Anyámnak miért nem tetszik, ha így köszönök az idősebbeknek?
Tanároknak, idősebb boltosoknak általában Jó reggelt/jó napot/jó estét-tel köszönök. Anyám mondta, hogy illetlenség, hozzá kellene 'mondanom' a kívánokat is.
17l
A sima jónapotnak az az üzenete, hogy tudod, hogy illik köszönni, de a másikat még annyira sem tartod, hogy egy plusz szó kimondásával megerőltesd magad. Ezért illetlen.
Én mindig hozzámondom a kívánokot is, és úgy gondolom, hogy az, hogy más az alapvető illemszabályokkal sincs tisztában, nem jogosít fel engem arra, hogy én is illetlenül viselkedjek. Ettől vagyunk civilizált emberek. A következő mi lesz: a zsebes ellopta a nénike pénztárcáját, úgyhogy én is megtehetem?
Ha bemegyek a melóba és ott vannak az alkalmazottaim, akiket jól ismerek és szeretek akkor jó reggelt!!!!!!!! Sziasztok!
Kit tegezek, kit magázok.
Ha bemegyek egy idegen helyre akkor azt mondom, hogy jó napot kívánok! Ezzel a "kívánokkal" megtisztelem az ott lévőket. Változik a világ és a nyelv is, de nem szeretem, ha a jó modor kikerül a köztudatból.
Én mindig kihagyom a "kívánok"-at. Azt sem tudtam, hogy ez illetlenségnek számít.:( Az talán nagyobb illetlenség, ha az ember nem is köszön. Márpedig sajnos ez is előfordul manapság, és nem kevésszer. :(
24/n
Manapság szinte mindenki így köszön, még, aki idősebb is édesanyádnál.
Szerintem nincs benne semmi kivetnivaló, még mindig jobb, mint ha odadobnál egy csá-t.
Édesanyádnak igaza van. Azért, mert tért hódít az utóbbi évtizedekben az illetlenség, a közöny, a faragatlanság, a primitívség, a tudatlanság, nem utolsó sorban a valóságshowk táptalaján, még nem kell belevesznünk a mocsárba.
Árral szemben úszni mindig kihívás, de megéri.
Ha tartjuk magunkat, MI nyerünk vele, s végül az emberiség...
Ne tanuljuk meg a Jó napot! Csá! Hello! Háj! Maga... durvaságokat. Válogassuk meg, kiről s miről veszünk példát. Tiszteljük magunkat, s tiszteljünk másokat. Jó napot kívánok, Kezét csókolom, Le tetszik ülni?....
Hát nem lesz máris szebb a napunk...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!