Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem a közös kasszából...

Férjem a közös kasszából elvett pénzt /nem keveset/, nem beszélte meg velem, és értelmetlen dolgot vásárolt, mert neki ez volt az álma. Szerintetek iyet lehet tenni egy házasságban, mikor közös kasszáról beszélünk?

Figyelt kérdés
Ez egy traktor amire semmi szükségünk nincs,nincs föld amit megműveljünk vele.
2011. dec. 9. 09:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
54%

Megértelek, mi is mindig mindent megbeszélünk egymással!

Azért remélem, hogy nem csak nézegetni fogja a traktort, hanem vállal vele bérmunkát, legalább "visszatörleszt" valamennyit a közösbe..

2011. dec. 9. 10:08
 12/22 A kérdező kommentje:
még maradt kevés pénzünk azért,de tanácstalan vagyok és elkeseredett.Nem értem hogy lehet ilyet tenni.És hogyan ezután,hogy bizzak benne?
2011. dec. 9. 10:08
 13/22 anonim ***** válasza:
50%
Gondolom nem új traktorról beszélünk. Attól függ mennyi pénzért vette. Szerintem ő már évek óta mondogatta ezt neked te meg nem foglalkoztál ezzel a dologgal. Biztos én is kiakadnék a helyedben, de a párodat is megértem. A férfiak nem csak azért vesznek traktort hogy mindenképp dolgozzanak vele hanem mert ez lehet hobbi is. Párom is szeretne egyet, de hát én is lehurrogom, mert nem dolgozna vele, és természetesen nem munkába járna vele mint ahogy valaki írta. De én az első sokk után kompromisszumot kötnék vele, oké te megvetted a traktorod , de jövő évben az én egzotikus utazásomra gyűjtünk Mauriciusra. Vagy bármi másra ami az én nagy vágyam.
2011. dec. 9. 10:20
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszi,nem rossz ötlet.
2011. dec. 9. 10:42
 15/22 anonim ***** válasza:
62%

Ha közös kassza van, és mindketten megbeszéltétek ezt előre, akkor igenis bunkóság és illetlenség ilyen kaliberű vásárlást tenni anélkül, hogy legalább szólnánk a másiknak, hogy ennyi pénzt kiveszünk. Nem is feltétlen amiatt, mert értelmetlen a dolog, hanem amiatt, mert

1) bizalomkérdés

2) a közös kasszáéból intéződik az összes dolog (a retsitől kezdve egészen az esetleg csőtörésig minden), így érdemes tudni, hogy mikor mennyi pénz van épp a kasszában/számlán, ha eltűnik belőle pénz, máris nem tud úgy kalkulálni az ember

3) abban bizony nemcsak a vásárlónak, de a másik embernek a pénze is benne van... szval vagy félretesz vki a saját fizetéséből, és vesz cuccot, vagy kutya kötelessége szólni a másiknak, ha az ő fizujának egy része is felhasználódik... (persze ez csak akkor, ha te is dolgozol)

Innentől kezdve én beszüntetném nálatok a helyedben a közös kasszát, ha dolgozol, és szépen 50%-50% aráőnyban fizettek rezsit és kaját meg raktok el vésztartalékot, a saját dolgaitokat meg intézitek külön-külön...

2011. dec. 9. 10:42
 16/22 A kérdező kommentje:
igen,van munkám,sajnos közös a vállalkozásunk.Már én is gondoltam rá,hogy innentől kezdve külön kasszára kellene menni,de nem biztos ,hogy jól járnék vele,mert a pénzt eddig is én osztottam be,valahogy ez neki nem ment eddig sem.És ha nme tud fizetni,mert elszórta a pénzt,akkor én fizetek helyette is?
2011. dec. 9. 11:00
 17/22 anonim ***** válasza:
76%

Jogos a haragod és a bizalom megingása is. De gondolj bele, ha megbeszélte volna Veled, biztosan nem egyezel bele. Kész tények elé állított, eléggé meggondolatlanul. Sok éves álma lehet ez, ha ezt felvállalta.

Szerintem üljetek le így utólag higgadtan megbeszélni a dolgokat. Mi a szándéka a traktorral ? Hogyan akarja pótolni a kieső pénzt ? Miről mond le ennek érdekében ? Mert hogy valószínűleg Neked is vannak álmaid, amik pénzbe kerülnek és Te is szeretnéd őket megvalósítani.

2011. dec. 9. 11:20
 18/22 anonim ***** válasza:
69%

Hát ez überlol...XDDD

Nagy arc lehet a férjed...:DDD traktort vennni... bazzz...:DD

Elképzeltem a fejed, ahogy hajnalban beállított vele...xDDD

2011. dec. 9. 17:33
 19/22 anonim ***** válasza:
Beszéljétek meg. Nem szólt, de lehet, hogy soha nem mentél volna bele, hogy traktort vegyen. Használtan vette, gondolom alkalmi vétel volt, gyorsan kellett döntenie. Ha a férjem életének az álma egy traktor lenne és lenne annyi pénzünk én lennék az, aki megvenné neki. Oké, jó hogy van megtakarított pénze az embernek, de minek, ha az álmát mégsem valósíthatja meg belőle. Ráadásul írtad, hogy valamennyi még maradt is.
2011. dec. 9. 18:20
 20/22 anonim ***** válasza:

nálunk is ez a helyzet, apám mindent megvesz, ami eszébe jut, anyámat meg sem kérdezi róla, ami nagyon rosszul esik neki

tavaly karácsonyra a hugom lovat kapott, amikor anyám kifejezetten megtiltotta :S

2011. dec. 10. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!