Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Dédi tatám meghalt és az...

Dédi tatám meghalt és az összes vagyonát idegen emberekre íratta. Meg lehet támadni a végrendeletet?

Figyelt kérdés

Nagyon sok pénze volt tatámnak,több háza és sok félretett pénze. Nem vagyok pénzéhes,most nehogy azt gondoljátok,de élnek az unokái és a dédunokái, akiket meg se említ a végrendeletében. Halála előtt 2 héttel elkezdett egy ápolónő járni hozzá,mert előtte kórházban volt és felfogadta tatám. Persze,hogy a nő jó pénzért vállalta a gondoskodását. Nekünk senki nem szólt(több 100km-re lakik tőlünk),hogy beteg volt. Az összes vagyonát az ápolónőre íratta.

Mit lehet tenni ilyenkor? Mi már nem is számítunk? Még a temetésről is egy ismerősünk szólt,hogy mikor lesz,mi még azt se tudtuk,hogy elhalálozott...:(

A temetésre a legújabb autókkal jöttek a fiai,és mikor bemutatkoztunk még fel volt háborodva,hogy hogy kerültünk oda a temetésre és ki szólt nekünk. Rákérdeztünk,hogy mi lett tatám vagyonával és csak vigyorogva a képünkbe mondta,hogy az nem minket illet,nem voltunk vele az utolsó napjain meg ilyenek...:S

Érdemes utánajárni? Ügyvédet fogadni? Vagy hagyjuk inkább az egészet?

2011. nov. 4. 16:37
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Nem sűrűn jártunk hozzá,ez tény,de 2havonta beszéltünk telefonon. Mindig mi hívtuk őt,1évben egyszer meglátogattuk. Ő már jó pár éve nem volt nálunk,pedig a fia sírjához minden évben ment(ami ebben a városban van). Igaz,hogy nem beszéltünk minden nap,de a betegsége hirtelen jött(infarktus),és 3 hét múlva meg is halt.Nem értem miért lennénk pénzéhesek? Soha semmit nem kaptunk tőle,mert az összes pénzt félre tette,és ezt a pénzt egy idegen nőszemély venné el? Ami minket illet? Szerintem más is fel lenne háborodva!
2011. nov. 4. 17:04
 12/38 anonim ***** válasza:
93%

"A dédunokák,unokák csak akkor örökölnek ha a "dédi tatád" (elég paraszt kifejezés,már bocs!)..."

Magyarország egyes részein tatának hívják a nagypapát. Ez nem sértő kifejezés ott. Az én fülemnek is szokatlan, mivel felénk nyugaton ez sértés az idős férfiakra, a nyanya párja. De párom, aki békési, így hívta a nagypapáit.

2011. nov. 4. 17:05
 13/38 anonim ***** válasza:
27%
2 havonta felhívtátok? Az tényleg valami. Ne haragudj, ha tényleg érdekel, hogy mi van a másikkal, hetente MINIMUM egyszer felhívom, hogy hogy van. Főleg, ha idős.
2011. nov. 4. 17:06
 14/38 anonim ***** válasza:
56%

Ha hivatalos végrendelet van nem érdemes megtámadni. Lehet hivatkozni a szellemi beszámíthatóságra és arra, hogy befolyásolták ebben a döntésében, de ez igen hosszú és költséges procedúra.

Szerintem azért hagyta egy idegen nőre, mert a saját családja nem foglalkozott vele. Lehet, hogy évente 1* meglátogattátok meg hetente felhívtátok, de az édes kevés ha az ember egyedül van. Lehet pont a betegsége alatt kellett volna mellette lenni. Nem voltatok, egy idegen nő viszont igen (az most nem fontos, hogy pénzért). Nem ítélkeztem, csak a tényeket írtam.

2011. nov. 4. 17:09
 15/38 anonim ***** válasza:
82%

17:01 vagyok... akkor elnézést a tata miatt.. én eddig csak sértésként halottam.

Ha a dédi fia meghalt már-ő a te papád,akkor apukád perelhet.

2011. nov. 4. 17:10
 16/38 A kérdező kommentje:

Olyan emberrel nem szívesen beszél az ember,aki nem viszonozza az érdeklődést,ezért hívtuk 2 havonta. De szerintem itt nem ez volt a kérdés.

Dél-keleten élek,mit kell pörögni azon,hogy tata? :S

2011. nov. 4. 17:10
 17/38 anonim ***** válasza:
29%
Most akkor mi van? Ő nem érdekelt titeket és ti sem érdekeltétek őt. Mire számítottatok?
2011. nov. 4. 17:12
 18/38 anonim ***** válasza:
49%

Most szerintem nem érzelmi alapon kell megközelíteni a dolgokat, a jogban nincsenek érzelmek! Vagyis, itt nem számít ki hányszor látogatta meg a másikat. Ha szerződést kötött hivatalosat, akkor tényleg nem sok esély van bármire is, max. csak rokoni alapon. A köteles részből (nem tudom jár-e egyáltalán) viszont nem lehet kitagadni, én úgy tudom.

Nyílván én sem hagynék olyanra egy fillért sem, aki nem törődött velem, de ez egy egészen más kérdés.....

Ami egyébként érdekes (és ezt most nem a kérdés kiírójára értem természetesen!), hogy egy rokon halálakor olyanok is meg tudnak jelenni -rokonok szegről/végről-, akik az életben nem tartották az illetővel a kapcsolatot. Ismerősöm azt mondja, mint a héják a potyára...

2011. nov. 4. 17:12
 19/38 anonim ***** válasza:
29%
Ezt eddig nem írtad, hogy "fasírtban" voltatok. Úgy én se hagynék senkire semmit.
2011. nov. 4. 17:14
 20/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nagyon könnyen ítélkeznek mások felett az emberek,úgy veszem észre,pedig senki nem tud semmit...
2011. nov. 4. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!