok felé is,akik egy ilyen kapcsolat mellett döntöttek,biztos meg volt rá az okuk.

2011. dec. 14. 16:25
 17/29 anonim ***** válasza:
2 nap különbséggel másfél év. Ez pont jó, volt idősebb barátom is, de még fiatal voltam és jobban kijött az akkor h mennyivel idősebb(6évvel).
2011. dec. 14. 16:36
 18/29 anonim ***** válasza:

a párom 1 évvel idősebb nálam

szerintem ez vészesen kevés

a nőkön hamarabb látszik a kor, így lassan kezdünk úgy kinézni, mintha én lennék az öregebb

2011. dec. 14. 16:44
 19/29 anonim ***** válasza:

8 év van köztünk. én 24/N, ő 32/F

öcsémék között 10 év van... 23/F 33/N

2011. dec. 14. 16:50
 20/29 anonim ***** válasza:

14 év

Én 25,ő 39 éves

Nagyon szeretjük egymást már 5 éve.

El sem tudnám mással képzelni az életem.

2011. dec. 14. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!