Miért "gáz" az, ha valaki egyetemistaként otthon él és nem dolgozik suli mellett?
szerintem ez egyáltalán nem gáz...
ilyenkor sztem azért azt is nézni kell h ki miylen szakra jár, nem akarok mégcsak megnevezni sem semmmit, de azért van oylan szak ahol minden nap be kell járni, gyakorlatok, zh-k sora és sok-sok energiát igényel.. de vannak oylanok is, ahol heti 2-3 óra és nem több a suli, őket megértem h elmennek dolgozni:)
Szerintem meg az a gáz, hogy már minden gáz. Az gázabb, hogy sokan, ha akarnának/rá lennének kényszerülve, akkor se tudnának dolgozni, mert nincs lehetőség. Gáz, ha valaki jobban áll anyagilag, mint mások, de gáz az is, ha valaki szegényebb, mint mások.
Mindenki marhára gáz, mindenkire irigy valaki, mindenkit lenéz valaki.
Annyi ezzel kapcsolatos kérdés van mostanában, hogy így dolgozzanak, úgy dolgozzanak az egyetemisták. Ez kizárólag az egyetemistára, meg az ő eltartóira tartozik. Szóval rá se ránts.
Csak akkor gáz, ha te is annak érzed.
A csoporttársaidnak semmi köze ahhoz, hogy mit csinálsz a szabadidődben, de ha megteheted szerintem menj el dolgozni. Egyrészt, jól tutat az önéletrajzban, a másik pedig, hogy sose lehet tudni, mikor lesz arra az összegre szükség, amit megkeresel.
Én dolgozom egyetem mellett, nem azért, mert annyira rá lennék szorulva, későbbre gyűjtök. Sose lehet tudni, hogy melyik szülőm veszíti el a munkáját (ne is legyen ilyen, kop-kop-kop), nem tudhatom, hogyan alakul később a család anyagi helyzete. Jobb félni, mint megijedni. Volt egy lehetőség, éltem vele. Mondjuk nem kis áldozatot követel, mert mióta dolgozom alig alszom és társasági életem se nagyon van. De megnyugtat az a tudat, hogyha bármi baj lenne van egy biztonsági tartalékom. (mondjuk később szeretnék kimenni külföldre, még lehet, hogy arra fogom felhasználni.)
A kedves 2.nak üzenem, hogy a munkán/pénzen kívül máshogy is lehet segíteni otthon, pl takarítással.
Megnézném, hogy hogyan mennél el dolgozni olyan órarend és követelmények mellett, mint ami nekem van már 4. éve a Műszaki Egyetemen :) Emiatt van az, hogy nem dolgozom 22 éves létemre, nem pedig azért, mert lusta vagyok és elvárom, hogy a s.ggem alá toljanak mindent.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!