Hogyan értessem meg a szüleimet, hogy gimnáziumban nem kell minden tantárgyból jól teljesíteni?
El sem hiszed, hogy a tanulás minden életkorban, de pláne a tiedben mennyire fejleszti az agyat. Ilyenkor még friss vagy és kis gyakorlással bármit el tudsz sajátítani. Persze ehhez gyakorolni kell azt, hogy hogyan kell jól tanulni. Nem mindent azért kell megtanulni mert hasznos, hanem azért, mert fejleszti az agyadat, a logikai készségedet, a memóriádat.. gyakorlatilag mindent. Én is gimnáziumba jártam, és nekem is volt sok olyan tárgyam, amire simán rámondtam volna, hogy minek, úgysem lesz rá szükségem. De az akkori kémiatanárom elmondta, hogy tudja, hogy ezekre nem lesz szükség, kivéve ha ezzel tanulok tovább; nem magára a megtanultakra lesz szükség, hanem magára a folyamatra, ahogyan különböző dolgokat megtanulsz. Nyilván azért jársz gimibe, mert tovább akarsz tanulni. Majd nézd meg, hogy az egyetemen/főiskolán hány olyan tárgy lesz, amelyek olyanok mint a bárányhimlő: csak túl kell rajtuk esni. De azokat is meg kel tanulnod, mert egyrészt nem véletlenül tanítják, bajod nem lesz belőle, ha megtanulod, másrészt az soha nem végzel, ha ilyen a hozzáállásod.
23N
Èn ezt eddig nem tapasztaltam. Ès hogy ez azért kéne, mert màshogy nem tudnak különbsèget tenni?
Ez milyen hülyeség már.. Ezért vannak az interjùk, hogy ott bizonyítson az ember!
Szétoffoljuk a kérdést, de nem baj :D
Mit értesz tökéletes interjú alatt? Mert szerintem ilyen nem létezik. Tökéletes szerintem max. az lehet, hogy az adott pozícióban minden elvárásnak megfelel az ember, nyilván ez alapján hívják be az interjúra is. Az interjún viszont már az egyén személyisége is döntő, ill. sok egyéb más dolog, amit a HR-es néz és ez nem feltétlenül a lexikális tudás, amit a főiskolán/egyetemen megszerzett, hanem maga az ember az egyéb tulajdonságaival!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!