Jogosan "várom-e el", hogy a szemembe nézzenek és bocsánatot kérjenek?
Megpróbálok rövid lenni.
Párom anyja tavaly nyáron közölte velem, hogy nem vagyok elég jó a fiához, nem vagyok elég jó a családba, mert náluk majdnem mindenki diplomás (én meg esti gimit végeztem),
és miért viselkedem úgy mintha én volnék a walesi hercegnő...? Ugyanis nem voltam hajlandó párom öccsével és az ő nőjével házibuliba menni ismételten, ahol előkerül a fű, a pia...
Persze a kedves mama mit sem sejt...
Én sem világosítottam fel.
Kb. 2 hónappal később a párom lakásán volt egy házibuli,ami egy szórakozóhelyen folytatódott, természetesen nélkülem
( hatan voltunk összesen).
Én néztem a tévét, majd lefeküdtem, de még nem aludtam, mikor hazajöttek.
Pár perc szöszmötölés-motoszkálás után mindenki lefeküdt.
(Egyszobás a lakás)
Néhány perc múlva hallom, hogy az öccs és a csaja nyögnek, lihegnek.
Mondom, egy szobában hatan!!!
Egy darabig tűrtem, aztán villany fel, és kérdőre vontam.
A srác mérgében majdnem nekem esett, hogy én mit képzelek, mert az nem is az én otthonom, stb.
Beígért egy kis hajtépést, pofánverést....
Akkor este hazamentem, anyámnál aludtam.
Azóta az eset óta nem voltam párom családjánál.
De nem is fogok. Karácsonykor sem.
Kedves mama büszke lehetne a gyerekére. Ha ezt tudná...
ma 19:25
A testvér sem gyerek, idősebb, mint én...
ma 19:27
A párommal lassan 3 éve vagyunk együtt, a kapcsolat elején elég hamar hozzá költöztem.
Jó-jó, de mi lesz így az anyjával?
Tudom, hogy nem vagyok neki jó, de sem az ő kedvéért, sem másért nem fogok mosolygós álarcot ölteni
( ahogy az öccs és a csaja teszi),
ha magamért nem képes szeretni, ne szeressen egyáltalán.
De mi lesz így ?
Szeretem a páromat, már a babavállalás is szóba került, milyen légkörben fog felnőni szegény gyerek ?
Talán segítene, ha leülnénk és megbeszélnénk.
Szerintem tudják, hogy haragszom. Csak leszarják.
A buddhisták szerint minden elvárás szenvedés forrása.
Bármennyire is megbántottak, bármennyire is te vagy a sértett fél, akkor sem várhatsz el a másiktól semmit, mert a bocsánatkérés IS önkéntes - ha nem a szívéből jön, ha nem önként jön, ha nem a saját akarata diktálja, akkor nem ér semmit.
Azzal, hogy elvársz valamit, valójában magad kötöd magad az agresszorhoz, ő pedig ül a babérjain és valószínűleg jókat röhög rajtad, mert tudja, hogy elvárod, hogy ezt vagy azt tegyen, de esze ágában sincs azt megtenni.
Magyarul az elvásáodnál fogva pitiztet.
Gondold át a kapcsolatot, a viszonyotokat és úgy dönts, hogy mit akarsz a mamától és mit a kisfiától meg a nemes és nemzetes családfájától. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!