Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Dédi tatám meghalt és az...

Dédi tatám meghalt és az összes vagyonát idegen emberekre íratta. Meg lehet támadni a végrendeletet?

Figyelt kérdés

Nagyon sok pénze volt tatámnak,több háza és sok félretett pénze. Nem vagyok pénzéhes,most nehogy azt gondoljátok,de élnek az unokái és a dédunokái, akiket meg se említ a végrendeletében. Halála előtt 2 héttel elkezdett egy ápolónő járni hozzá,mert előtte kórházban volt és felfogadta tatám. Persze,hogy a nő jó pénzért vállalta a gondoskodását. Nekünk senki nem szólt(több 100km-re lakik tőlünk),hogy beteg volt. Az összes vagyonát az ápolónőre íratta.

Mit lehet tenni ilyenkor? Mi már nem is számítunk? Még a temetésről is egy ismerősünk szólt,hogy mikor lesz,mi még azt se tudtuk,hogy elhalálozott...:(

A temetésre a legújabb autókkal jöttek a fiai,és mikor bemutatkoztunk még fel volt háborodva,hogy hogy kerültünk oda a temetésre és ki szólt nekünk. Rákérdeztünk,hogy mi lett tatám vagyonával és csak vigyorogva a képünkbe mondta,hogy az nem minket illet,nem voltunk vele az utolsó napjain meg ilyenek...:S

Érdemes utánajárni? Ügyvédet fogadni? Vagy hagyjuk inkább az egészet?

2011. nov. 4. 16:37
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, ezen nem fel kell kapni a vízet. Ha Te ilyen kevés információból álló történetet hallanál/olvasnál, Te is így ítélkeznél: pénzéhes majom, akit sajnálni kell. Talán ha írtál volna valamit a kapcsolatotokról akkor nem ítélkeznének az emberek. PRóbáld külső szemlélőként olvasni a történeted: rokonom meghalt, nem tudtuk, nem látogattuk, nem beszéltünk DE a pénzét akarjuk. KB ez dióhéjban amit írtál. A többit, hogy mi zajlott a háttérben nem tudhatjuk. Akkor meg Urambocsá, ha ítélkezzünk...
2011. nov. 4. 17:32
 22/38 anonim ***** válasza:
67%
Én megértelek, nálunk is hasonló lesz a szitu, ne hagyjátok annyiban, keressetek ügyvédet, mert köteles rész mindenképp jár, még ha ajándékot adott valakinek 15 éven belül arra is, de szerintem meg is támadható a végrendelet, az meg furcsa, hogy még a hagyatékin se voltatok.
2011. nov. 4. 17:40
 23/38 anonim ***** válasza:
77%

Ha végrendeletet írt, a köteles rész akkor is jár nektek. (az eredeti örökség fele). De a végrendeletet is meg lehet támadni.

Még akkor sem veszett fejsze nyele a dolog, ha nem végrendeletileg, hanem ajándékozással, vagy eltartási szerződéssel szerezte meg az ápolónő a vagyonát. Nálunk is volt rá eset a faluban pár éve, hogy a néninek már nem élt már az egyetlen lánya, csak az unokája (és a dédunokái) Az egyik falubeli nagyon kedvesen "vállalta" a gondoskodást róla. Rábeszélte a nénit, hogy kössön velük eltartási szerződést, de az unokájának ne mondja, mert az csak ki akarja használni. Így aztán a néni haláláig titokban maradt az eltartási szerződés. Csakhogy az unoka nem hagyta annyiban a dolgot, megtámadta az eltartási szerződést, és ha nem is az egész örökséget, de több mint a felét elperelte a "jószívű gondoskodóktól"

Aki meg köpköd most téged, majd saját bőrén megtapasztalja, hogy milyen is tud lenni egy idős ember. A nagymamám volt úgy, hogy be sem engedte a gyerekeimet a lakásába amikor mentek hozzá, a faluban meg azt terjesztette, hogy felé sem néznek a dédunokái (minden nap elment hozzá valamelyikük) Mindig anyukám vagy én vásároltunk be neki, de volt úgy, hogy elment a boltba, ahol a boltos minden sz@rt rásózott (olyan dolgokat, amiket azután kidobott, meg lejárt szavatosságú termékeket). Előfordult, hogy elmentünk hozzá reggel, fél óra múlva másikunk benézett hozzá: lakása tárva-nyitva, ő sehol, össze-vissza kerestük, mire megtaláltuk pár utcával arrébb egy másik néninél. Aki a legjobban elhordott minket mindennek, hogy mennyire nem törődünk nagymamámmal, szegénynek nem vásárolunk be, nem törődünk vele; pár év után magához kellett hogy vegye az anyját. Akkor aztán megtudta ő is, hogy nem minden úgy van ahogy látszik: az anyja folyton elszökött tőle, azt mondta mindenkinek, hogy nem kap enni, éheztetik, bezárják, elveszik a pénzét.

Ne hagyjátok annyiban, fogadjatok egy ügyvédet.

2011. nov. 4. 17:42
 24/38 anonim ***** válasza:
78%
Ez valóban igaz 17:32-eske! Egy írásból ahol nincsenek max. csak rosszul megfogalmazott szavak, és nem jön át más, akkor az ember rosszul járhat. Egy levelet úgy megfogalmazni, hogy abban érzelem, és minden benne legyen nagyon nehéz. A kérdés irója biztosan birtokában van ezeknek, csak ez nem jött úgy át,ahogy ő gondolta.
2011. nov. 4. 17:44
 25/38 anonim ***** válasza:
17%

"Köszönöm az eddigi válaszokat! Nagyon könnyen ítélkeznek mások felett az emberek,úgy veszem észre,pedig senki nem tud semmit..."

Magad írod, hogy alig hívtátok, nem látogattátok, fogalmatok sem volt az állapotáról. nem szívleltétek, ő sem titeket. Mégis mire fel kértek az örökségből? Csak mert jár alanyi jogon? Az ápolónő, még ha az érdek is vezérelte, legalább tett azért, hogy ne magára hagyatottan haljon meg. Ha ti a közelben lettetek volna és törődtetek volna vele, nem történik meg. A tatáé volt a pénz, joga van annak adni, akit méltónak talál.

2011. nov. 4. 17:51
 26/38 anonim ***** válasza:
78%
Engem az apám letagad, nem fizetett gyerektartást, semmit. Nagyon gazdag, valószínűleg engem is kifognak hagyni a végrendeletből. Nem az én hibám, hogy nincs kapcsolat köztünk, ő zárkózik el. Én ugyanolyan gyereke vagyok, mint a többi. Most mégis, nekem miért is nem jár?
2011. nov. 4. 18:06
 27/38 anonim ***** válasza:
70%

Imádom az ilyen rokonokat,akik mint a keselyűk rögtön megjelennek ha valaki meghal és követelik a jussukat.

Pontozz le,de gusztustalan a te fajtád. Azért iratta az ápolónőre,mert ő az unokáival ellentétben nem fosott a fejére,annyit nem nagyon bezsélhetettek még telefonon sem,ha azt sem tudtátok,hogy beteg volt.Azt se tudtátok,hogy meghalt,akkor gondolom a család többi tagjával is baromi jóba lehettek,ha szándékosan akartak kihagyni a temetésből..

az az igazság,hogy szerintem ez baromira egy töredéke a sztorinak,most úgy állitoad be,mintha ti annyira szeretteték volna és gondoskodni akartatok a papiról,de a gonosz vénember nem engedte:S valami okuk csak volt rá,ha a fiai felháborodnak ha meglátnak titeket!!

Kifordul a belem,a mi családunk is tele van ilyen vérszívó tetvekkel

2011. nov. 4. 18:36
 28/38 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Képzeld,hogy rajtunk kívül semmilyen más rokona nem volt!!! Csak anyukám(az unokája),én és tesóm(dédunokák). Mikor anyukám édesapja meghalt dédi tatám begyepesedett vénember lett,makacskodott,semmi nem tetszett neki. Nem barátkozott vele senki. A szomszédok és az örökösökön kívül senki más nem tudott a haláláról,a temetésen csak az "örökösök" voltak jelen,meg persze mi,amikor megtudtuk! Nem volt soha beteg, nem lepukkant vénember volt,folyamatosan nyaralt mert megtehette. 3 hét alatt épült le teljesen!

Soha nem voltam haszonleső! Mi kerestük őt,de nagyon elutasító volt,ezért nem hívtuk sűrűn. Te hívnál egy olyan embert aki tojik a fejedre? Mert én őszintén nem szívesen. Egész életében nem adott nekünk semmit néhány csokoládén kívül. Több milliót halmozott fel,mondván,hogy majd milyen jó élete lesz ha nyugdíjas lesz,ha pedig nem tudja majd kiélvezni legalább nem kell szűkölködnie az unokának.Ezek után pedig idegen nőre és a szánalmas gyerekeire íratna mindent?Most ők pedig jót nevetnek a markukban...

2011. nov. 4. 18:57
 29/38 anonim ***** válasza:
36%

17:32-es"ke" vagyok

Látod, ezzel kellett volna kezdened. Megspóroltál volna 3 3 oldalt és egy csomó nem kívánatos szavat.

Ha tényleg így van és a papa volt a "gonosz" akkor ügyvéd. De ne számíts rá, hogy hamar megoldás lesz. Ráadásul nem olcsó a dolog. De ha ilyen fontos nektek a pénz akkor hajrá. Ha nem szorultok rá, akkor meg hagyd a francba. Nekem a büszkeségem nem engedné, hogy ezek után részt kapjak (és még mielőtt valaki leoltana, ha éheznék sem)

2011. nov. 4. 19:14
 30/38 anonim ***** válasza:
89%
Milyen álszent mindenki. Látom itt mindenki lemondana akár száz millió forintról, ami egyébként jogilag járna neki, csak, mert a kórházban az egyik nővér kedves volt a bácsival és utána 2 hétig ápolta otthon pénzért.
2011. nov. 4. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!