Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek elmenjek, vagy...

Szerintetek elmenjek, vagy ne? Anya kiborít.

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy most lesz a gólyabál az egyetemen. Egy éve erre vártam, nagyon szerettem volna elmenni, de anyukám nem engedett, mondván, hogy nincs rá pénz. (Persze hugom, meg az ő drága ruháira van, a jegy árát meg sajnálja tőlem de mindegy.) Kezdtem beletörődni, hogy nem megyek, viszont most mégis kezdtem meggondolni magam. Egy kis hazugsággal el tudom érni, hogy mehessek, ugyanakkor lelkiismeret-furdalásom is van miatta. Mennék nagyon, mert szinte sose mozdulok ki itthonról, viszont hazudni kell hozzá :/

Szerintetek elmenjek?

19/L

2011. nov. 30. 21:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%

Akkor itt nem is a pénzről van szó, hanem arról, hogy mindenáron meg akarja akadályozni, hogy azt csinálhasd, amit szeretnél.....

Így még nehezebb bármit is tanácsolni, mert ha eleve rossz a viszonyotok, te elmész hazugsággal és véletlen ez kiderül, utána teljesen ellehetetleníti az életed.

Mert gondolom, lakás+étel ügyben rájuk vagy szorulva (úgy értem, ők tartanak el, esélyed se lenne különköltözni).

A húgoddal jobb a viszonya, úgy veszem ki. Ő nem tudna segíteni abban, hogy meggyőzzétek anyukátok? (Cserébe te is teszel neki vmi szívességet.)

2011. nov. 30. 22:24
 12/16 anonim ***** válasza:
93%

Figyelj, akkor nem értem: 19 vagy, nagykorú, pénzed megvan a belépőhöz, a hajad/ruhád neked megfelel, akkor pontosan MI az, amit "nem enged"????

Ne a hazugság felé kacsints, hanem azt gondold ki, hogyan tudod vele lekommunikálni, hogy most már nagy vagy, bizonyos döntések a Te hatáskörödbe tartoznak. Ha őt nem érinti, a Te döntésed.

Meg kell húzni a határokat.

Ezeket sokszor nehéz megértetni egy szülővel, de NEKED LÉTSZÜKSÉGLET a jövőre nézve, amikor egy bulinál fontosabb dologról is szó lehet!

Sok sikert!

2011. nov. 30. 22:26
 13/16 anonim ***** válasza:
81%

szerintem mondd meg anyukádnak, hogy egy estére leszállsz a szoknyájáról. xD

Felnőtt ember vagy, jézusom. :D Mondd meg, hogy ez nem az opera bál, a legtöbb csaj a szallagavatós ruhájában szokott menni és fodrászhoz sem megy a többség. xD Nem ő megy, hanem te, ha neked így is jól, akkor mondd meg neki.

2011. nov. 30. 23:01
 14/16 anonim ***** válasza:
74%

Figyelj, egyrészt nyugodtan elmehetsz a tavalyi ruhádban, egy - két kiegészítővel fel is tudod dobni.

Másrészt az interneten rengeteg arc-, bőr-, és hajápolási tanácsot találsz, így az ápolt külső is meg van oldva.

Nincs akadálya hogy elmenj :)

2011. dec. 1. 07:51
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem vagyok a szélsőséges megoldások híve, és általában anya és szülő, ill. anyóspárti vagyok. De nem értem, mi a gond? Van ruhád, van pénzed a belépőre? Mi a probléma? Megmondod anyukádnak, hogy pl. dec 18-án lesz, és mész. Ennyi. A ruhád, a hajad, a smink a TE gondod, nem anyukádat kell vinni magaddal, hogy őróla lenne szó. A ruhát felveszed, a hajad megcsinálod, kisminkeled magad, a körmöd kilakkozod. 19 évesen ha alapszinten is, de biztos megy a dolog. Amíg nem úgy öltözöl fel, hogy anyukád képéről a bőr lesüljön, hogy oka legyen szólni a ruhád miatt, (mert a feneked kilóg, és simán k....nak néznek-akkor megérteném, hogy beleszól)addig nem értem, mi a probléma????? Hahó, 19 éves vagy! Egy nyamvadt iskolabálról van szó, nem az operabálról!!!
2011. dec. 1. 08:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem értem mi a baj. Nem a szalagavató ez, ahhol millió képet csinálnak rólad és ott egy csomó rokon meg csak nagy esemény. Nálunk sokan még a kisestélyit, koktélruhát se vették fel. Egy alkalmis felső, fekete nadrág, kivasalt haj, "házi smink" és kész. Nálunk pl nem csak gólyák vannak a gólyabálon. Még ha táncol valaki megértem, de vendégként nem igazán. Ezt megmondhatod szerintem neki is nyugodtan. Ha csak úgy lett volna jobb menni, akkor hazamész hamarabb. Bár olyan 2 után mind1is mert sokan úgy berúgnak, hogy ihaj:D
2011. dec. 3. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!