Hogyan értessem meg a szüleimet, hogy gimnáziumban nem kell minden tantárgyból jól teljesíteni?
Sohasem tapasztaltam, hogy állásinterjún elkérték volna a középiskolai bizonyítványt. És a környezetemben sem volt ilyen. A munkáltatónak megvannak arra a speciális tesztjei, szituációs feladatai egy kiválasztási folyamatban, hogy megtalálják a legjobb munkaerőt. Nem törődnek ők a középiskolai jegyekkel. Szomorú is lenne ha a vállalatoknak ének és biosz jegyekből kellene kisilabizálniuk, hogy a jelentkező megfelelő-e. Nem ezért kell tanulni a gimiben, sokkal inkább azért, hogy megtanulj tanulni, összefüggéseket átlátni, gondolkodni, koncentrálni.
23N
Előző vagyok. Az viszont tény, hogy jó néhány hasznosabb, a mindennapi életben jobban használható ismereteket is átadhatnának a diákságnak. Minimális pénzügyi és gazdasági ismeretei tizenéves korban kb csak azoknak vannak, akik speciálisan ezt tanulják. Pedig ennél kevés fontosabb van. Szóval ez bejöhetne pl. 12-ben az ének helyére.
23N
Na 32 hozzászólás de 1 válasz se :D
Látom sokan nem értettétek a kérdés. Nem azt kérdeztem, hogy: "Megkérhetnélek benneteket, hogy kössetek bele a kérdőjel elhelyezésébe?"
vagy
"Részleteznétek, hogy mekkora idióta vagyok?"
stb.
Én már eldöntöttem, hogy mit akarok az élettől + mit kell tennem érte. Erről nem kell kioktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!