Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám miért szól bele abba,...

Anyukám miért szól bele abba, hogy mire költöm a pénzt, amit tőle kapok?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, és mikor elmondom neki,hogy mire költöm,akkor azt mondja,hogy nem akar többet adni.Egyébként is közgázt tanulok,tudom,hogy mi hasznos nekem,mi nem.
2011. dec. 3. 19:41
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
87%

20:12 vagyok

igen, KICSIT több... ~ 35 km

2011. dec. 3. 20:21
 32/54 anonim ***** válasza:
14%

@20:21

Bocs, nem neked írtam, a 60%-osnak.

A te esetedben indokolt.

2011. dec. 3. 20:23
 33/54 anonim válasza:
87%

28-as:Ha azt kérded ő e az osztálytársam, nem.

Ő s*ggh*lye a net megnyitásához is, csak egy parancsikonra tud kattintani, aztán játssza a nagy fegyverszakértőt...

2011. dec. 3. 20:24
 34/54 anonim ***** válasza:
87%
siófokon mi is taxiztunk egyszer, mert lekéstük az utolsó buszt, 6 órát kellett volna várnunk pulcsi nélkül, és a taxi ha jól emlékszem 10 km-re volt 3000 ft négyünknek, az fejenként 750. szóval néha megéri kiadni a pénzt.
2011. dec. 3. 20:32
 35/54 anonim ***** válasza:
93%

A hangsúly is lényeges lehetetett. Talán már benne voltatok a vitában, és mikor megkérdezte emelt hangon, hogy mégis mire költötted a pénzt (talán kérni akart egy keveset, mert nem volt nála apró, vagy nem akart a bankból kivenni, le szeretett volna menni a boltba, mire te mondtad, hogy nincs pénzed), te meg foghegyről válaszoltad, hogy "mire, hát taxira", akkor naná, hogy kiakad. De ez csak egy példa, nem kellett így történnie.

Ha elmagyaráztad, hogy éjjel mentél haza, buliból, nem volt éjszakai, vagy nem tudtad megvárni, ezért fogtál egy taxit, akkor biztos megértette volna (kivétel, ha már volt egy veszekedésetek abból, hogy miért jársz buliba), tehát lehet, hogy nem árt tisztázni a helyzetet. Talán csak félreértés, és ő is azt hitte, naponta taxival viteted magad az egyetemre, mert megteheted az ő pénzéből. Pedig nem erről van szó.

Ja, és az, hogy közgázt tanulsz... én meg biológiát, én is tudom, mi jó nekem, mi nem, mégis naponta gyalogolok egy egészségeset ebben a remek kis pesti szmogban a Körúton. :) Attól, hogy hol tanulsz még nem leszel megfellebezhetetlen médium, legfeljebb átlátod a dolgokat, és már csak azért is hülyeséget csinálsz. :)

(Ezt üzenem a gyalogláspártiaknak: Pesten nem egészséges sokat sétálni... de mindenképpen nyugtató. 5 km naponta a sötétben háton kb. három-négy kilóval segít este aludni.)

2011. dec. 3. 20:34
 36/54 anonim ***** válasza:
55%
Tudtommal a közgazdászok pénzt gyűjtenek h később befektethessék... Látom rád ez nem igaz(persze a költségeid okát nem ismerem,de mivel nem magyaráztad ki magad,nemhiszem h eget-rengető okaid lennének.)
2011. dec. 3. 20:37
 37/54 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem túldimenzionáljuk a taxi-kérdést. Az anyukája neki adta azt a pénzt. Ha én adok valakinek valamit, legyen az a lányom vagy az anyukám, nem kérem számon rajta, mivel az már az övé, ki is dobhatja, ha akarja, függetlenül attól, hogy egy görény vázáról beszélünk vagy pénzről. Lehet, hogy rosszul esik, ha nem teszi ki azt a bizonyos vázát, de ha elszámoltatási kényszerem lenne, inkább nem adnék semmit, mivel gyűlölöm, ha megállás nélkül monitoroznak. A pénzzel pedig pláne ez a helyzet: ha adtam valakinek, akkor onnantól ő rendelkezik vele, nem én, tehát azt tesz vele, amit akar, nincs jogom számon kérni rajta. Ha pedig úgy érzem, hogy feltétlenül dönteni akarok a pénz sorsáról, akkor inkább úgy adok, hogy édes lányom, ebből vegyél kaját, abból cipőt... De ez más, mintha csak adom és utólag pofázok, hogy miért nem arra költi, amire szerintem kellene.

Amúgy ki tudja, hogy miért ment taxival, de nem is lényeges, szerintem egyszer mindenki megteheti, nyilván nem hobbiból vetemedett erre a kérdező.

2011. dec. 3. 20:38
 38/54 anonim ***** válasza:
77%

Igen, a taxi drága, ő kereste meg a pénzt, persze, hogy kiakadt, bár ugye részletek híján kár ítélkezni.

Amúgy anno hazagyalogoltam én is, télen hajnalban randi után, Határ úttól kb. a XX. kerületi Jósika utcáig (akit érdekel térkép), de majd betojtam, mert jó kis alakok mászkálnak odakinn. Veszélyes, inkább, ha megengedheti magának az ember, nagy ritkán egy taxi, nehogy aztán valami "épeszű" elkapja az ember lányát...

2011. dec. 3. 20:38
 39/54 anonim ***** válasza:
90%

Most komolyan ezen a taxis dolgon miért kell kiakadni? Nekem például mindig azt mondja apa, hogy legyen nálam pénz taxira, mert bármikor rosszul lehetek, vagy akármi történhet, és igen történt is. Mellesleg nem költök rá, egyszer költöttem életemben amikor hajnalban kellett haza mennem és nem, nem fogok gyalogolni, mivel a legközelebbi éjszakai busztól is messze lakunk és csomó gyárépület meg 2 erdőn kéne átsétálnom. Ezt még anyám sem várná el... Istenem...

Amúgy valahol van joga beleszólni, de akkor mondja meg az elején, hogy mire szeretné, hogy költsd, vagy ne költsd, hogy ne legyen sértődés. 20L

2011. dec. 3. 20:41
 40/54 anonim ***** válasza:
90%

Írta egyébként a kérdező,hogy budapesti?

Mert én vidéki megyeszékhelyen lakom,de ha nem lenne autóm,akkor biztos taxiznék...Egyrészt,mert ritkán kell messzire mennem,másrészt meg itt akkora katasztrófa és drága a tömegközlekedés,h jobban megéri és kényelmesebb a taxi.Amúgy ha majd akkora lesz a lányom biztos jobban örülök neki,hogy taxival jön haza buliból,mintsem gyalogolna az éjszakában...

2011. dec. 3. 20:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!