Eltiltottak tőle de nem kellett volna. Mit csináljak?
Eddig se díjazták a stílusa miatt de megpróbálták elfogadni (egyébként erről van egy kérédsem, ha kell linkelem) viszont nemrég megtudták, hogy még nyáron verekedett valakivel. Szerencsére nem volt olyan komoly és nem is büntették meg. Tudja mi az önfegyelem mert sokat volt katonák között. Ezért eltiltottak tőle a szüleim, de normális választ nem kaptam. Azért titokban találkozunk...ezt ők sem gondolhatják komolyan. Lehet, hogy csak jót akarnak (ezt mondom, de nem értem) de akkor legalább elmondhatnák, hogy miért is. Az csak egy dolog, hogy verekedett de nem tudják az előzményeket és hogy valójában nem is ő kezdte, tűrte egy darabig de nála is betelt a pohár. Azért nem hülye, börtönbe nem akar kerülni ezt ő is megmondta nekik is. Azt is, hogy ha azt hiszik, hogy engem bántana akkor tévednek mert sose lenne rá képes, mert amikor olyan helyzetbe kerül akkor csak azért csinálja, hogy helyretegye egy kicsit az embert. És ha én zavarom akkor mindig rámszól és befejezem, ezt most ne úgy képzeljétek el hogy hagyom magam. Azzal, hogy tiltottak nem érnek el semmit, attól még ugyanúgy szeretni fogjuk egymást csak így kicsit nehezebb lesz. Én szeretném velük megbeszélni a dolgot de ők nem. Várok pár napot és újra felhozom a témát. Szerintetek mit csináljunk?
Kérlek titeket normális válaszokat adjatok! :)
18/L
Az okot próbáld kisajtolni belőlük, hogy miért tiltottak el,és akkor már ész érvekkel tudod talán meggyőzni őket.
Ha pedig nem,akkor "Anyu elmentem, majd jövök!"-és elmész találkozol vele.
:) Tulajdonképpen értem a problémát, mind a tiedet, mind a szüleidét.
Picit képzeld bele magadat a szüleid helyébe. Mit szeretnének ők? Azt, hogy a lányukat egy megbízható, viszonylag sikeres, okos férfire bízzák rá, azt szeretnék, hogy te és a jövendőbelid megálljatok a helyeteket az életben, az pedig bizonyos simulékonysággal jár. Nos, például hogy büszkélkedjenek veled, és pasiddal? Ha megkérdezi egy rokon, hogy na és ki a lányotok barátja? Ja, az a kopasz rasszista? Még akkor is ha esetleg nem az, most ezt magyarázgatni kelljen? Inkább letagadják, és nem beszélnek rólad. De még ha ezt a felszínes dolgot nem is nézzük, akkor is ott van, hogy egy társadalomban élünk. Egymással együtt. A lehetőségekhez képest együtt kell működni, nem pedig feszültséget szítani, érted ugye. Attól, hogy valaki nem kedveli a romákat, az az ő dolga. Nem kell lépten nyomon ezt hangoztatni, és kiírni magára, hogy mindenkinek először ez jusson róla az eszébe. Tök felesleges. Persze hogy az embereknek meg lesz a véleményük róla még azelőtt hogy jobban megismerik. Így a szüleid jól látják, hogy a barátod egy bizonyos pályára kényszeríti magát, ami nem a legjárhatóbb irányba viszi. Persze még ő is fiatal, sokat változhat. Én értem miért lett ilyen, és miért agresszív, de hát a szüleid most ezt látják hogy ilyen. Vagy megváltozik, vagy nem.
Én azt is megértem hogy te nagyon férfiasnak tartod, hogy kiáll az igazáért, meg verekszik is azért hogy érvényre juttassa magát, de ez elég gyerekes dolog :) Sajnálom de ez van. Az ilyen kisstílű vitáknál az okos enged szamár szenved el kell hogy érvényesüljön. Nyilván provokálta az a roma fiút, aztán marha büszke lehet hogy elverte. De figyelj már, ez olyan szánalmas. Az igazán rátermett férfi kitér az ilyen jellegű viták és konfliktusok elől. Az a művészet, nem az hogy nekimegy. Nem mondom, van olyan helyzet amikor muszáj az erőszak, de ez nem olyan helyzet, ez csak oktalan kakaskodás. És ezt látják a szüleid. Az, hogy valaki kitér a verekedés elől, de megoldja a helyzetet, az az igazi. Attól valaki nem lesz nyuszi, hogy megelőzi az ilyen verekedéseket. Pláne, ha a barátodnak konfliktusainak a zöme azért alakul ki, mert úgy néz ki ahogy kinéz, és ezzel provokál másokat.
Egyébként elég erős a gyanúm, hogy a barátod sokszor magára vesz olyasmit amit nem kéne, megsértődik. És tudod ha te is valamivel megsérted, akár akaratlanul, nem tudhatod hogy mivé fajul. Mert agresszív, ez tény. De a minimum, hogy lequrváz. szóval nem lehet tudni mi lesz.
Nekem is volt olyan fiúm ennyi idős koromban, aki nem tetszett a szüleimnek. Mindenesetre apám nem tiltott el tőle, csak kinevetett, kórusban anyukámmal, és azt mondták, ha ennyi eszem van, hát legyek vele :) nos, 2 hónapig tartott, aztán beláttam, hogy jó nagy barom az illető.
Szóval legyen eszed, és ne csak azért legyél a sráccal, mert anyádék tiltanak tőle. Ja igen, és mindenképpen védekezz, mert tényleg elrontod az életedet egy nemkívánt gyerekkel egy ilyen hapsitól. Majd eltelik pár hónap, és magadtól is kigyógyulsz belőle, mindenféle tiltás nélkül. De mindenkinek az életében kell egy két ilyen pasi mielőtt megtalálja azt aki hozzá való.
33/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!