Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a szüleime...

Hogyan értessem meg a szüleimet, hogy gimnáziumban nem kell minden tantárgyból jól teljesíteni?

Figyelt kérdés
Még az olyan tantárgyakat is nyúzni akarják mint pl a kémia. Ezt a tantárgyat speciel telibe sz.rom, az életben sose lesz rá szükségem, ráadásul most szerves kémia van és nem is nagyon értem.
2011. dec. 11. 08:53
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
42%
Hogyan értessem meg a szüleimet, hogy gimnáziumban nem kell minden tantárgyból jól teljesíteni?Hát nem értik hogy jól kell?A kérdésed sem egyértelmű!A kérdőjel nem jó helyen van.Lehet nem ártana épp ezért tanulni!Ha másért nem,akkor legalább helyesen kifejezni magad.
2011. dec. 11. 09:54
 12/35 anonim ***** válasza:
93%

El sem hiszed, hogy a tanulás minden életkorban, de pláne a tiedben mennyire fejleszti az agyat. Ilyenkor még friss vagy és kis gyakorlással bármit el tudsz sajátítani. Persze ehhez gyakorolni kell azt, hogy hogyan kell jól tanulni. Nem mindent azért kell megtanulni mert hasznos, hanem azért, mert fejleszti az agyadat, a logikai készségedet, a memóriádat.. gyakorlatilag mindent. Én is gimnáziumba jártam, és nekem is volt sok olyan tárgyam, amire simán rámondtam volna, hogy minek, úgysem lesz rá szükségem. De az akkori kémiatanárom elmondta, hogy tudja, hogy ezekre nem lesz szükség, kivéve ha ezzel tanulok tovább; nem magára a megtanultakra lesz szükség, hanem magára a folyamatra, ahogyan különböző dolgokat megtanulsz. Nyilván azért jársz gimibe, mert tovább akarsz tanulni. Majd nézd meg, hogy az egyetemen/főiskolán hány olyan tárgy lesz, amelyek olyanok mint a bárányhimlő: csak túl kell rajtuk esni. De azokat is meg kel tanulnod, mert egyrészt nem véletlenül tanítják, bajod nem lesz belőle, ha megtanulod, másrészt az soha nem végzel, ha ilyen a hozzáállásod.

23N

2011. dec. 11. 10:22
 13/35 anonim ***** válasza:
78%
Mi anno megnéztük milyen tantàrgyak szàmítanak a felvételinél (fősulira), azokra ràfeküdtem, a többi tantárgynál nem erőltettem meg magam. Nem volt nehéz anyuékkal megértetni. Nekik az volt a lényeg, hogy tovàbbtanuljak, ez pedig sikerült.
2011. dec. 11. 10:50
 14/35 anonim ***** válasza:
70%
Egyébként igaza van annak, aki azt írta, hogy a munkáltatók lassan a középiskolai bizonyítványt is simán bekérik. Hogy miért? Mert minden tele van diplomásokkal, lassan már nem jelent előnyt az, hogy van egy ötös diplomád, mert nagyon sokaknak van. Bekérik mellé a leckekönyvmásolatod, hogy lássák az egész egyetemi teljesítményed, de az sem ritka, hogy a középiskolai bizonyítványt bekérjék. Miért? Mert máshogy nem lehet különbséget tenni. Ezt gondold át!
2011. dec. 11. 10:56
 15/35 anonim ***** válasza:
68%

Èn ezt eddig nem tapasztaltam. Ès hogy ez azért kéne, mert màshogy nem tudnak különbsèget tenni?

Ez milyen hülyeség már.. Ezért vannak az interjùk, hogy ott bizonyítson az ember!

2011. dec. 11. 11:08
 16/35 anonim ***** válasza:
33%
Hát nem tudom, én tapasztaltam. Mert adott egy állás, jelentkeznek rá 200-an ugyanazzal a diplomával, abból nyilván a szarabbakat kiszórják, marad 50 ember teljesen ugyanolyan papírokkal. Ezek közül 15 tökéletesen teljesít az interjún. Mi alapján választasz?
2011. dec. 11. 11:12
 17/35 anonim ***** válasza:
90%
Nevezzetek hülyének, ha akartok, de én pl. fizikából az istennek nem tudtam kettesnél jobbat. Tanultam, próbáltuk "megfejteni" a feladatokat, magoltuk a képleteket és akkor sem. Az alapvető fizikai jelenségeket megértem, de egyszerűen ha a fejem tetejére álltam, akkor sem tudtam megoldani a feladatokat. Nem érzem magam butának, én mindent megtettem. Magyarból és angolból viszont jól teljesítettem, simán felvettek egyetemre. Szóval szerintem baromság, hogy mindenből simán lehet 4-es az ember. Lehet, hogy az én gimim volt túl szigorú hely, de nem sok olyan emberre emlékszem, aki ugyan olyan jó volt mindenből.
2011. dec. 11. 11:19
 18/35 anonim ***** válasza:
78%
Engem sem túlzottan érdekelt a kémia, második évben nem is voltam belőle jobb 3-asnál, most viszont biológia szakon vagyok, ahol elég sok kémiát tanulunk és megszerettem. De például a fizikát halál unalmasnak tartom, voltak részek, amiket szerettem, de azt meg nyilvánvalóan átugortuk. Attól is függ, hogy a tanár meg akarja-e veled szerettetni, kísérletekkel érdekesebbé teszi-e, vagy csak a fejedbe akarja verni az anyagot. Teljesíts te is egy hármast és ennyi, azt még kevesebb tanulással is össze lehet hozni.
2011. dec. 11. 11:19
 19/35 anonim ***** válasza:
37%

Szétoffoljuk a kérdést, de nem baj :D

Mit értesz tökéletes interjú alatt? Mert szerintem ilyen nem létezik. Tökéletes szerintem max. az lehet, hogy az adott pozícióban minden elvárásnak megfelel az ember, nyilván ez alapján hívják be az interjúra is. Az interjún viszont már az egyén személyisége is döntő, ill. sok egyéb más dolog, amit a HR-es néz és ez nem feltétlenül a lexikális tudás, amit a főiskolán/egyetemen megszerzett, hanem maga az ember az egyéb tulajdonságaival!

2011. dec. 11. 12:00
 20/35 anonim ***** válasza:
34%
Én se értem minek tanulni az olyan tárgyakat amire soha nem lesz szükség. ének, irdalom óra vagy 12. ben biosz... minek? időelb@szás, nem több.
2011. dec. 11. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!