Meddig tűrjék a szülők 23 éves fiuk viselkedését? Mit tudnátok megbocsátani?
23 éves a fiunk, akinek minden tőlünk telhetőt megadtunk, erőnkön felül is. Még nappalis megint (felnőtt OKJ oktatás keretében), de sokszor nincs kedve bemenni az órákra, rendszeresen lóg, gyakran füvezik. Érettségi óta már ezen kívül két képzésre befizettük, amiből az egyiket nem végezte el (közben nem dolgozott, pedig csak szombaton volt tanítás), a másikat elvégezte, de az ott felkínált plusz végzettségre már nem fizette be a 40000 Ft-os vizsgadíjat (amit tőlünk megkapott, de elköltötte), egy évet pedig végig lustálkodott (sem nem dolgozott, sem nem járt sehová tanulni. Most az utolsó csepp – számomra – az, hogy folyamatosan megdézsmálta a családi kasszát (egy hónap alatt a férjem szinte egész fizetését ellopta), közben pedig olyan kedves volt velünk, hogy el sem akartam hinni, hogy ő tette ezt! Mostanra már beláttam, hogy ő lopta el az összes családi ékszerünket, olyan emlékeket, amiket Édesanyámtól pld érettségimre vagy diplomaosztásra kaptam (azaz pótolhatatlanok!)
Anyagilag pedig végig támogattuk, még a havi edzéspénzét is kifizetjük – többek között.
Tudom, hogy nem találja a helyét a világban, depressziós, de meddig tűrnétek, amikor mi, a szülők keményen dolgozunk, hogy fent tudjunk maradni? Mit fizettetnétek vele vissza, ha ezt a végzettséget sem szerzi meg? (Kérdés, hogy miből és mikor tudna fizetni?)
És ez az egész leginkább a fájdalom érzéséről szól számomra, hiszen igaz szeretetben neveltük.
nem olvastam végig a kommenteket. Szerintem nem csak a szeretetről szól. egy kicsit talán el is van kényeztetve. Még mindig segítetek neki, még mindig támogatjátok, pedig már rég ki kellett volna dobni a házból. Én úgy gondolom, hogy ezek után semmi keresnivalója otthon. Hozzáteszem, egyidős vagyok a fiaddal, nő, de már négy éve külön háztartásban élek, és eltartom magam. És még csak nem is a szakmámban dolgozom. Én nem adnék neki több esélyt, mivel már így is elégszer bizonyította, hogy nem érdemes a segítségetekre. keresnék neki egy albérletet, max még egy havi bérleti díj, de azt is jól meggondolva. utána kijelenteném a lakásból, aztán szevasz. Tudom, hogy szeretitek, de én úgy gondolom, hogy nem csak hogy megfeleltetek szülői kötelezettségeteknek, hanem bőven túl is teljesítettétek.
Hogy a kérdésedre tömör választ is adjak. Nem tűrném tovább...
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az őszinteségét!
Most teljesen elkeseredtem, mert az utolsó tárgyat is el akarja adni (a 65000 Ft-os biciklijét, amire keményen gyűjtöttünk, hogy megvehessük neki egy életre(!) 15000 Ft-ért, és arra nem gondol, hogy azt követően - pár nap után - már nem lesz, mit eladnia. Mit tegyek, hogy megállítsam a saját őrültségei elkövetésében, illetve, hogy megállítsam ezen a szakadékba száguldó úton?
És van papírja arról,hogy edző lehessen?
Az ügynökösködés az borzalmas.Azon nem csodálkozom,hogy nem csinálja.
A drogtól ilyen.De most már döntés elé kényszeríteném. Hogy van 10 perce,hogy eldöntse,hogy megváltozik,vagy bepakol néhány holmiját,és majd akkor jöjjön vissza,ha képes beállni a sorba.
A múlt tanévben - nagy nehézségek árán, lógások után - valahogyan levizsgázott, sportoktató végzettséget kapott. A másik végzettségre - a vizsgára kapott pénzt (40 ezer) is eltüntette, hazudott, hogy majd valamikor kell befizetni.
Mostani tanév során még két szakmát szerezhetett volna - ezen a területen, feltéve, ha bejár és tanul. mindig csak fogadkozik, hogy holnaptól bejár, aztán a mostani héten is végig hazudott, hogy bent volt (1-2 órát, a napi 8 helyett!), aztán kiderült, hogy nem igaz.
Most pedig ez a biciklieladás, amikor nem akartam hagyni, hogy elvigye, azt mondta, hogy az övé, azt csinál vele, amit akar! (holnapra már nem maradt semmije... Már tőlünk sincs mit elvinnie... Most a lakás elé kiraktam a cuccait, nem bírom tovább ezt nézni, és ehhez asszisztálni, és hiába kérem, hogy fogadjon el segítséget, nem érdekli...
Nem vagy bolond,csak simán ANYA vagy.De néha be kell tartani,hogy észre térjen.A szülő feladata,hogy mindig megbocsásson,de ha kell,akkor észre térítse eltévedt csemetéjét.
Gratulálok.Szorítok Neked,hogy ha kell,akkor tudj kemény is lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!