Anyam itt uvolt, nem tudom leallitani. Mit tegyek?
Azon akadt ki, hogy itt van a baratom. Utalja, mert vannak problemai, mar pszichiatrian is kezeltek, de engem is.. Anyam mar nem is tudom miota erezteti velem napi szinten, hogy nem szeret, es hogy a hazban nincs maradasom. Most abbol indult ki az orditozas, hogy este ettunk, es egy ures fazekat az asztalon. Tesomat is be akarja vonni, holott annak a szerencsetlennek koze nincs mar hozzank, van sajat elete. Mit lehet tenni? Anyam szerintem nem normalis. Vannak tevkepzetei, pl. hogy meg akarjuk olni, nem eszik semmit, komolyan, semmit, hergeli sajat magat, stb. Regen engem ok nelkul is megvert parszor, ha meg lefogtam a kezet, addig tekergett hogy bekekult es a munkahelyen terjesztette hogy mindennap megverem. Mut tegyek? Egyelore nincs munkam, sem a baratomnak, de havi 17 ezerbol nagyjabol fenntartom magam.(arvaellatas) Felorol ez a helyzet.
18/L
Ez nekem még mindig több ponton is sántít. Először is: Az árvaellátás legkisebb összege: 2011-ben 24 250 Ft. Árvaelltást csak akkor folyósítanak 16 éves kor után, ha nappali tagozaton tanul a diák, és ezt maximum 25 éves korig.
Érettségid/szakmád van. És ezt 18 évesen. Tudtommal (ebben nem vagyok teljesen biztos) jelenleg ez úgy áll, hogy ha szakmát végzel, az nem készít fel az érettségire, tovább tanulsz és utána lesz meg. Vagy, ha érettségizel, szakmád akkor sem lesz. Ez itt számomra továbbra is sántít.
Édesanyádat szídod, amiért kiakad. Miért ne akadna ki? Otthon vagy, odahozod a barátodat is, etet itat mindekettőtöket, és mosogatni sem vagytok képesek.
Azon felül, hogy nem sok minden stimmel a dologban, inkább neked kellene segítened neki, ha tényleg beteg és nem elérni azt, hogy teljesen tönkre menjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!