Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy megoldódjanak...

Zümy kérdése:

Mit tegyek, hogy megoldódjanak ezek a gondok?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Elmesélem az egész problémát elölről.A szüleim 2 éves koromban elváltak,apumat szinte nem is ismerem,nem tartjuk a kapcsolatot.Anyummal élek,testvérem se velünk lakott,de most már amúgy is koleszos.Anyumnak van egy párja,nem is olyan rég.Én nem bíroma pasast se és még nem si tart a kapcsolat régóta,de véletlenül meghalottam,hogy max.2 éven belül tuti összeházasodnak.És ezt anyum is megmondta nagy nehezen nekem(kiszedtem belőle).És azt tervezik,hogy felköltözünk Pestre,előtte emg ideköltözik a pasi.Persze erről nekem nem szóltak és anyum annyira szerelmes,hogy enm is érdekli a véleményem meg se kérdezi,hogy legalább mint gondolok erről,hiszen jogom van azért ilyet tudni.És a testvérem nem is tud a pasiról ,anyum emg se mondta neki és nem si akarja ,azt se tudja ,hogy együtt vannak.De testvéremet nem érinti annyira,mert ő eleve nem itt lakik.És én tuti nem költözök el Pestre és nem akarok mostohaapát.Anyummal eleve is folyton veszekszek,szerintem nem is szeret,de komolyan...egyedül a papám szeret a családból..szóval csak a pasit szereti és ennyih...én meg itt vagyok tehetetlenül....még ezenkívül is anyni dolog..van...idegi és lelki roncs vagyok,már nem tudok ennyi mindent tűrni.Segítsetek kérlek!(bocs,hogy hosszú és bocs a hibákért is)
2009. máj. 16. 18:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%
Tovább eggyel előttem szóló is okasakat írt. Senki nem RÁD haragszik, csak fel akarjuk nyitni a szemedet!
2009. máj. 16. 21:02
 12/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Az anyukád/apukád tuti nem úgy tervezte anno az életét, hogy lesz majd 1-2 gyereke, aztán szépen elválik, költözködik és megpróbál újra talpra állni. Az élet viszont folyton produkál olyan helyzeteket, hogy a megszokott életvitel nem tartható, nem működik. Igen, a változtatás tele van kellemetlenséggel, bizonytalansággal. Ok, megértelek, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerültél, de picit próbáld tárgyilagosan, érettebb fejjel nézni a helyzetet. te 3-4-x év múlva kilépsz anyukád életéből, Ő viszont lehet, egyedül maradna. Szerinted jogos igény részedről, hogy ne akarjon új életet kezdeni és lemondjon a társkeresésről? Az én anyukám is újra férjez ment és én bizony nagyon boldog vagyok, hogy nem maradt az összes gondjával a nyakamon:). Boldogan él az új férjével, így én is tehermentesítve vagyok a részéről, nem kell gondoskodnom róla, mert bizony az az idő is eljön, amikor neked kellene majd anyukádat támogatni. Tudom, ezek még neked nagyon távoli dolgok, jelenleg csak a saját érzéseid, érdekeid fontosak, de ha tényleg érettebbnek érzed magad a korodnál, akkor be kell látnod, nem az az élet rendje, hogy anyukád kizárólag csak neked éljen, csak veled foglalkozzon.
2009. máj. 17. 11:08
 13/18 A kérdező kommentje:
Aki a kölztözésest mondta annak köszönöm az volt számomra a leghasznosabb válasz.Hogy értititek,hogy féltékeny vagyok ?Kire talán a jövendőbeki férjére?..Mert ha erre gondoltok akkor nem.És nem vagyok önző .Tőlem legyen boldog ,de akkor én itt maradok a mamámnál,mert nem fogom itt hagyni ezt az életemet.Köszönöm,azért a többi válaszolónak is.És megértem ,hogy anyumnak is szüksége van a boldogságra,de nekem is,ígyhát nem rontom tovább ezáltal az életem.
2009. máj. 17. 12:14
 14/18 A kérdező kommentje:
És amúgy ,meg pont ez az ,hofy sose foglalkozott velem.Csak a testvéremmel,de ezt megszoktam már nem érdekel nem vagyok féltékeny.De ha már nem foglalkozik velem és a véleményemmel se,én akkor is vele lakik ,szóval inkább elköltözök.
2009. máj. 17. 12:16
 15/18 anonim ***** válasza:

Az elköltözés a nagyszülőhöz a Te korodban kizárólag akkor működik, ha az eltartóid és a befogadó felek ezt jónak látják és meg tudják oldani. (Én, mint szülő ezt a Te korodban tuti nem engedném, mert nem látnám biztosítva a nevelésedet.)

Ok, megértem, hogy nem lelkesedsz egy esetleges költözésért, de még együtt élő szülőknél is előfordul, hogy ide-oda költöznek a megélhetés, vagy egyéb okok miatt. Szerinted ott mindig minden gyerek örül, hogy a megszokott életét fel kell adnia, a régi barátoktól el kell szakadnia? Az a helyzet, hogy a saját életed kedved szerinti alakítására csak akkor lesz lehetőséged, ha már minden szempontból önálló leszel, addig kénytelen vagy alkalmazkodni azokhoz, akik nevelnek, eltartanak. Szomorú és sajnállak érte, ha úgy érzed, anyukád nem foglalkozik veled eléggé. Szerintem sokat javítana a helyzeten, ha elé állnál és nagyon halkan, tárgyilagosan elmondanád neki, mit érzel. Nem hinném, hogy ne hatna rá.

Sok sikert kívánok a családi kapcsolataid rendezésében.

2009. máj. 17. 13:23
 16/18 A kérdező kommentje:
nem tudok vele beszélni ..egyszerűen nem megy.De azért köszönöm.És a költözést meg megoldom vhogy:)
2009. máj. 17. 18:34
 17/18 anonim ***** válasza:

Amit mondasz- nem vagy önző- és amit teszel, nem teszel- az kettő.

Mit tettél eddig a helyzet rendezésére..? Próbáltál beszélgetni Édesanyáddal? Felnőttként. Az az energia, amit bele teszel abba, hogy mindenki a te kedved szerint működjön, simán használható lenne arra is, hogy Te is odafigyelj kicsit a többiekre, és tegyél azért, hogy rendesen tudj beszélni anyukádhoz.

Az, hogy elköltözöl- bár nem fog menni, ez tényleg nem a Te döntésed ennyi idősen- lázadás gyanús, de komolyan azt gondolom, teljesen felesleges. A családi békéért próbáltál valaha annyit tenni, mint a feldúlásáért, csak mert neked nem tetszik a helyzet?

Köszi, hogy elolvastad, a kommentjeid és az eddigi reakcióid alapján írtam azt, amit.

2009. máj. 19. 07:10
 18/18 A kérdező kommentje:
Én köszi,hogy írtad:)...és már minden rendben lett:)Úgy érzem végre boldog vagyok:D.Köszike a válaszokat:)
2009. máj. 20. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!