Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csinálja ezt anyukám?

Miért csinálja ezt anyukám?

Figyelt kérdés

Sosem voltam rossz tanuló, mindig hármas-négyes között álltam. Mondogatta, hogy tanuljak, de nem vitte túlzásba...

Idén viszont állandóan azt szajkózza, hogy tanuljak, de már nagyon sokszor, pedig idén mindenből négyes-ötös vagyok, csak matekból kettes, de viszont arra meg van külön tanárom... De állandóan mondja, hogy tanuljak, és hiába mondom neki, hogy tanulok, és a jegyeimen is meglátszik, nem érdekli csak folytatja... És kezd nagyon idegesítővé válni, hogy állandóan úgy beszél a jegyeimről, meg az iskoláról mintha egy analfabéta lennék és mindenről bukásra állnék...

2011. dec. 12. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Gondolom, egyre közelebb kerülsz az érettségihez, felvételihez. Igaza van egyébként. Matekból ne legyél kettes, ha már tanárhoz is jársz. És ne csak a tanárnál töltött időt töltsd matekozással.
2011. dec. 12. 17:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Mert a valós világban napról-napra szembesül azzal, hogy aki nem tud egzisztenciát, minél jobbat, értékesebbet teremteni magának, az az ember ma szó szerint semmit nem ér. Persze könnyű azt mondani, hogy tanulj!, ha pl. nem ül melléd, nem segít, nem magyaráz. De az szép, hogy magántanárt fogad és fizet. Persze lehet, hogy magából indul ki, s téged már tanultabbnak szeretne tudni.

Így kívülállóként van melletted: tanulj! Jobb lenne, ha kérné: mutasd meg, hol tartotok, elolvasom a fogalmazásod,meghallgatom az összefoglalódat. Ez az igazi.

De el kell hinned, hogy jót akar.

2011. dec. 12. 17:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Gondolom az Ő unszolása vezetett odáig, hogy elkezdtél tanulni, és a 3-as 4-esből, 4-es 5-ös lett.

Csak így tovább.

Gondolom anyud azért hajt jobban, mert ezek a jegyek valahova számítani fognak.

2011. dec. 12. 17:28
 4/5 A kérdező kommentje:

Elhiszem, hogy jót akar, de ha napi 50 helyett csak 2x mondja el, akkor is ilyen tanuló lennék...

Matekból pedig most tornászom fel a jegyem kettesről, remélhetőleg!

2011. dec. 12. 17:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Simán csak ideges.

Most én is ezt szajkózom a fiamnak :) Akkor leszel boldog, ha szereted a szakmát, amit később csinálsz. De csak akkor tudsz válogatni a jó sulik között, ha jó a jegyed.

2012. jan. 3. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!