Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja úgy anyukám,...

Miért gondolja úgy anyukám, hogy nem jó ha Twilight-ot nézek? Szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés
Megnéztem a Twilight első részét,meg majd esetleg el szeretném olvasni az első könyvet ,de anyum azt mondta hogy nem biztos hogy jó hogy ilyet nézek.Mikor megkérdeztem hogy miért akkor azt mondta ,hogy ezek ott eszik egymás vérét meghogy vérengzős a film,meg még mondott valami olyasmit hogy káros hatása lesz később,vagy valami ilyesmi(ezt nem teljesen értem de mindegy).Egyébként elmondtam neki hogy kb. 5 perc van benne amiben folyik a vér meg ilyenek.Ti mit gondoltok?Igaza van?
2011. nov. 30. 20:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%

07:20

Ez, hogy mert sok ember szereti, azért jó lesz, egy nagyon béna érv. Valóságshowkat is sokan néznek, mégis szar mind.

Nem azért veszik sokan, mert jó, hanem mert egyrészt nem kell gondolkodni rajta, olyan primitív és mindenki megérti, másrészt a célközönsége pont az ilyen mániákra hajlamos embertípus. Nézd már meg, hogy kik imádják! Vagy az elhanyagolt, kielégítetlen háziasszonyok, vagy a butuska fiatal lányok.

Nem azt mondom, hogy minden könyv, amit valaha olvastam, díjnyertes darab volt, de azért egy bizonyos szintnél ne adjunk alább! A nő, aki a Twilightot elkövette nem jó író. Olyan mondatszerkezeteket használ, amit kb. egy 13 éves írna. Az a vicc, hogy bizonyos fanfiction weboldalakon talál az ember sokkal minőségibb írásokat.

Más téma, hogy szerintem rossz értékeket közvetít.

2011. dec. 1. 12:49
 12/21 anonim ***** válasza:
66%

Milyen rossz értékeket?

Elolvastam a kategóriájában több könyvet, azokat, amit manapság tiniknek szánnak és az Alkonyat sorozat kiemelkedően jó ezek közt. Nincs irodalmi értéke, nincs profin megírva és nem lettem rajongó, viszont ki tudom jelenteni, hogy igenis tetszik, mert nem képzelek bele többet annál, ami. Egy jó történet beteges szerelemről.

2011. dec. 1. 13:14
 13/21 anonim ***** válasza:
74%

13:14

Pont ez a beteges szerelem az, ami nem tetszik benne. Hogy ha elhagy a pasid, akkor véged van, ne gondolj soha senki másra, csak rá. Hogy azt mutatja, hogy akkor törődik veled a barátod igazán, ha betegesen birtokolni akar. Akkor vagy igazi nő és jó társa egy férfinek, ha szerencsétlen vagy és nélküle a kisboltba nem tudsz elmenni, mert hatszor elesel és megtámadnak.

2011. dec. 1. 13:43
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Értelek, de ahogyan felnőtteknek is bármit lehet írni, a tinik is megérdemlik a változatos történeteket és nem hiszem, hogy csak azt szabadna kiadni, ami bizonyos értékeket képvisel. Egyrészt ezekkel soha nem fog mindenki egyetérteni, másrészt én megadnám a fiataloknak is azt a szabadságot, hogy döntsenek az életükről direkt manipuláció nélkül, mert szerintem az, ha csak egyfélét vehetnek a kezükbe. Az Alkonyat nem híres és népszerű könyvnek íródott, hanem csak egynek a sok közül. Az összesben van szerelmi szál és ez legtöbbször nem átlagos, legutóbb például olyat olvastam, amiben reinkarnációs szerelem van, a fiú örökké él, a lány pedig mindig meghal, mikor erre rájön (Fallen). Sokkal morbidabb elvileg, de maga a könyv egy nyálas kis semmi és még ezer ehhez hasonló van.
2011. dec. 1. 13:53
 15/21 anonim ***** válasza:
65%
Hát én még mindig úgy érzem, hogy ha azzal foglalkozik az ember, hogy a gyereke megfelelő ételt kapjon, ami segíti a fejlődését fizikailag, akkor legalább olyan fontos kell, hogy legyen a megfelelő szellemi táplálék is. Nem örülnék, ha a leendő gyerekeim egy mocskos zugtelepen levágott állat húsát ennék, ugyan úgy nem örülnék annak sem, hogy rosszul megírt (értem ez alatt a nyelvi igényességet), teljesen kifordított értékről szóló könyvet olvassanak. Még mindig nem azt mondom, hogy eltiltanám tőle és tűzzel-vassal üldözném, hanem hogy keresnék neki olyat, ami sokkal minőségibb és értelmesebb, hogy lásson mást. Abban pedig bíznék, hogy felismeri a különbséget. Attól, mert gyerek, nem ostoba, ne is butítsuk el, ha lehet.
2011. dec. 1. 14:08
 16/21 anonim ***** válasza:
48%

Már ne haragudj, de a mai gyerekek egyáltalán nem is olvasnak. Lehet itt sírni, hogy szar, meg nem igényes, de legalább olvassák!

Amúgy meg ez a kifordított értékek, meg a sok hülyeség, amit összehordasz, kb. egy szinten van azzal, hogy a Harry Potter káros a gyerekre, mert az igazgató biztos homokos benne. Bármibe bármit bele lehet látni, a legtöbb olvasó ebben annyit lát, hogy itt van egy nagyon nagy szerelem, egymásnak lettek teremtve és milyen szokatlan és izgalmas a körítés és ahogy alakul a dolog. Az már, hogy mások a beteg agyukkal milyen hülyeségeket látnak bele...

2011. dec. 1. 16:47
 17/21 anonim ***** válasza:

ÉS a szórakozás arról szól, hogy kikapcsol. Lehet itt jönni, hogy milyen igényes könyvek vannak. Lehet, hogy jövő héten le fog venni a polcról valami nehezen emészthetőt, de azért mert elégedett időnként azzal, hogy leül és elolvas valami könnyű, egyszerű limonádét, az nem azt jelenti, hogy hülye lesz és úgy is marad. Ráadásul, ha az olvasásélménye egy ilyennel egyszerűen befogadható általad primitívnek titulált könyvvel kezdődik, akkor lehet, hogy még jóként is marad benne, hogy húha elolvastam a négy kötet sok száz oldalát és nem is volt se szar, se unalmas, se megerőltető, fel is fogtam, élveztem is, lehet leveszek mást is polcról.

Sokat és igényeset olvasókat is leköti, aki meg kezdi annak kifejezetten jó, a gyereknek sem egy komplett vacsorát tálalsz fel, mikor hozzászoktatod a rendes ételekhez, hanem kap egy kis pépesített könnyen megehető és emészthető himihumi valamit.

2011. dec. 1. 16:53
 18/21 A kérdező kommentje:

hhú jó sokan válaszoltatok :)egyébként én sem szeretem ha egy filmben/könyvben csak a csöppögés megy, csak megnéztem az első filmet és a végén gyakorlatilag ezt mondtam:csak ennyi?!!mivel az egekig volt magasztalva hogy hú de jó meg minden,ezért szeretném elolvasni a könyvet mert arra azt mondták hogy jobb.amúgy én csomót olvasok és normális könyveket(pl.misztikus dolgokat szeretem ,Harry Potter,Pöttyös könyvek,Abigél,történelmi regények stb.)

ez most így lehet hogy furcsának tűnik hogy nem szeretem a csöpögést és mégis twilightot szeretnék olvasni ,de valahogy megfogott az hogy olyan egyszerű az egész.

2011. dec. 1. 17:01
 19/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, én azt mondom, hogy nincs igaza anyukádnak. Örülhetne, hogy olvasol. Ha a

Lakatos Levente-féle könyveken akadna ki, amiben a 15 évesek, agyba-főbe dugnak, piálnak, csak a márkák érdeklik őket, szinte tőmondatokban szóismétlésekkel van megírva a könyv ráadásul olyan a sztori, hogy belenyomja a valódi világba, de rohadtul nem reális az egész(igen ezt is olvastam, mert nem szeretek úgy véleményt mondani valamiről, hogy csak láttam egy fórumon vagy cikkben, hogy szar, és akkor biztos az) mégis mindenki úúúúúúgy oda van érte, hogy a tini sikerkönyv stb. akkor igaza lenne.

A könyvek sokkal jobbak, mint a filmek, megéri elolvasni, ha másért nem legalább azért, ha beszélgetsz róla vagy szidod, legalább nem égeted saját magad előtt magadat, hogy azt se tudod valójában milyen. Viszont tényleg azt ajánlom, hogy vedd meg a könyveket, én a vaterán vettem meg használtan, mert darabjáért 4-5 ezer sok, de a neten lévő ingyenes, kalóz fordításokat olvasgattam és hát némelyik része kritikán aluli színvonalon lett lefordítva, komolyan zavaró.

Igaz, nekem angolul is megvan úgy még jobban élveztem.

2011. dec. 1. 17:55
 20/21 anonim ***** válasza:

04:03-as vagyok.

Én a könyvről egy rossz szót nem írtam, csak annyit, hogy kedvem sincs elolvasni, mert a film annyira gagyi volt.

Én sem mondok véleményt semmiről úgy, hogy nincsenek róla előismereteim.

A film rám semmilyen, ismétlem: SEMMILYEN hatást nem tett.

A végén csak néztem ki a fejemből és csak annyi jutott eszembe, hogy elpazaroltam az életemből több, mint egy órát.

Mondjuk ez is egyfajta "tehetség", hogy valaki olyan filmet készítsen, ami az ég világon nem mozgat meg az emberben semmit.

Komolyan mondom, még egy film+-os, alsó-alsó kategóriás horror is gyakorol rám valamiféle hatást, de ez? Ez tényleg semmit.

A karakterek unalmasak, jellegtelenek, a sztori egysíkú, kiszámítható és összecsapott.

A "színészi" játékról már ne is beszéljünk...

És még csak azt sem mondhatom, hogy dacból utálom, mert még a hatalmas rajongás előtt néztem meg azért, mert kíváncsi voltam rá, milyen.

És igenis kijelentem, hogy sz*r.

Ez az én véleményem, számomra az.

Nem állítottam, hogy másoknak is ezt kell gondolniuk.

L/24

2011. dec. 2. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!