Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Dédimama, méltósággal élni,...

Dédimama, méltósággal élni, elmenni?

Figyelt kérdés

A helyzetünk,van egy 4 szobás házunk,még van rajta kölcsön,havonta elég nagy összeg.

Két gyerekünk van,egy 5 éves figyelemzavaros(állandó fejlesztésre szorul) és egy egy éves akivel GYEd-en vagyok.

Az én nagypapámat idehoztuk,mert pár hete elesett fel sem tudott kelni,már fel tud kelni,de valószínű ,már sosem tudja egyedül ellátni magát,ránk van utalva.

A férjem édesanyja korán elhunyt a férjem a nagymamájára mindig számíthatott(az édesapja újranősült,elég felületes a kapcsolatuk)a nagymama már gyerekkorában is akár egész nyárra elvállalta a férjemet,mert már nyugdíjas volt akkoriban,a férjem mindig számíthatott rá,az utóbbi időszakban már szinte naponta ment a nagyijához,mert már nagyon nehezen mozgott,főzni sem tudott,én főztem néha amit kívánt,de alig evett belőle.

92 éves a mama,tegnap kezdődött,hogy már a székletét sem tudta tartani,úgy találta a férjem az ágyban bekakilva,szellemileg teljesen épp szegény.

A férjemmel ment a dédihez a kisfiúnk is...nem neki való dolgokat látott,mert a férjem rendbetette a mamáját és az ágyat áthúzta.

Ma ismét ment a férjem,a mama ismét szegény órákig feküdt a kakiban...

Sem enni,sem inni nem tud.

Hívtuk a mentőket,hogy félünk,hogy nagy baj van,mert ki fog így száradni a mama,a mentős szigorúan mondta,hogy ők beviszik ugyan,de estére már itthon lesz...azaz a család gondolkodjon miként oldja meg a mama további ápolását.

A férjem tegnap este mikor hazaért teljesen kikészült,könnyes szememl mondta,hogy értsem meg az ő nagyikájáról van szó,ki kell találnunk valamit.

Felvetette,hogy mivel a mama nem akarja elhagyni a házat fogadni kellene valakit,vagy a férjem fizetésnélküli szabadságra menne és a mamájával lenne.

Nekem itthon van a két gyerek,plusz az én nagypapám,de mondtam,hogy van egy üres szoba még hozza el a mamát és én majd gondozom,de azt mondta ,hogy a mama nem akar eljönni a házából.

Nem tudom mi a megoldás ,mert a házra kölcsönünk van és ha a férjem keresete nem lesz,akkor majd jön a végrehajtó,vagy ha valakit meg akarnánk fizetni,hogy a mamával legyen akkor is ugyanúgy elmenne a férjem fizetése.

MIt lehet tenni ilyenkor?

2011. dec. 3. 14:35
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
84%
Már nagyon vártam,hogy írsz valamit a dédiről.Ti mindent megtettetek, ami elképzelhető egy ember részéről.Bármikor is jöjjön el az idő, hogy itt hagy titeket a dédi, csak szépen,csendesen fog megpihenni,hiszen biztosan olyan ember,akit ennyire szeretnek,hogy a szenvedésével nem fog nektek fájdalmat okozni. amennyiben tehetitek, legyetek vele amíg csak lehet a kórházban,mert neki is nektek is könnyebb lesz elengedni egymást, érezni fogja mennyire fontosak voltatok egymásnak és az egész családnak.ÍRJ,ha bármi van. Nem mindennapi esetről van szó!!!!
2011. dec. 12. 22:37
 32/40 A kérdező kommentje:

Próbál szegény még mondani valamit ,de már nem jön ki hang a torkán,sem felülni,sem beszélni,sem a szemét kinyitni nem tudja már.

DE biztosan érzi,hogy ott vagyunk.

2011. dec. 13. 09:55
 33/40 anonim ***** válasza:
Amikor mar semmi orvosi beavatkozas nem segit, akkor mar nem adnak kezelest, infuziot, stb. hanem probaljak kenyelmessebe tenni a par napot mig itt van velunk.
2011. dec. 13. 11:37
 34/40 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy vagytok?

Sokszor eszembe juttok... Nagy lelkek vagytok, a hétköznapok csendes hősei...

Áldott karácsonyt kívánok Nektek!

http://www.youtube.com/watch?v=ZtZqNk5IQcU&feature=related

2011. dec. 25. 13:42
 35/40 A kérdező kommentje:

Ma reggel érkezett a telefonhívás a kórházból,hogy a dédimama elhunyt.

A párom bent volt tegnap is nála,megsímogatta,megpuszilgatta,elmondta neki,hogy szereti :-( ...már nem tudott beszélni a mama,csak próbált mondani valamit,de nem jött ki hang a száján már.

Tegnap már megmondták,hogy nincs tovább ,alig van vissza idő elbúcsúzni.

Még mielőtt beállt az,hogy már szinte beszélni sem tudott,előtte még pár napig újra tudott kommunikálni a mama,még reménykedtünk benne,hogy fel is erősödhet akár,bár olyan gyenge volt,hogy megmozdulni sem tudott.

Egy percig nem panaszkodott,tűrt.

A JóIsten biztosan gondoskodik róla,egy ilyen jó lelkű,önfeláldozó embernek a Mennyországban a helye.

Ő gondozta meg a férjem édesanyját ezelőtt 20 évvel, tüdőrákos volt sajnos,a másik lányát is elvesztette ,a férjét nyugdíjbavonulást követő pár hónap múlva veszítette el (kb 60 éves volt a papa mikor elhunyt),rá mindig mindenki számíthatott.

A férjem most intézkedik,hogy méltó legyen a búcsú a mama végakaratának megfelően.

2012. jan. 6. 14:41
 36/40 anonim ***** válasza:
Mindenekelőtt fogadd őszinte részvételem! Még ilyen őszinte, együttérző emberekkel nem találkoztm,akik ilyen nehéz helyzetben sem hagyták magára a mamájukat.Őszinte szívvel kívánom, hogy a lelketekben legyen béke,nyugalom, hiszen mindent megtettetek,amit ember csak megtehetett.Mint tudjuk az idő sajnos véges. Én minden nap megnézte,hogy van-e valami változás nálatok és figyeltem az üzeneted.Ő már biztosan nyugodt lélekkel lépte át a mennyek kapuját és vigyáz onnét is rátok.Még egyszer békét,nyugalmat kívánok nektek.
2012. jan. 6. 18:10
 37/40 anonim ***** válasza:

Nekem is őszinte részvétem.

Sokat voltatok eszemben, vártam a híreidet.

Tudod, azt hiszem, a dédimama most azért lehet nagyon boldog (többek között), mert a családja annyira szépen tovább viszi az ő lelki vonalát. Jó emberek vagytok, s Rátok is biztosan számíthatnak a családtagjaitok, barátaitok. Továbbadjátok azt, amit Tőle kaptatok. Ennél többet nem is lehet kívánni a földi élettől...

Isten áldjon Benneteket!

"Midőn a roncsolt anyagon

Diadalmas lelked megállt;

S megnézve bátran a halált,

Hittel, reménnyel gazdagon

Indult nem földi útakon,

Egy volt közös, szent vigaszunk

A LÉLEK ÉL: találkozunk! "

/Arany János/

2012. jan. 6. 22:48
 38/40 anonim ***** válasza:
Fogadd őszinte részvétemet! Sajnálom!
2012. jan. 7. 17:54
 39/40 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

sajnos igazán érdemlegeset nem tudok írni Neked. Mélyégesen együttérzek Veled, Veletek. Megkönnyeztem az írásodat, most is ömlenek a könnyeim, ahogy elolvastam az utolsó írásodat. Fogadd őszinte részvétemet.

27/N

2012. ápr. 3. 19:22
 40/40 anonim ***** válasza:
68%
Megrendítő.borzalmas lehetett,hogy nem tudta elmondani az utolsó szavait.
2012. ápr. 3. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!