Miert szidjak allandoan a nok az anyosukat? Birtoklasi vagy?
Feltekenyseg? Vagy csak dacbol?
Figyelt kérdés
Minden nap olvasom az anyosokkal kapcsolatos mocskolodasokat, amik nagy tobbsegeben aprosagokbol szovodnek. Miert bajuk a felesegeknek,h az anyosuk segiteni szeretne (ha a maga modjan is), vagy erdekolodik a fia felol? En szerintem ezeknek a nagy tobbsege a felesegek altal krealt problemak.
En tisztelem es szeretem a parom es sosem mondanek, vagy tennek semmi rosszat az anyukaja ellen, mindamellet,h nem vagyunk `rokonlelkek`.
Én azért utálom az anyósomat, mert mikor összejöttünk a fiával, még megismerni sem volt hajlandó, pedig semmi kivetnivaló úgymond nem volt bennem, fának voltam osztálytársa az egyetemen, nem is tudott rólam semmit. Aztán meg a fiával szemétkedett főként a kapcsolatunk ideje alatt, (engem (szerencsére) semmibe vett),és ezt nem tudom neki megbocsátani. Persze a fiának muszáj, hisz az anyja, de nekem nem, mert a szememben egy ilyen nem anya, csak szülő. Azóta sem sokat javult, de már messze lakunk tőlük, így annyi a szitu, hogy illedelmességi szinten elvagyunk, évente 2-3x mikor meglátogatjuk őket. 9 hónap terhesség alatt egy telefont sem eresztett meg, de most már örülne, ha nála lehetne az unokája. Vicces, hogy ezt el is várná azok után, ahogy a fiával meg velem bánt. Úgy csinál mióta megszületett, mintha mi se történt volna. Mi sem emlegetjük igaz a történteket, ritkán találkozunk, elég is annyi.
2009. máj. 15. 18:40
12/32 anonim válasza:
Sok az unatkozó fiatalasszony, akik jódolgukban nem tudnak mit kezdeni, depressziósak lesznek, és képtelenek a legapróbb sérelmen, konfliktushelyzeten keresztüllépni. Nem mondom, hogy mindig alaptalan az anyóssal szembeni ellenszenv, de valószínűleg mindketten tehetnek arról, hogy rossz kapcsolat alakult ki köztük. Anyós korukban majd visszanyal a fagyi, hiszen gyűlöletre tanítják a gyereküket.
2009. máj. 15. 19:05
13/32 anonim válasza:
Naja, mondjuk barátnőm is alaposan összeveszett az anyósával,szakítottak is úgymond, durva dolgokat művelt a banya, de nemrég mondta nekem,a most 11 éves fiával kapcsolatban, hogy nem fogja neki megengedni, hogy messzire költözzön tőle, azaz legalább 1 városban maradjanak. Na, itt kezdődnek az anyóspalánták, meg amikor azt mondják a kisfiaikra az anyukák, hogy a "szerelmem".
2009. máj. 15. 19:16
14/32 anonim válasza:
Gondolom, rivalizálnak tudat alatt.
2009. máj. 15. 19:25
15/32 anonim válasza:
Én ugyan nem vagyok féltékeny a sajátomra. Haragszom rá, igaz amit írsz a kérdésedben, már csak dacból. Sokszor apróságokról van szó, de tudod, sok kicsi sokra megy... Ha megkérdezed, azt mondja, én vagyok a világ legjobb menye, ha együtt vagyunk, kedves, aranyos. Csak éppen semmibe veszi a fiát, engem és a két gyerekünket. Évente maximum 2-szer nézi meg az unokákat, a fia szülinapja se az övék nem érdekli, de még sorolhatnám. Hát itt ugyan nem szoros a köldökzsinór, pont az a baj, hogy nem szeret ő senkit...sajnos még magát se. Így aztán mások se igen szeretik őt.
2009. máj. 15. 19:55
16/32 anonim válasza:
Utolsó vagyok megint, csak egy jellemző példa lemaradt: anyósom céges karácsonyi buliban volt, szaloncukrot osztogattak. Erre ő mondja a kollegájának, hogy Köszi, de nem szeretem az édességet, gyerek meg nincs a családban.
A lányom akkor volt 2 éves...És a legdurvább az volt, hogy ezt elmesélte nekünk, mert azt hitte, jópofa...
2009. máj. 15. 19:57
17/32 anonim válasza:
én azért nem szeretem az anyósom, mert nem szereti még a fiát sem, ebből adódóan a gyerekeink sem váltanak ki belőle túlzott érzelmeket. férjem sokat mesélt a szüleiről, a gyerekkoráról, ennek tudatában nem tudok szerető anyaként gondolni az édesanyjára. egyébként nem vagyunk haragban, havi rendszerességgel találkozunk, de nem érzek iránta több tiszteletet, mint egy az utcán velem szemben jövő idegennel. a gyerekek miatt nagyon sajnálom a helyzetet, mert én elvagyok anyós nélkül, de nekik jó lenne egy nagymama.
2009. máj. 15. 20:10
18/32 anonim válasza:
Az én anyósom nem szereti különösebben az egy szem fiát. Kedvencei a lányai. Távolságtartó és udvarias a viszonyunk, ami nekem furcsa, mert a mi családunk olaszosan érzelmes, az érzéseit -negatívat, pozitívat egyaránt- kifejező.
MÉGSEM ÁLTALÁNOSÍTOK! Mert biztosan vannak kedves, aranyos, szeretetreméltó anyósok, hiszen ők is anyukák. Idővel, remélem engem is kedvelni fog a menyem. Csakhogy ez is két emberen múlik!
2009. máj. 15. 21:20
19/32 anonim válasza:
Szerintem sem kell általánosítani. Habár az én anyósom se egy mintaanyós. Különösebben nincs problémánk egymással, soha nem került még sor veszekedésre...főleg nem hangfelemelésre (azt azért nm tudnám megtenni, hisz csak a párom édesanyja) Nekem az a legnagyobb bajom vele, hogy egyszerűen nem tudja felfogni, hogy a kisfiából felnőtt ember lett, és már nincs szüksége a babusgatására. Annyira bosszant, hogy úgy kezeli mint egy tizenévest. Ha vmiben nem ért egyet vele a párom...akkor ráförmed, hogy n"öhhöm öhhöm, igen anya" (magyarul ezt szeretné hallani) Rettenetes amit művel sokszor. Ha ott alszunk, az sem zavarja, hogy a párom épp zuhanyzik (zuhanyzókabinban), ő bemegy a fürdőszobába és enged egy kád forró vizet. Nekem ez sok...!
2009. máj. 15. 21:55
20/32 anonim válasza:
Én szeretem az Anyósomat.Ő is engem.Nem tudunk egymástól olyat kérni,hogy ne ugorna a másik.Azt látja,hogy a fia boldog és kiegyensúlyozott mellettem.Együtt megyünk nyaralni.És alig várom ezeket az alkalmakat.
Nem kötelező útálni az anyőst.Csak valamiért azt hiszik.Eleinte meg kell tanulni alkalmazkodni egy kicsit,megismerni és nem fellengősködni.Mert az,hogy gyűrű van az ujjadon és hivatalosan dugsz,nem jelent semmit.Nem leszel tőle felsőbbrendű.Az Anyós pedig mindig a férj anyja marad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!