Mit tegyek? Gyűlölöm az apámat
mindig csak úgy elveszi a pénzemet,és nem adja vissza,max anyától kapom vissza vagy 1 hónap után
és amúgy anyámmal is folyton veszekednek
meg velem úgy beszél mint egy kutyával,és ok nélkül elkezd velem bunkó lenni meg ordibál,és csicskáztat,hogy nyaljam fel a padlót,meg mosogassak el,meg hajtogassam össze a rongyait,meg f.szom tudja,közbe a nővérem most munkanéküli és egész nap itthon van és sose csinál semmit,és neki meg nem szól be-.-
meg mindig olyanokkal fenyeget,hogy megver
annyira utálom-.-
miért ilyen??? ezek után még elvárja,hogy normálisan beszéljek vele?
jah meg annyit még hozzátennék,hogy mindig ott cseszeget,hogy semmire se vagyok jó,és hogy semmi nem lesz belőlem,amikor mindig,amikor tanulok,akkor jut eszébe hogy menjek már le a boltba,meg csináljam ezt meg azt,és nem tudok tőle tanulni,mert utána mindig kitalál valamit
13
köszi a válaszokat
amúgy már én is gondoltam arra,hogy egyszer,ha megüt,visszaütök,csak akkor meg mindig eszembe jut,hogy az apám és nem tudom megtenni,mert rosszul esik csak azt nem tudom,hogy miért
köszi de sajnos nem
mindig is gyűlölt ... meg amúgy is,egész álló nap a tv előtt punnyad,a legnagyobb gondja az lehet,hogy élek
Túl sok mindent nem tudsz csinálni, az apád logikátlanul viselkedik, tehát nem fogod tudni neki elmagyarázni a dolgokat, hogy helytelen amit csinál. Esélytelen. És mivel túl fiatal vagy még, elköltözni sem tudsz.
Tanulj sokat, figyelj a tanulmányaidra! Nézelődj egyetemek után, találd ki, hová szeretnél menni (például BME, ELTE, ilyesmik). Próbálj az ott hangsúlyos tárgyakra koncentrálni általános- és középiskolában. Sőt, ha lehet, valami jónak számító erős gimnáziumba menj! Tanulj sokat!
Ha egyetemista leszel, mindenképpen más városba menj, legyél kollégista vagy albérletes. Ha máshogy nem megy, vegyél fel diákhitelt, ha jól tanulsz és kapsz ösztöndíjat, a kettőből együtt már meg tudsz élni. Sok barátod lesz, nem lógnak rajtad a szüleid, nyugi lesz és szabad leszel.
Ha lediplomáztál, bárhol találsz munkát, külföldön is, és lesz egy halom pénzed, saját lakásod, saját életed. A szüleid meg elmehetnek a sunyiba.
Ezen kívül más megoldás nem nagyon van. Remélem tudtam segíteni.
Egyet javaslok csak most így hirtelen.
Tanulj nyelveket. Német és Angol. De nagyon tudd. Ha kell, tölts le nyelvleckéket és tanulj. Semmi se érdekeljen. Tanulj és tudj. Majd el tudsz menni innen, mert ebben az országban nem igen lehet majd előrébb jutni. De odakinn egy mosogató is jobban keres mint itt egy osztályvezető egy közepes cégnél. Szóval, tanulj nyelveket és utána a többi tantárgy.
Hobótól idézek: csak úgy lehet egy ilyen helyet túlélni, ha tudod, hogy egyszer úgy is le fogsz lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!