Rábíznátok a 14 éves gyereketeket egy teljesen vad idegen emberre?
Én biztos, hogy nem bíznám még a 16 éves gyermekemet sem idegenre. Főleg akkor ha több hónapos vagy éves az a munkavállalás külföldön a szülőnek. nem is értem miért nem viszi ki magával a gyereket. / Bár lehet hogy nincs lehetősége rá/
Aki pedig azt mondja, hogy 14 évesen már nem kell a gyereknek felügyelet, meg ellátja az már magát; az nagyot téved. 14 évesen még iskolába jár, nem lehet tőle elvárni, hogy a házi munkát is és az étkezését is önállóan lássa el a tanulása mellett.
Elgondolkodtam azon, hogy én mernék -e egyáltalán ilyen újság hirdetésre jelentkezni... Szerintem ez borzasztó nagy felelősség! Bár én tudom magamról, hogy szakszerűen és becsülettel helyt tudnék állni, viszont van az éremnek egy másik oldala. Az pedig az a kamaszfiú. Vajon ő, hogy viszonyulna mindehhez? Együtt működő lenne-e?
Ha mégis el vállalnám akkor a szülő elutazása előtt szorgalmaznám, hogy összeüljünk és hármasban megbeszéljük mind ezeket. Egy házi rend kialakítását kezdeményezném ahol pontokba lennének rögzítve az elvégezendő feladatok illetve szabályok mindhármunk aláírásával.
egy 14 évesnek márpedig NINCS szüksége pesztrára, igenis el tudja látni saját magát, én ennyi idősen igenis kifőztem legalább valami tésztát, de ha nagyon nem megy még mindig lehet pizzát rendelni.
ti nem emlékeztek a gyerekkorotokra? én 6 évesen egyedül buszoztam suliba, 14 évesen kollégista voltam, nem volt ez a bazi nagy túlféltés mint manapság. aztán meg mindenki csodálkozik, hogy milyen önállótlanok a mai fiatalok. persze, mert az el van felejtve, hogy a felnőtté válás az nem egy 18-20 éves korban bekövetkező esemény, hanem egy hosszú folyamat, ami igenis 13-14 éves korban kezdődik, pl azzal, hogy nem hívunk neki pesztrát (persze nem azt mondom, hogy a két hét alatt ne jelentkezzen be a nagymamához mondjuk kétszer, de ez túlzás)
nektek az eszetekbe se jutott, hogy
mi van ha olyan jelentkezik erre akinek nem tiszták a szándékai, kirabolja a házat, veri a gyereket esetleg fajtalankodik vele (sok a pedofil )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!