Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy ne kelljen...

Mit csináljak, hogy ne kelljen titkolnom?

Figyelt kérdés

Utánanéztem pontosabban a Hitleres éveknek, elkezdtem náci/skinhead filmeket nézni, eddig se szerettem a cigányokat de mostmár még annyira se tudom őket elfogadni, egyre több skinhead zenét hallgatok (ezt titkolom). Van egy szám ami nem is durva meg nem is a skinheadekről szól meg semmi és a nővérem azért mindig szól ha azt hallgatom. A családom tudja, hogy milyen vagyok de ezt az új szokásomat nem. Csak fülessel hallgatok ilyen zenéket mert nem tudom, hogy mit szólnának hozzá (igazából nem érdekelne mert úgyis hallgatnám :D csak akkor is) így nem jó. Újabban skinheadek vagy hasonlók társaságát keresem. Van már 1 pár Magyarországos pólóm, kitűzőm, medálom de most kezdek új cuccokat beszerezni (ezért nem szól senki de a skinheades zenékért szerintem anya meg tesóm szólna, apát nem zavarná). Suliban is egyre többször veszek össze cigányokkal és igazából az zavar, hogy mivel nincsenek jó ismerőseim akik megvédhetnének ha nagyobb bajba kerülök. Nem keresem a bajt de nem igazán tudom elkerülni. Eddig komolyabb dolog nem történt, csak kicsit durván elmondtam nekik a véleményem és ha felidegesítenek olyan dolgokat is kimondok amik miatt meg is verhetnek. Szóval a lényeg a zenén van, most azok a kedvenceim. Mit csináljak, hogy ne kelljen titkolnom ezeket?

14/L

2011. dec. 5. 20:37
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Mégegyszer mondom, nem istenítem.
2011. dec. 5. 21:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Számomra olyan ijesztő, hogy ha valaki zsidós filmeket néz, és a nácikkal azonosul. Úgy érzem, attól vagyunk emberek, mert képesek vagyunk az empátiára. Nekem eszembe jut, mi lenne, ha Anyumat vagy a tesómat lőnék főbe a szemem előtt.

Szerintem régen biztos voltak olyanok a nácik közt, akik kényszerből lettek azok, mert különben az ő családjukat is megölik. Nem azt mondom, hogy érthető, de a túlélésért az ember mindent megtesz. Viszont aki konkrétan választja ezt a nézetet, az szimplán szociopata.

2011. dec. 5. 21:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyszerű: ne titkold.

Ha érdekel a második világháború, mint téma, vállald fel bátran, olvass sokat, művelődj, de ne játékfilmekből meg újfasiszta dalszövegekből. Sok jó (és hiteles) dokumentumfilm vagy -könyv van, vesd bele magad bátran, és majd meglátod, neked való-e ez az érdeklődési kör vagy nem. A családod is el fogja fogadni, hogy nem azért hallgatsz ilyen zenéket, mert tömeggyilkos álmokat dédelgetsz.

De: ha jót akarsz magadnak, nem kötözködsz cigányokkal, és nem keresed szkinhedek társaságát! Gondolom, nem balhézni akarsz, és mivel azt írod, nincs aki megvédjen, nem kellene összeveretni magad. A véleményedet vállald bátran, és védd meg magad, ha kell, de csak ésszerű határok között!

Tudom, én is végigcsináltam ugyanezt. Igaz, én nem szkinhed zenét hallgattam, hanem háborús regényeket olvastam, de ugyanígy féltem tőle, hogy a családom rosszat fog gondolni rólam. Évek kellettek hozzá, hogy belássák, nem vagyok neonáci, de most már édesanyám veszi nekem a könyveket ajándékba. :)

24/L

2011. dec. 5. 23:29
 14/14 anonim ***** válasza:

10-es számú válaszoló!

Ne hari, én pontoztalak le! :( Nem akartam, a zöldet akartam megnyomni, de valahogy félrecsúszhatott. Most vettem csak észre, hogy az van nekem kiírva, hogy 'nem hasznos'.:(

Linkeld be egy válaszodat, és azt felpontozom. ;)

2011. dec. 6. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!