Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed erről a...

Mi a véleményed erről a házasságról, mit kellene tenni?

Figyelt kérdés

Olvasd el kérlek, remélem nem lesz hosszú a leírás!

34F, 30N

Értelmiségi, diplomás, jólétben élő és gyermektelen párról beszélünk.

Néhány hét együtt járás után összeköltöztek, amikor a nő 21, a férfi 25 volt. A kapcsolatot a nő kezdeményezte. Az elején lángoló a kapcsolat, minden barátot, családot el is martak maguktól, főleg a férfi. A lángolás elmúlik, elkezdődik a veszekedés. 6-7 éven keresztül kb. mostanáig heti rendszerességgel iszonyú durva veszekedések, kezdetben fizikailag is.

Emellett együtt véghezvittek egy nagy tervet, és most külföldön élnek, ketten. Szeparálva minden családtól, baráttól. Összeházasodnak, de semmi sem változik, csak egy kevés kis időre. Folyamatos veszekedések, heti többször, nő részéről bőgés, férfi elutasító. Aztán fogadkozás, hogy helyrehozzák. A feleség egyszer csak felfogja, hogy ez nem megy, és feladja a küzdelmet, és "lebénul" érzelmileg. Érzelmileg kiszáll a kapcsolatból, és teszi a dolgát, fejben valószínűleg szervezi a válást.

A veszekedések abbamaradása óta baráti, néma kapcsolat, összeköti őket 10 év. Minden kiürült. Nincs szex évek óta, csak kb. két havonta. Nincs közös téma, nincs meg a közös jövő képe. A férj szerint helyre lehet hozni, és most, hogy megszűnt a veszekedés, magától lassan helyre fog állni minden, aztán fel kell építeni mindent újra. A feleség nagyon bizonytalan. Elveszett a bizalom, nem hiszi, hogy cselekvés nélkül csak úgy magától közelebb kerülnének egymáshoz.

Mit jósolsz ennek a kapcsolatnak?

Te mit tennél a pár helyében?

2011. dec. 8. 17:13
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nagyon hasznosak a válaszok, tényleg köszönöm. Írjatok még nyugodtan.
2011. dec. 9. 00:25
 12/21 anonim ***** válasza:
Úgy feltételezik a hozzászólók, hogy a kérdést a nő tette fel. Nekem van egy érzésem, hogy a férfi. Mi az igazság?
2011. dec. 9. 07:37
 13/21 A kérdező kommentje:
Még várok néhány választ, véleményt, hátha érkezik, addig még nem írnám le.
2011. dec. 9. 09:23
 14/21 anonim ***** válasza:
Szerintem a pár még rendbe hozhatja, de csakis közös erővel.Újra fel kéne ébreszteniük a szerelmet egymásban, és ez meghozná a tiszteletet is. Közösen kéne programokat szervezniük(így lenne közös téma is), néha meghívni egymást valahova, tudatosan úgy tervezni a napjaikat, hogy maradjon pár óra, amit a másikkal tölthetnek munka nélkül. A fizikai bántalmazás viszont már súlyosabb, az agressziót szeretetté kéne fordítani, és örökre elítélni...Ha Te vagy a férfi, akkor menj oda a nőhöz, amikor sír, és ölelgesd meg, próbáld megnyugtatni, ez mindig segít. Gyereket csak úgy vállaljatok, hogy kitűztök egy időpontot, adtok magatoknak x évet, és ha addig harmonikusan működik a kapcsolat, és képesek vagytok folyamatosan tenni egymásért, akkor lehet gyereket vállalni (sőt esetleg még a házasságot is megújítani, immár új szeretetteljes célokkal). Itt minden esély meglenne a szép életre, csak én úgy látom, hogy egymás elfogadásával, a toleranciával van baj, és azzal, hogy nem tesznek folyamatosan a kapcsolatért (ne más dolgoktól várjátok a csodát, nektek kell nap mint nap tenni érte)!
2011. dec. 9. 11:02
 15/21 anonim ***** válasza:
Valamelyik hozzászóló írta, hogy egy hosszú kapcsolatban minőségi változást, egy szinttel feljebb lépést hozhat a gyermek. Új célok, új örömök...És ahogy nő a gyermek, mindig van MIÉRT küzdeni, összefogni,szervezni, tervezni. De ez csak stabil kapcsolatban doppingol. Meg ha a felek össze tudják egyeztetni a szülői, házastársi szerepüket a karriervágyukkal. Egyébként a nem stabil kapcsolat menthetetlen lesz. Szívem szerint javasolnám, hogy 10 év után ideje volna babázni, de ha ez eddig nem került felszínre a hölgynél, akiknél ilyenkor már dörömböl a természet, és elegendő volt a hivatásbeli siker, akkor hazardírozás a gyermekvállalás. Persze gyermek nélkül is élnek teljes életet párok,és szellemi síkon zajlik az életük, de az nem az igazi.
2011. dec. 9. 13:58
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a legutóbbit is. Felszínre került a hölgynél, a kapcsolati problémák miatt döntöttek úgy, hogy kockázatos belevágni egy rossz kapcsolatban. Ez is az egyik "válóok". A nő családot szeretne majd, a biológiai óra ketyeg, a férfi még vár, hogy mi lesz, és még amúgy sem sürgős neki. Mindketten tudják, hogy ebbe a kapcsolatba nem való gyerek.
2011. dec. 9. 14:29
 17/21 anonim ***** válasza:
Akkor meg is van a válasz a problémára:( El kell válni, s a férfi majd sóvárogva lesheti a sarokról, mint tolja, kisimult arccal volt felesége a bébit egy másik pasi oldalán. Akkorra lehiggad a hölgy, s rájön, hogy bolhából csinált talán elefántot, de a világ legszebb ajándéka az a mondat: anya, te olyan édes vagy. Erről lemondani nagy könnyelműség volna.Meg nagymamakorban rászánni magát a szülésre.És ha kezében tartja a gyermeket, akkor nem akad fenn a csipri-csupri, napi kavicsokon, tudja, hogy csak a hegyomlás jelenthet veszélyt.
2011. dec. 9. 14:46
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm. "Nem akad fenn a csipri-csupri, napi kavicsokon, tudja, hogy csak a hegyomlás jelenthet veszélyt", ezt különösen. Szem előtt kell tartanom a következő hónapokban, mert nehéz lesz.

Köszönöm a tanácsokat, meglátásokat mindenkinek.

És én a nő vagyok/voltam a kapcsolatban.

2011. dec. 10. 09:58
 19/21 anonim ***** válasza:

Akkor rosszul éreztem, tippeltem, mert úgy gondoltam, hogy a férfi képtelen dönteni, ő kérdez, és igazából a feleségre bízza a döntést.

Az ilyen pasiban meg bízni sem szabad, mert csendben építheti a másik életét, de olyanok, mint a majom, addig nem engedi el az ágat az egyik kezével, míg a másik szilárdan nem fog. De egyszer elengedi:) Sok sikert a döntéshez!

2011. dec. 11. 14:45
 20/21 anonim ***** válasza:
Addig érdemes kilépni, amíg nincs gyerek. Utána mindenkinek rosszabb lesz. A gyerek nálad maradna, egyedül nevelnéd, a családtól távol vagy, segítséged nem lenne. A gyereknek is rossz csonka családban. Neked gyerekkel már sokkal nehezebb lenne párt találni. Sajnos utólag be kell látnom, hogy az én kapcsolatom is nagyon rossz volt, és nem mertem kilépni már csak a gyerek születése után, mert mikor már egy gyerekért is felelős voltam már nem tudtam azokat a dolgokat elnézni a volt páromnak amiket előtte eltűrtem.
2011. dec. 11. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!