Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék a húgommal?...

Mit tehetnék a húgommal? Hogyan neveljem? Kihasználja, hogy őt mindenki sajnálja.

Figyelt kérdés

9 éves. A szüleink egyszerűen kirakták. Én nevelem a férjemmel együtt.

Nem hajlandó a szabályokat betartani, pedig megkövetelem.

A másfél éves lányunk elől eleszi a pufit, tejszeletet, banánt, pedig ő is ugyanúgy kap (minden nap egy).

Megtudtam, hogy házidolgozatot kell írnia, de folyton haladékot kér.

Hazudozik. Lop.

Nem tudom hogyan kezeljem.

25l

2011. nov. 28. 20:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
92%
a nevelési tan-ban sajnálták? az nem a pszichológus lehetett... Pszichológus kell.
2011. nov. 28. 20:44
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan van nálad? Te vagy a gyámja? Ha még nem , akkor minél gyorsabban intézd.

A gyerek még csak 9 éves.Egyszer már hatalmasat csalódnia kellett azokban, akikben bízott.Elárulták. Most a határokat próbálgatja.Szeretitek-e akkor is, ha rossz.Benne van a félelem, hogy ti is cserbenhagyjátok.Nem írtad mióta van nálatok.Sok-sok mérhetetlen mennyiségű szeretet, türelem kell hozzá, míg elhiszi, hogy te nem fogod elhagyni.Hiába mondod neki, ez egy gyereknél kevés.Bizonyítékot akar, hogy akkor sem hagyjátok el, ha hazudik,lop.Nevelési tanácsadó pszichológusát javasolnám a gyereknek is, nektek is.Mindenkinek rossz ez a helyzet.De hidd el, hogy a kislánynak a legrosszabb. Fél.Állandóan.ne sajnáld, szeresd.mindig, bármit is csinál.Nagyon nehéz, de csak így érhetsz el nála javulást.

2011. nov. 28. 20:45
 13/19 A kérdező kommentje:

Öt éve vagyok a gyámja. Hivatalosan papírral, mindennel.

Én 18 évesen, a szülinapomon megszöktem otthonról a nagynénémhez. Ő sajnos már meghalt és rám hagyta a lakást.

Nagyon sok programunk van/volt együtt. Most nagyon rosszul állunk mert a férjem elveszítette az állását négy hónapja, bele kellett nyúlni a tartalékainkba. Ebben a hónapban kezdett dolgozni.

De nyáron is strandoltunk, voltunk mindenfelé kettesben,

De mindenképpen kérek egy rendes pszihológust mellé. Ha minden kötél szakad, fizetem is!

2011. nov. 28. 20:53
 14/19 anonim ***** válasza:
98%
Minden elismerésem a tiéd!
2011. nov. 28. 20:55
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért rakták ki? Hogy tehettek ilyet???

Szeresd nagyon! Játszatok együtt, menjetek közös programokra 4-en, csináljatok néha "csajos-napot", ahol csak 2-en vagytok, ilyenkor menjetek el moziba, vagy csak sétálni a parkba és beszélgessetek nagyon nagyon sokat!!!!

Soha ne érezze, hogy ő nem családtag!

2011. nov. 28. 20:59
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Olvasva az írásod egyből egy hasonló párhuzam ugrott be, mint az egyik válaszadónak: "próbálgatja, szeretitek-e akkor is, ha rossz". A minták és viselkedéskultúra nagyon nagy részét 3 éves kora körül sajátítja el. Ha 4 évesen a szüleid kitették éjszakára azért, mert rossz volt, és ehhez hasonló büntetésekhez szokott a kezdetektől, ezután a radikális környezetváltozás után újraépíti a rendszereket, újratanulja a határokat.. És mivel a nagyjára tudatosan nem emlékszik, de benne van, így nehezebb ezeken túllépnie.

Minden elismerésem feléd, és pszichológust javaslok mindenképp. Ha nincs pénzetek magánra, háziorvoson vagy nevelési tanácsadón keresztül TB-támogatotthoz is mehettek ingyen, ami nem feltétlenül rosszabb egy magánnál, csak nem annyira rugalmas az időpont.

2011. nov. 28. 21:01
 17/19 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem egy kiadós, megható beszélgetés segítene. Ha leülnél, és elmondanád őszintén, hogy mennyire fontos neked ő, mennyire szereted, sajnálod, hogy ez történt a családotokban, de ezért mégjobban össze kell tartanotok. Téged nagyon bánt, hogy segíteni próbálsz, és sorra csalódnod kell benne. Szerintem elég érett ahhoz, hogy ezt megértse. Meg is fenyegetheted, hogy nagyon bekeményítetek, ha nem változtat. A pénzedet tedd máshová, mondd el neki, hogy a legutolsó ronda ocsmány undorító dolog lopni valakitől, és mindent megkap, amit kér, nem kell ellopja a pénzed, sem másét.
2011. nov. 28. 21:03
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

a húgod problémás gyerek, ezzel a tragikus történettel nincs is mit csodálkozni rajta, de ettől még az, és ezt nem lehet sajnálattal megoldani. kérj segítséget szakembertől, légy vele nagyon szigorú és következetes, amikor stikliket csinál, de amikor jól viselkedik, mutasd ki a szereteted nyíltan, mindenféle zavaró tényező, gátlás nélkül. az a lényeg, h ekkor már ne gondolj arra a 10ezresre, n neheztelj közben, hisz azért már "megkapta a magáét", jótettekért ugyanúgy meg kell, hogy kapja. ne engedd, h egyik érzés összemosódjon a másikkal, mert sosem érzi majd magát biztonságban, akkor sem, ha jól viselkedett. a babád születése különösen nehéz lehetett a számára, nagyon valószínű, hogy fél attól, h érkezésével esetleg ingatagabbá vált a helyzete a családban.

sok kitartást kívánok a tesódhoz, le a kalappal előtted, amiért ilyen jó nővére/pótanyukája vagy! :)

2011. nov. 28. 21:18
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Bármi rosszat csinál, én a helyedben szépen elmondanám neki, hogy pl. lopni nem kell, bármire szüksége van, kérheti tőletek. És ez legyen is így. Mondd el neki, hogy nem kell úgy éreznie, hogy nem mondhatja el mit szeretne. És azt is, hogy nem szeretnéd dugdosni előle a pénzt, úgyhogy szeretnéd ha nem csinálna ilyet többet. Megkéred hogy kérjen bocsánatot. Nem erőszakosan vagy szigorúan, hanem valahogy így: Szeretném ha bocsánatot kérnél. Szóval mindig csak kedvesen! Egyébként csak gratulálni tudok neked, jó hogy vannak még ilyen emberek, mint te és a párod :) Sok szerencsét !
2011. nov. 28. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!