Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha vége a szerelemnek, vége a...

Ha vége a szerelemnek, vége a házasságnak is?

Figyelt kérdés
Egy látszólag jól működő házasságban élek, de a gond az, hogy már nem szeretem a férjemet. Korábban többször adott okot a féltékenykedésre, amikert el is ismert (bár nem feküdt le rajtam kívül tudtommal senkivel), így a bizalom szépen lassan elpárolgott az én részemről. Plusz úgy érzem, csak én hajtok azért, hogy ne csak anya és apa, hanem férfi és nő is legyünk ebben a kapcsoltban, ő pedig em sokat tesz ezért, hanem mindent készpénznek le vesz. Belefáradtam. 36 évesen bele kell nyugodnom a gyerekek miatt, hogy így éljem le az életem, nyugiban, de szerelem nélkül, vagy érdemes venni egy nagy levegőt, és változtatni, kilépni ebből a házasságból?
2011. dec. 1. 16:17
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Nem hánytorgatom neki fel, amióta átbeszéltük a dolgokat (kb. fél éve) soha nem hoztam szóba neki. Sőt,megleptem a romantikus hétvégétől kezdve az erotikus fehérneműkön keresztül sokmindennel, amiket a férfiak értékelni szoktak, a szüleimet pedig iylenkor megkérem, hogy vigyázzanak a lurkókra. Próbálkozom, de visszafelé semmi.

Az tény viszont hogy magamban nem tudok túllépni a korábbi ügyein. Nekem iylesmi nem fér bele az értékrendembe, úgy érzem, többször nagyon megalázott ezzel.

2011. dec. 1. 16:55
 12/19 anonim ***** válasza:

A kiírt kérdésedre válaszolva: nem. A szerelem csak pár évig tart, szép is lenne, ha néhány évente mindenki elválna. A házasság nem a szerelemről szól: két ember szövetsége, hogy átsegítik egymást az életen.

Persze elhagyhatod a férjed, de ha ezt teszed, akkor ne azért hagyd el, mert nem szereted (mivel mással is ugyanígy fogsz járni), hanem mert megalázott, megcsalt, akármi.

2011. dec. 1. 17:06
 13/19 anonim ***** válasza:
Gondold át, milyen lenne nélküle élni, bele kell kalkulálni, hogy akár hosszú évekig egyedül leszel, mert a megfelelőt keresed.
2011. dec. 1. 17:15
 14/19 anonim ***** válasza:
31%
Amíg erre van szüksége valakinek, örökké új partnerek, új szerelem, addig ne menjen férjhez, és főleg ne szüljön gyereket. Ha lehiggadt, és már inkább nyugalomra, családra vágyik, akkor jöhetnek ezek. De ezt a szintet el szokás érni 27-28 éves korra! Tini akarsz lenni 36 évesen? Szerintem itt van részedről egy 3. ,különben eszedbe sem jutna ezen gondolkodni. Ki a francnak fog kelleni egy 36 éves, min.2 gyerekes nő?! 40 évesen gondolom nem akarsz egy x. gyereket, tehát új családod nem lesz. Legfeljebb néhány partnered, akik észreveszik a szexi fehérneműt, jól meghúznak, aztán szevasz! Milyen romantikus!
2011. dec. 1. 17:16
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem. Ettől más a házasság.
2011. dec. 1. 17:30
 16/19 anonim ***** válasza:

Tisztázd magadban, milyen érzések vannak benned a férjed felé: ha a múltbeli megalázó dolgai nyomnak többet a latban, az még nem feltétlen egyenlő azzal, hogy nem szereted, jelentheti azt is, hogy dühös vagy rá, de ha fel tudod magadban dolgozni, akkor visszatérhet a szeretet. A legtöbb házasságban vannak sértő és bántó ügyek (csak a kirakatban ez nem látszik legtöbbször), de ha a pár még szereti egymást és vannak továbbra is közös céljaik, jól érzik magukat együtt, előbb-utóbb túllendülnek ezeken. De ha úgy érzed, ő nem partner a fejlesztésben, az ijesztő. Tudja ő egyáltalán, hogy neki most küzdenie kéne értetek?

Megértem, hogy nagyon bántanak a szexchatek és társai, főleg, ha otthon nem áll helyt férfiként. Ő tud a benned dúló kétségekről?

2011. dec. 1. 17:33
 17/19 anonim ***** válasza:

A szerelem egyszer mindenképp elmúlik. Szereted őt, elfogadtad olyannak, amilyen? Hogy bánik veled, a gyerekkel? Nyugalom van otthon, jó hazamenni? Tudod, a lángok megégetnek, a parázs melegen tart ;)

Mivel nem ismerjük a teljes szituációt, ezért nem lehet száz százalékos választ adni. Én viszont a helyedben gondolkoznék. Érdemes dobbantani, a gyerekek életét felborítani, a biztonságot és a megteremtett közös otthont mert "nincs szerelem"? Szerintem nem.

2011. dec. 1. 19:23
 18/19 anonim ***** válasza:
57%

Házasság párti vagyok és azt mondanám ne hagyd el, DE ugyanakkor a válaszaid alapján ,látom,érzem sőt nekem is felment a pumpám amikor a sexchatet és a csókolódzást olvastam ez már nem férne bele ,menjen oda ahol eddig volt cc..

37 ff

2011. dec. 1. 19:54
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen!
2011. dec. 1. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!