Dédi tatám meghalt és az összes vagyonát idegen emberekre íratta. Meg lehet támadni a végrendeletet?
Nagyon sok pénze volt tatámnak,több háza és sok félretett pénze. Nem vagyok pénzéhes,most nehogy azt gondoljátok,de élnek az unokái és a dédunokái, akiket meg se említ a végrendeletében. Halála előtt 2 héttel elkezdett egy ápolónő járni hozzá,mert előtte kórházban volt és felfogadta tatám. Persze,hogy a nő jó pénzért vállalta a gondoskodását. Nekünk senki nem szólt(több 100km-re lakik tőlünk),hogy beteg volt. Az összes vagyonát az ápolónőre íratta.
Mit lehet tenni ilyenkor? Mi már nem is számítunk? Még a temetésről is egy ismerősünk szólt,hogy mikor lesz,mi még azt se tudtuk,hogy elhalálozott...:(
A temetésre a legújabb autókkal jöttek a fiai,és mikor bemutatkoztunk még fel volt háborodva,hogy hogy kerültünk oda a temetésre és ki szólt nekünk. Rákérdeztünk,hogy mi lett tatám vagyonával és csak vigyorogva a képünkbe mondta,hogy az nem minket illet,nem voltunk vele az utolsó napjain meg ilyenek...:S
Érdemes utánajárni? Ügyvédet fogadni? Vagy hagyjuk inkább az egészet?
Nem vagyok jogász, se ügyvéd, de ilyenkor nézik, hogy beszámítható volt-e a bácsi, vagy nem, illetve külső hatásra döntött-e így. Hagyni semmiképp nem hagynám, mert ha jól tudom van olyan is, hogy köteles rész, bár ez lehet, hogy csak gyerek/szülő esetében működik. Igen, a végrendeletet meg lehet támadni, ha csak nem volt annyi esze ennek a nőnek, hogy olyan végrendeletet készíttetett a bácsival, aminél nincs meg ez a lehetőség.
De mindenféleképpen érdemes ügyvéd véleményét kikérni, mert itt nem biztos, hogy van jogi ügyekben jártas válaszadó.:)
De szerintem, nem esélytelen!
"nem minket illet,nem voltunk vele az utolsó napjain meg ilyenek...:S "
Most ez egy teljesen helytálló érvelés. Én se íratnák a végrendeletembe olyan rokonokat akiket nem láttam 10-20 éve, mert le se szarnak.
Lehet beperelni őket, de biztos hogy vesztenétek, sőt nektek kell fizetni pluszba vesztett per esetén + a saját ügyvéd díja.
Mennyi pénzéhes ember van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!