Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit csináljak ezzel a...

Most mit csináljak ezzel a helyzettel? Én ezt nem tudom viszonozni!

Figyelt kérdés

2 éve vagyok együtt a barátommal, neki van egy nagyon jó barátnője, aki szinte fogadott tesó. Az idők során én is megkedveltem a lányt, de azért olyan igazán komoly barátság nincs köztünk, hiszen nem sűrűn látom, és akkor sem sok időre, hogy rendesen beszélgethessünk.

Most viszont közölte e-mail-ben, hogy vett nekem karácsonyra ajándékot...

A helyzet az, hogy én idén örülök, ha a barátomét valahogy kiizzadom, és az sem lesz valami nagy dolog, 2-3 ezer forintot tudok rászánni, többet nem. 15 ezer forint ösztöndíjam van, ebből ennyit tudok rászánni, a maradékból befizetem az internetszámlát, a többi megy anyukámnak, mert nagyon sz*r anyagi helyzetben vagyunk, és ha karácsonyi hangulatot akarunk, akkor minimum ennyi plusz kell.

Nekem most nincs arra pénzem, hogy a lánynak vegyek valamit, mellesleg nem is ismerem annyira, hogy találjak neki valót, a felszínes dolgoktól (testápoló, stb.) meg kiráz a hideg, sem kapni, de főleg nem adni nem szeretem.

Nem akarom a lányt sem megbántani, mit csináljak?

2011. nov. 29. 17:56
1 2 3
 11/22 bánomisén ***** válasza:
100%
Ha nem találkoztok karácsony előtt, akkor meg egyszerű, veszel neki valami apróságot karácsony után, amikor újra kapsz ösztöndíjat. Nincs ráírva semmire sem, hogy mikor vásároltad.
2011. nov. 29. 19:21
 12/22 anonim ***** válasza:
Ezen nem kell parázni. Nyíltan írd neki vissza, hogy nem vagy olyan helyzetben, hogy viszonozni tudd neki az ajándékot. Bolond volnál erre kölcsönt kunyerálni és bárkinek is lekötelezni magad. Esetleg adj neki valami csekélységet és punktum. Vedd észre, hogy a karácsony nem egy ajándékozási lóverseny.
2011. nov. 29. 20:27
 13/22 anonim ***** válasza:

Olvasván kérdésed, először én is azt gondoltam, hogy egy kis csekélységgel meg lehet oldani, de változott egy kicsit a véleményem. Szerintem egyáltalán nem várható el, hogy adj neki bármit is, hiszen nem állapodtatok meg ebben, s ismerhetné az anyagi lehetőségeidet. Az egyoldalú ajándékozgatás sok esetben tud igen kellemetlen lenni, s ezt az ajándékóznak is tudnia kell(ene).

Ettől függetlenül viszont megsérteni is rossz ötlet.

Én a helyedben a következőt tenném, amivel egyszerre meg is ajándékozom, s egyúttal tudatom vele, hogy egy kicsit egyoldalúan gondolkodott ajándék ügyben.

Szóval én írnék egy verset neki. Vagy akár egy már meglévő verset/népdalt/vagy kedvenc zenéjének a szövegét átírnám őrá. Vagy valami viccesre.

Idő van vele egy ilyet kreálni, de poénnak sem rossz.

Lehet, hogy meglepődik, de szerintem örülni fog neki, ha jó fej. Ha meg nem és tényleg konkrét tárgyi ajándékot várt volna el, akkor meg ez az egész nem jelent többet annál, hogy felszínes kapcsolatot ápol mégiscsak veled. Amiért nem kár, s legalább nem fog többet ilyen kínos meglepetésekben részesíteni.

2011. nov. 29. 21:12
 14/22 anonim ***** válasza:
Ja, s a versbe valahogy belefoglalnám, hogy csóró vagyok, de szívből írtam.
2011. nov. 29. 21:13
 15/22 anonim ***** válasza:
Budapesti vagy? Ha igen, akkor a Blahán a Rákóczi u. 41-ben van egy kreatív bolt. 120 Ft egy színes nyakláncfüzér, és 150 Ft-ért gyönyörű kis medálok vannak hozzá. 270 Ft-od már csak van.. :) És csodás kis meglepetés szerintem.
2011. nov. 30. 01:03
 16/22 anonim ***** válasza:
Abban az esetben, ha fogalmad sincs, mikor találkoztok, akkor megpróbálnám úgy terelni az egészet, hogy januárban találkozzatok, addigra meg csak lesz vmi ösztöndíjad, amiből rá tudsz szánni egy süti elkészítésére vagy egy szebb bizsura 500-1000 Ft-ot.
2011. nov. 30. 21:19
 17/22 anonim ***** válasza:

bocs, offtopik, de tök rendes tőled, hogy nem vagy féltékeny a barátod majdnem-tesó barátnőjére. nekem is vannak fiú barátaim és mindig félek, hogy valamelyiknek a következő barátnője féltékenykedő típus lesz, pedig tényleg abszolút nincs köztünk semmi, csak mintha testvérek lennénk.

szerintem barátoddal adjatok közösen, vele meg tudod beszélni a kínos helyzeteket is.

2011. dec. 1. 03:44
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Mint utóbb kiderült, a barátom végig tudott az egészről... A lány nem ismeri az anyagi helyzetünket, de a barátom igen, így igencsak rosszul esik nekem, hogy nem mondta a lánynak, hogy "figyelj, nem kéne, mert...".

Igazából ezért sem értem az egészet, mert mint említettem, kedvesnek tartom a lányt, de ennyi - és ez az ajándékozós dolog nekem nagyon erőltetett, még ha csekélység (lenne), akkor is. Nálunk soha nem volt szokás ez a nagy ajándékozósdi, még mikor jobban futott a szekér, akkor sem, és ezt tudja a barátom is. Nem szeretnék hisztis liba lenni, de elmondtam neki, hogy igenis bánt, hogy nem szólt a lánynak, mikor tudta nagyon jól, hogy mi van. Erre még majd' hogy nem ő volt felháborodva... Még ha pár hónapja lennénk együtt, megérteném, de így...? Pedig egyáltalán nem durván mondtam neki, amit mondtam. Nagyon rosszul esett, most "hála istennek" már ezzel sem tudom, hogy mit tegyek :S

2011. dec. 2. 17:51
 19/22 anonim ***** válasza:
Erre így már nagyon egyszerű a válasz! Kérj pénzt ajándékra a párodtól! :-)
2011. dec. 2. 19:56
 20/22 A kérdező kommentje:
Páromnak sincs pénze, mint már írtam korában - sőt, neki még ösztöndíja sincs, mint nekem.
2011. dec. 3. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!