Mit tehetnék a húgommal? Hogyan neveljem? Kihasználja, hogy őt mindenki sajnálja.
9 éves. A szüleink egyszerűen kirakták. Én nevelem a férjemmel együtt.
Nem hajlandó a szabályokat betartani, pedig megkövetelem.
A másfél éves lányunk elől eleszi a pufit, tejszeletet, banánt, pedig ő is ugyanúgy kap (minden nap egy).
Megtudtam, hogy házidolgozatot kell írnia, de folyton haladékot kér.
Hazudozik. Lop.
Nem tudom hogyan kezeljem.
25l
"9 éves. A szüleink egyszerűen kirakták. "
És ezt mégis hogyan csinálták? 18éves koráig felelősek érte...
Szegény kislány!
Sok-sok türelemre és szeretetre lesz szüksége tőletek!
Próbálj kicsit a dolgok mögé látni, hogy hogy élhette ő meg, hogy a szülei lemondtak róla.. Szerintem ezért csinál mindent!
te vagy a gyámja?
vidd pszichológushoz, a családsegítőben segítenek
+ a családi pótlékot is kérjétek a te nevedre
Mivel él a biológiai anyja,ha nem kriminális a családi helyzet(alkoholista szülők,drogos szülők,börtönben élő szülők),valószínű egy bíróság nem engedné,hogy te,mint a nővére neveld a hugodat,s gyakorlatilag úgy tégy,mintha gyermeked lenne.Ezt szerintem a jog csak akkor engedélyezné,ha az egyik szülő mondjuk börtönben ülne(bármiért),a másik meg vagy halott lenne,vagy mondjuk elmegyógyintézetben élne.
A lopást értesd meg vele,hogy ez nem játék,ha folytatja,ugyan börtönbe az életkora miatt nem kerülhet,de javítóintézetbe vagy hasonló helyre igen.
Az iskola meg a jövője záloga,ha a jövőjét lopással,rablással képzeli el,akkor napot nem igazán fog látni,ha egyszer felnő.Szóval a bűncselekmény-elkövetés semmire nem megoldás.
A nevelési tanácsadót keresétek fel ott ingyenes családterápiát kaptok.
Féltékeny lehet a kicsire hisz vele egy család vagytok míg ő kiszorúl más gyerek is ezt érezné csak nála erősebb mert tudja hogy befogatátok.
Négy évesen kint kellett töltenie az éjszakát (szerencsére nyáron) mert kiszökött megetetni a kiscicákat.
Rá két hétre macskástul elhozták hozzám. Két éve nem láttam őket akkor, és azóta sem. Eladták a házat és elmentek. Mikor nagy nehezen elérték őket, akkor lemondtak a gyerekről. Súlyos alkoholisták. Azt sem tudom élnek-e még. Istenigazából teszek rá. A húgom szerencsére nem sok mindenre emlékszik velük kapcsolatban.
Járunk a nevelésibe, ott is csak sajnálva van, hiszen elhagyták. De szerintem már nem egészséges szinten.
A múltkor ellopta egy osztálytársa karkötőjét, és az osztályfőnök őt védte, hogy biztos nem a szegény kislány volt. Én meg megtaláltam nála.
Tegnap este az utolsó tízezrest kivette a tárcámból, szerencsére a férjem kért pénzt hogy reggel elmegy boltba (éjszakás volt) és észrevettem.
Egy darabig tagadta, de akkor kijelentettem, hogy jó, akkor betörtek hozzánk, kihívom a rendőrséget, leveszik mindenkinek az ujjlenyomatát. Ekkor elővette a saját tárcájából.
Annyira az "anyánkat" látom benne, hogy néha rendesen megijedek tőle!
Nincs más élő rokona, azért került hozzám. Továbbá válaltam.
Saját lakásom van, már akkor is rendszeres leigazolható havi jövedelemmel rendelkeztem.
Pszihológiailag is alkalmasnak találtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!