Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig tűrjék a szülők 23...

Golden Gate kérdése:

Meddig tűrjék a szülők 23 éves fiuk viselkedését? Mit tudnátok megbocsátani?

Figyelt kérdés

23 éves a fiunk, akinek minden tőlünk telhetőt megadtunk, erőnkön felül is. Még nappalis megint (felnőtt OKJ oktatás keretében), de sokszor nincs kedve bemenni az órákra, rendszeresen lóg, gyakran füvezik. Érettségi óta már ezen kívül két képzésre befizettük, amiből az egyiket nem végezte el (közben nem dolgozott, pedig csak szombaton volt tanítás), a másikat elvégezte, de az ott felkínált plusz végzettségre már nem fizette be a 40000 Ft-os vizsgadíjat (amit tőlünk megkapott, de elköltötte), egy évet pedig végig lustálkodott (sem nem dolgozott, sem nem járt sehová tanulni. Most az utolsó csepp – számomra – az, hogy folyamatosan megdézsmálta a családi kasszát (egy hónap alatt a férjem szinte egész fizetését ellopta), közben pedig olyan kedves volt velünk, hogy el sem akartam hinni, hogy ő tette ezt! Mostanra már beláttam, hogy ő lopta el az összes családi ékszerünket, olyan emlékeket, amiket Édesanyámtól pld érettségimre vagy diplomaosztásra kaptam (azaz pótolhatatlanok!)

Anyagilag pedig végig támogattuk, még a havi edzéspénzét is kifizetjük – többek között.

Tudom, hogy nem találja a helyét a világban, depressziós, de meddig tűrnétek, amikor mi, a szülők keményen dolgozunk, hogy fent tudjunk maradni? Mit fizettetnétek vele vissza, ha ezt a végzettséget sem szerzi meg? (Kérdés, hogy miből és mikor tudna fizetni?)

És ez az egész leginkább a fájdalom érzéséről szól számomra, hiszen igaz szeretetben neveltük.

2011. dec. 11. 16:47
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
21%

a fiad segítségre szorul talán. Keress fel egy drogambulanciát. Csak úgy nem lopna, kényszer, függőség viheti rá, nem?

nem fizettetnék vissza semmit, de nem is szponzorálnám tovább( ha nem beteg)

szállást adnék, és kaját: ha tanul. Ha nem sikerül a vizsga( bár nem függő) akkor el kellene mennie dolgozni, nem adnék több pénzt (kosztot, kvártélyt)

2011. dec. 11. 17:15
 12/50 anonim válasza:
Én 22 éves vagyok és dolgozom,itthon lakom.adok pénzt a rezsibe,kajába,igaz ha kedvem tartja akkor ténykedem csak itthon.szeretnék elköltözni,de egyenlöre nem megy.mindezek ellenére folyamatosak a veszekedések és nem értem.többet ugy se fogok/tudok haza adni sajnalom.:)
2011. dec. 11. 17:16
 13/50 anonim ***** válasza:
91%
Kifizetnék neki 2 hónapra egy albérletet, és megmondanám, hogyha nem talál munkát, nem lesz pénze, és akkor mehet az utcára, én megadtam neki sok lehetőséget, ez az utolsó!
2011. dec. 11. 17:17
 14/50 A kérdező kommentje:

A lezárt kasszát már bevezettem, és már a kulcs a nyakamban lóg, nehogy kísértésbe jöjjön újra!

Ismerem azt a kifejezést, hogy majomszeretet, de Te mit értesz alatta?

Nem hiszem, hogy nálunk a pénz dominált volna, csak az ezzel kapcsolatosak tartoztak a témához. Szeretet alatt én azt értem, hogy mindenben segítettük, ha gondja, baja, problémája volt, hozzánk fordulhatott, amiben tudtuk, segítettük (nem csupán anyagiak(!): tanács, lelki támogatás, kicsi korában rendszeresen olvastam neki. Szabad időnkben állandóan beszélgettünk, játszottunk, kirándultunk, családi programokat szerveztünk, stb., tisztességre próbáltuk nevelni, azt látta tőlünk, hogy becsülettel dolgozunk, nem hazudunk, nem csalunk, nem lopunk, nem alkoholizálunk, nem veszekszünk, …

A depresszió, meg öngyilkosság említése tőle: hát, lehetséges, hogy zsarolás, de mi van, ha mégsem? (ekkora felelősséget egy anya miképpen tud a nyakába venni?)

2011. dec. 11. 17:19
 15/50 LadyLee ***** válasza:
100%

Valószínűleg pont az a baj, hogy nagyon elkényeztettétek.

Adjatok neki ultimátumot arra, hogy munkát találjon és a munka mellett a lehető leghamarabb végezze el az aktuális képzést. Ha megszegi a megállapodás feltételeit, ki kell raknotok. Amit tudom, hogy könnyű mondani és nem olyan egyszerű véghezvinni, de a leírtak alapján nincs más választásotok. Illetve még annyi, hogy ha tényleg depressziós, akkor esetleg pszichológushoz még el kellene vinni.

2011. dec. 11. 17:30
 16/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad bedőlni ennek a depressziós hülyeségnek.

Nálunk ez úgy működik, hogy tudom, hogy vagy dolgozok, vagy tanulok (rendesen, tényleg tanulok), vagy pakolok és megyek. Nem merném megtenni, hogy semmit ne csináljak, a lopás az meg... Valami biztos nem volt rendben, hogy ennyire elfajult.

2011. dec. 11. 17:30
 17/50 anonim ***** válasza:
83%
a gyerekeket egy drogos, akinek elvonóra van szüksége...
2011. dec. 11. 17:31
 18/50 anonim ***** válasza:
78%

Helyileg merre laktok?Egyedül laktok?Lenne arrafelé valami olyan képzés,ami után el tudna helyezkedni?

Mondanám,hogy küldjétek el biztonsági őrnek,ahhoz nem kell nagyjából semmi,esetleg egy kicsit kigyúrtabb testalkat,na de ha ott is lop,sikkaszt,csal,akkor az első munkanap kitelik a becsülete....

2011. dec. 11. 17:44
 19/50 anonim ***** válasza:
100%
tegyétek az utcára, nem érdemli meg, hogy eltartsátok
2011. dec. 11. 17:56
 20/50 anonim ***** válasza:
100%

A fiadnak alibi a depresszió.

23 éves felnőtt ember, ne ti pátyolgassátk már; egész egyszerűen értse meg, hogy vagy bejár iskolába rendesen és befejezi a képzést, vagy mehet a Halál f*rkára!

Hogy van bőr a pofáján így viselkedni? Nekem is van ilyen osztálytársam, mint a fiad, hát banyek, nem tudom, hogy képesek a tükörbe nézni!

Kemény dolog ez, de ti is hibásak vagytok benne.

2011. dec. 11. 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!