Ki szokott otthon főzni? Ki főz jobban?
Nekem mindig anyukám főz, ha dolgozni megy akkor mindig másnapra főz ebédet este.
Nagymamám is főzött régebben sokat,de vele az volt a gond,hogy nem mosta el az evőeszközöket, többször belenyúlt kézzel a fazékba főzés közben,hogy jó lesz e már, ha levest csinált és rögtön utána főzeléket nem mosta el a leveses fazekat és ugyan abba főzte meg a főzeléket is.Meg még sok ilyen dolga volt, a higénia nem az ő asztala volt, kisgyerekként nem is érdkelt ,de ahogy nőttünk már nem szerettük megenni a főztjét,mert tudtuk,hogy hogyan is készül az.
Apukám pedig (nagymamám fia) nem nagyon tud főzni, 5-6 ételt tud elkészíteni gáztűzhelyen, de ebből 4-et a maga kedvére csinál, mindent beletesz még azt is amit egyedül csak ő szeret a családból,így nem nagyon szeretjük ha ő főz,de ő egyébként nem főz rosszul.A higéniát tekintve neki is vannak problémái,de közel sem olyan súlyosak mint nagymamámnak voltak:)
Mivel anyu 25 éve itthon van, ezért ő főz. Már olyan jól kifejlesztette a tudását, hogy akár szakács is lehetne belőle. Mindig új dogokat próbál ki, szinte alig esszük ugyanazt a kaját.
Én tőle tanulok, eddig az én főztömre se volt panasz. :)
24/n
Nagymamám már csak nagyritkán főz, régen jól főzött, de valahogy eljárt az idő...
Apukám istenien főz, csak főzhetne gyakrabban.
Anyukám főz legtöbbször, régen ő is istennő volt a konyhában, mára valahogy megkopott a tudománya, sablonosan, kóstolás nélkül főz, és bizony íztelenek a kajái (ő a nagymamámtól tanult főzni).
Én olyankor főzök, amikor vagy senki más nem főz és senkinek sincs kajája, vagy - mivel én vegetáriánus vagyok - nekem nincs, mert a többiek húsosat esznek. Szerintem nem főzök rosszul, de még nagyon sokat kell gyakorolnom, hogy azt mondhassam, tudok.
Összességében a kérdésre a válasz: anyukám szokott főzni, de apukám főz nagyon jól.
26/N
A férjem jobban főz, de neki többek között szakács végzettsége is van, illetve 10 évvel idősebb.
Én se főzök rosszul - többnyire nekem van időm mostanában főzni.
Anyám nagyon jól főz, remélem egyszer behozom, mert 1-2 éve kezdtem el egyáltalán tanulgatni a főzést.
Néhány étel a férjem asztala, pl resztelt máj, nokedli - ezeket közel se tudom úgy elkészíteni, ahogy ő. Néha spontán nekiáll főzni, hobbiból.
Egyébként a mai napig az a legnagyobb gondom a főzéssel, hogy nem tudom kitalálni, mit csináljak. Ha már egy ételnevet kapok, akkor gond nélkül elkészítem, de kitalálni... nem egyszerű, legalábbis nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!