Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmenjek a temetésre ilyen...

Elmenjek a temetésre ilyen körülmények között?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt a barátommal( én 22 Ö 25 ), komoly a dolog, viszont az anyja az elsö perctöl kezdve ki nem állhat, mert a nagyapáink korában nézeteltérés volt a családok között, amiröl ugye se én sem a párom nem tehet, mert ez kb 40 éve volt.

nem mehetek hozzájuk, csak Ö jön hozzánk, nem is beszélek velük már lassan másfél éve.

de nem ez a lényeg. a barátom papája haldoklik,agyérgörcse van, lebénult és most hivott, hogy behívták öket az orvosok, mert már nem sok van neki már hátra.

nagyon sokat veszekszünk mostanában, szereti a papáját, jóban voltak együtt is éltek vele, és megviseli. mellette állok amennyire tudok, én is elvesztettem már mind két papámat. de nem tudom mit kéne tennem, menjek majd el a temetésre, így hogy az anyja ''utál''? mert a páromat nem merem megkérdezni, elég neki most szegénynek látni ahogy a papája elmegy.. vagy mit tegyek? nagyon fáj nekem, hogy ilyen a családja, hogy nem mehetek hozzájuk, pedig én mindig megadtam a tiszteletet, Karácsonykor is küldtem mindig ajándékot, de annyit nem mondtak, hogy köszi... és nem tudom mi lenne a jó megoldás, elmenni a temetésre? vagy az anyja cirkuszolna? de a párom mellett szeretnék lenni ebben a helyzetben és annyira fáj, hogy nem tudok :( most is a családdal van a kórházban, mikor ha rájuk gondolok is kiráz a hideg és fáj a tudat, hogy ilyenek velem pedig semmit nem tettem, csak''rossz családból származom''...

segítsetek kérlek!

2011. nov. 14. 16:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem,most a parod mellett kell legyel,es en a helyedben elmennek.Talan a temetesen,mar nem fog balhezni az anyos,ha igen,akkor is a te lelkiismeretd tiszta lessz.
2011. nov. 14. 16:26
 2/19 anonim ***** válasza:
63%
Én úgy gondolom, hogy egy ilyen helyzetben félre kell tenni a nézetelcsavarodásokat, a múltat, pláne azt ami ilyen régen történt. Azt nem írtad, hogy a papával milyen volt a kapcsolatod, csak azt, hogy az anyukával vagytok "fasírtban". Ha vele sem beszéltél másfél évig és semmilyen kapcsolat nem volt köztetek, akkor azért célszerű lenne megkérdezni a párodat, (az itt leírtak miatt), hogy Ő örülne-e neki, ha ott lennél mellette. Nekem ez természetes lenne, de azt nem tudni, hogy az anyuka esetleg milyen szavakkal illetne, ami azért nagyon sértő és megalázó lehet. Mert távol állni a párod miatt nem tudsz a mamától...viszont, itt a párodon is nagy hangsúly van: vajon Ő mennyire képes lerendezni ezt a tarthatatlan helyzetet az anyukával...ez egyben emberi jellemteszt is.
2011. nov. 14. 16:28
 3/19 anonim ***** válasza:
63%
Mi sem beszélünk évek óta anyóssal, de ha temetés lenne, elmennék, messziről igaz, de lerónám a tiszteletet, vinnék akár egy szál rózsát, ha mást nem. Mert így illő. Te ezzel megmutatod, hogy nem vagy bunkó, ha anyós kicsapja a dilit, akkor ő megmutatja, mennyi esze van (nincs). Nem kell az első sorban állni, valahol hátul, és ha elmegy a tömeg, akkor odatenni a rózsát, vagy amit hoztál.
2011. nov. 14. 16:36
 4/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat! én is így éreztem, hogy el kéne mennem, csak olyan megalázó és fájó lenne hátul ott kullogni egyedül a tömegben :( meg hogy nem ölelhetetem meg a páromat, semmi...
2011. nov. 14. 16:41
 5/19 anonim ***** válasza:
55%
Bocsi, én nem arra gondoltam,hogy hátul fogsz kullogni. Na ne! Ezt hagyná a párod???? Kirekesztett vagy már most, és ezt a párod elfoganááá???
2011. nov. 14. 16:43
 6/19 A kérdező kommentje:

hát szerintem ez lenne.. mert a anyja szerint ''én nem tartozok a családhoz'' ... meg mondjuk nem is akarnék velük ott állni mert kiráz tölük még a hideg is :(

meg abban a helyzetben a barátom nem hiszem, hogy azért harcolna, hogy melléjük állhassak...

2011. nov. 14. 16:45
 7/19 anonim ***** válasza:
29%
Tudod, nem akarom megbántani a barátodat, de ha most egy ilyen helyzetben nem számíthatsz rá, én erősen elgondolkodnék, azon, hogy mi lesz a későbbiekben... Neki fontosak a szülei ez ok. de a későbbi családja lehet, hogy te leszel, meddig leszel kirekesztett?? Amíg a mama él?? Ezt ugye nem gondolja komolyan a párod??
2011. nov. 14. 16:48
 8/19 A kérdező kommentje:
nem tudom :( már ezerszer szakítottam vele a 2 év alatt az anyja meg ezek miatt... mert ez nem normális, hogy ennyire befolyásolni hagyja magát, csak hogy béke legyen. de én megmondtam neki, hogy rendben van, csak az anyád, neki köszönheted az életet, de 25 évesen nem kéne ennyire félni töle, mikor nincs is jó kapcsolatuk, mert semmit nem tud a párom lelkéröl, semmit.... és azt mondja mindig, hogy ne az anyját nézzem, hanem hogy ö szeret és kiáll mellettem, mert mondhatná azt is, hogy hagyjuk mert nekem ez kényes így.. tudja az anyja, hogy vagyok, csak ''amiröl nem beszélünk az nem is létezik'' elv alapján van a dolog. most nem tud nekimenni az anyjának, konfliktuskerülö ember, az tény. csak pl ilyenkor, mikor haláleset vagy baj van, akkor ök egybe gyülnek, én meg sírjam itt tele a párnámat egyedül..
2011. nov. 14. 16:54
 9/19 anonim ***** válasza:
79%
Csak azt tudom mondani, hogy egyes egyedül TE tudod mi az amit el tudsz fogadni és hogy hol van számodra az a virtuális határ, amin túl besokalsz. Nem vagyunk egyformák ez tény,mindenkinek ismrnie kell önnönmagát annyira, hogy tudja, ezt el tudom-e fogadni vagy sem. MInt írtad már sokszor voltak nézetelcsavarodások közöttetek a mama miatt...És ez mindaddig úgy is lesz míg él a mama. Nem, nem kell a párodnak a mama ellen mennie. Isten őrizz! Csak tudjon mérlegelni és tudja hol van az a határ amíg megengedi a mamának hogy befolyásolja. És az a határ a TE elbíróképességed.
2011. nov. 14. 17:04
 10/19 A kérdező kommentje:
igazad van és én ezt tudom is.ezért mikor elmondom neki, hogy ez vagy az már nem fér bele, akkor mindig úgy csavarja a dolgokat, hogy megoldást találjon rá és ne bántson meg vagy éreztesse, hogy kiáll mellettem. csak sokszor azt érzem, hogy fogalma nincs arról mit jelent ez nekem nap mint nap úgy élni kelni feküdni, hogy tudom milyen az anyja.. meg ha nem lenne elég a mama, akkor mellette dolgozik napi 10 órákat, egyetemre jár és méhészkedik, az apjának segít (mert hátfájós) és földjeik vannak amivel rengeteg a munka.. de mikor napi 5 perce van rám, nem érti miért vagyok kiakadva, és mikor mondom neki, hogy mennyi mindent tolerálok neki, akkor nekem esik, hogy mért hánytorgatom fel....
2011. nov. 14. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!