Dédi tatám meghalt és az összes vagyonát idegen emberekre íratta. Meg lehet támadni a végrendeletet?
Nagyon sok pénze volt tatámnak,több háza és sok félretett pénze. Nem vagyok pénzéhes,most nehogy azt gondoljátok,de élnek az unokái és a dédunokái, akiket meg se említ a végrendeletében. Halála előtt 2 héttel elkezdett egy ápolónő járni hozzá,mert előtte kórházban volt és felfogadta tatám. Persze,hogy a nő jó pénzért vállalta a gondoskodását. Nekünk senki nem szólt(több 100km-re lakik tőlünk),hogy beteg volt. Az összes vagyonát az ápolónőre íratta.
Mit lehet tenni ilyenkor? Mi már nem is számítunk? Még a temetésről is egy ismerősünk szólt,hogy mikor lesz,mi még azt se tudtuk,hogy elhalálozott...:(
A temetésre a legújabb autókkal jöttek a fiai,és mikor bemutatkoztunk még fel volt háborodva,hogy hogy kerültünk oda a temetésre és ki szólt nekünk. Rákérdeztünk,hogy mi lett tatám vagyonával és csak vigyorogva a képünkbe mondta,hogy az nem minket illet,nem voltunk vele az utolsó napjain meg ilyenek...:S
Érdemes utánajárni? Ügyvédet fogadni? Vagy hagyjuk inkább az egészet?
Elkezdtem olvasni a válaszokat, de annyira bosszantottak a kérdező hozzászólásai, hogy úgy döntöttem nem olvasom végig az összes kommentárt, nem bírtam ki, túl kíváncsi voltam, mégis végig olvastam, sajnos, mert az utolsó válaszadó még jobban felidegesített, a milyen álszent itt mindenki szövegével. A többi embertől előre is elnézést kérek a primitív, ordenáré stílusom miatt..
Ki az álszent b azdmeg? Egy középkorú ember összeteszi a két kezét ha még élnek a szülei, és egy unoka úgy örül mint majom a farkának, ha vannak nagyszülők a családban, nem még ha dédi is van, ez a k öcsög aki feltette a kérdést, nem hogy örülne az élő rokonoknak, de minden szarnak elhordja a Dédapját, közli, hogy két havonta kereste egyszer, és csodálkozik, hogy nem tűnt fel neki egyhamar, hogy meghalt. De a pénz meg kéne, mert jogilag Őt illeti, hát jogilag kinyalhatod a seggem, egyébként biztos vagyok benne, hogy nő vagy..
Én is örülnék ha élnének még a nagyszüleim,sajnálom,hogy ennyire megváltozott mikor tatám meghalt. Teljesen eltávolodott tőlünk,és erről egyáltalán nem mi tehettünk...
Nem vagyunk pénzéhesek,de tudta,hogy mi nem olyan anyagi helyzetben élünk,hogy ne kelljen a pénz,és soha nem gondoltuk volna,hogy inkább idegen emberekre hagyja a vagyonát mint a rokonaira. Tatám forog a sírjában,hogy ilyet csinált az apja,ez biztos...
Nő létedre büszke lehetsz a szavaidra!
hát nekem ez magas... azt irod h "A temetésre a legújabb autókkal jöttek a fiai,és mikor bemutatkoztunk még fel volt háborodva,hogy hogy kerültünk oda a temetésre és ki szólt nekünk. "
utánna meg: "Képzeld,hogy rajtunk kívül semmilyen más rokona nem volt!!! Csak anyukám(az unokája),én és tesóm(dédunokák). "
Akkor most hány gyerele volt dédidnek?És hányan élnek a dédi fiai közül. Az anyukátok megtámadhatja a végrendelet,mivel az édesapja után ő örökölt jogilag
Nem dédim fiai,hanem a nőé,akire íratott mindent. Annak a fiai jöttek a legújabb autókkal,amit még halála előtt vett tatám nekik,csak tudnám mi okból kifolyólag?:S Tatámnak egy fia volt,aki korán eltávozott,ő volt édesanyám apukája...
Csak a 2 fiú, az anyjuk voltak a temetésen rajtunk kívül. A temetésre senkit nem hívtak meg az örökösök,mi is sok telefonálgatás után tudtuk meg,hogy hol és mikor lesz,ezért voltak felháborodva.
" Még a temetésről is egy ismerősünk szólt,hogy mikor lesz,mi még azt se tudtuk,hogy elhalálozott... "
"A temetésre senkit nem hívtak meg az örökösök,mi is sok telefonálgatás után tudtuk meg,hogy hol és mikor lesz,ezért voltak felháborodva. "
Találd már ki mit hazudsz, és aztán minden hozzászólásban azt erősítsd, ne cáfold, hogy azt mondjuk neked van igazad..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!