Szerintetek elmenjek, vagy ne? Anya kiborít.
Az a helyzet, hogy most lesz a gólyabál az egyetemen. Egy éve erre vártam, nagyon szerettem volna elmenni, de anyukám nem engedett, mondván, hogy nincs rá pénz. (Persze hugom, meg az ő drága ruháira van, a jegy árát meg sajnálja tőlem de mindegy.) Kezdtem beletörődni, hogy nem megyek, viszont most mégis kezdtem meggondolni magam. Egy kis hazugsággal el tudom érni, hogy mehessek, ugyanakkor lelkiismeret-furdalásom is van miatta. Mennék nagyon, mert szinte sose mozdulok ki itthonról, viszont hazudni kell hozzá :/
Szerintetek elmenjek?
19/L
Akkor itt nem is a pénzről van szó, hanem arról, hogy mindenáron meg akarja akadályozni, hogy azt csinálhasd, amit szeretnél.....
Így még nehezebb bármit is tanácsolni, mert ha eleve rossz a viszonyotok, te elmész hazugsággal és véletlen ez kiderül, utána teljesen ellehetetleníti az életed.
Mert gondolom, lakás+étel ügyben rájuk vagy szorulva (úgy értem, ők tartanak el, esélyed se lenne különköltözni).
A húgoddal jobb a viszonya, úgy veszem ki. Ő nem tudna segíteni abban, hogy meggyőzzétek anyukátok? (Cserébe te is teszel neki vmi szívességet.)
Figyelj, akkor nem értem: 19 vagy, nagykorú, pénzed megvan a belépőhöz, a hajad/ruhád neked megfelel, akkor pontosan MI az, amit "nem enged"????
Ne a hazugság felé kacsints, hanem azt gondold ki, hogyan tudod vele lekommunikálni, hogy most már nagy vagy, bizonyos döntések a Te hatáskörödbe tartoznak. Ha őt nem érinti, a Te döntésed.
Meg kell húzni a határokat.
Ezeket sokszor nehéz megértetni egy szülővel, de NEKED LÉTSZÜKSÉGLET a jövőre nézve, amikor egy bulinál fontosabb dologról is szó lehet!
Sok sikert!
szerintem mondd meg anyukádnak, hogy egy estére leszállsz a szoknyájáról. xD
Felnőtt ember vagy, jézusom. :D Mondd meg, hogy ez nem az opera bál, a legtöbb csaj a szallagavatós ruhájában szokott menni és fodrászhoz sem megy a többség. xD Nem ő megy, hanem te, ha neked így is jól, akkor mondd meg neki.
Figyelj, egyrészt nyugodtan elmehetsz a tavalyi ruhádban, egy - két kiegészítővel fel is tudod dobni.
Másrészt az interneten rengeteg arc-, bőr-, és hajápolási tanácsot találsz, így az ápolt külső is meg van oldva.
Nincs akadálya hogy elmenj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!