Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a lusta,...

Tényleg én vagyok a lusta, vagy ez is csak egy újabb piszkálódás a részükről? (többi lent)

Figyelt kérdés

17 éves 31 hetes kismama vagyok.

Napi 1 órát járkálhatnék(mert nagyon sokat görcsölök és ha kinyílik a méhszájam be kell feküdnöm a kórházba), úgy, hogy ebben benne kell lennie a sok sok pisilésnek, fürdésnek, evésnek(magyarul ezen kívül semmit nem csinálhatnék.).

Anyóséknál élünk, anyósom konyhán dolgozik, tehát hazahordja a kaját. Imádok sütni, főzni, szoktam is néha még hét közben is, de többnyire csak sütök, mert főzni csak hétvégén kell, olyankor én mindig segítek anyósnak, ha nem kell tanulnom. Gimnáziumban tanulok, estin folytattam a 11. osztályt. Nem kell bejárnom a suliba, csak vizsgázni, de elég sokat tanulok.

Magunk után mindig elmosogatok, szoktam segíteni anyósnak is takarítani, hogyha bírom, de nem egyszerű, nagyon sokat görcsölök. A babának már mindene el van készítve, ki van mosva(mert azt hittük, hogy előbb jön, de lassan újra kimosok mindent), rend van mindig a szobánkban.

Egy napom úgy néz ki, hogy 7-fél8kor felkelek, kimegyek megreggelizek, felöltözök, beágyazok, bekapcsolom a gépet, közben nekiállok takarítok vagy pakolászok.. Általában 1-3 óráig tart, attól függ mennyit görcsölök közben.. Utána gépezek egy picit, tanulok, megjön a férjem, együtt vagyunk, beszélgetünk egy kicsit, megjön anyós eszünk, vagy én vagy anyós mosogatunk aztán én visszajövök és onnantól pihenek, tévét nézek, néha alszok, vagy segítek a páromnak a lovak körül.

Este megvacsorázunk, fürdünk és együtt vagyunk egy kicsit, aztán alszunk. Én éjjelente nem sokat alszom, éjfél 1 óra fele tudok elaludni, 2-fél3 fele vécére kell mennem, a párom 5kor kel, addig forgolódok, akkor tudnék elaludni, de csörög az ébresztője, úgyhogy olyan fél6-6 fele tudok elaludni, ezért van, hogy délután alszok, ha a görcseim engedik.

Anyós és após örökké azzal piszkálnak, hogy "kockára alszom a fejem", meg lusta vagyok meg semmit nem csinálok egész nap..

Anyósom ha hazajön semmit nem csinál, felváltva mosogatunk ebéd után, szóval van olyan nap, amikor még azt sem kell megcsinálnia, egy hónapban egyszer, maximum kétszer takarítja ki az egész házat, ami abból áll, hogy az előteret, ebédlőt, nappalit, konyhát, a sógorom szobáját meg az övékét felporszívózza és ennyi, szóval nem szakad meg a munkában.

Apósom egész nap egy meleg irodában ül, rejtvényt fejt, ha hazajön semmit nem csinál, megissza a 2 liter borát, elszív 1 doboz cigit és játssza a nagy lovast(pedig nem mer bemenni az istállóba.)..

Hétvégente is csak a párom dolgozik itthon, fát vág stb, meg persze a saját házunkat csináljuk, szóval ő sem tud 1000 fele szakadni.. És persze mi vagyunk a lusta dögök..

Tényleg lusta vagyok, vagy csak a rosszindulat beszél belőlük? Mit tegyek ellene??

2011. nov. 26. 14:01
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ja és legyetek szívesek vagy NE ÍRNI, vagy a KÉRDÉSRE VÁLASZOLNI!:) Köszönöm!:)
2011. nov. 28. 14:27
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen tényleg lusta vagy! Költözz el! 17 évesen más nyakára menni terhesen elég nagy butaság! Milyen jövedelmed van? Mit csinálnának a szüleid, ha az ő nyakukra mennél?
2011. nov. 29. 06:58
 13/16 A kérdező kommentje:

Az én szüleim örülnének, ha az "ő nyakukra mennénk", csak hozzájuk más okból nem lehet menni.

Apukám 60 km-re lakik, a párom hogy járna be dolgozni??

Anyukám pedig 800km-re...(külföldön dolgozik)

Egyébként pedig, amikor kiderült, hogy baba lesz, úgy egyeztünk meg a párommal, hogy leköltözünk a nagymamájához(6 háznyira lakik), mi fizetjük a rezsit, meg a kaját és el tudja látni a lovakat.. Akkor anyósék azt mondták, hogy nehogy leköltözzünk, mert a mama kikészítene engem, meg itt nem kell semmit fizetünk... Hozzátenném fizetünk és ahol lehet kihasználnak minket...

Pl: elküld a boltba, olyanokat vetet, amiket mi nem eszünk, nem használunk, kerül 15.000Ft-ba és 5000Forinttal küld el a boltba, és mi fizetjük a többit..

4 kutya van, abból 1 az enyém, a kutyatápot a 4 kutyára fél éve mi vesszük, még egyszer nem mondták, hogy majd megveszik ők...

Megtankoljuk az autót(ami az övék, de ők nem használják, mi is csak akkor használjuk, ha nekik vagy nekünk kell bevásárolni, mert magunknak megveszünk mindent, vagy ha orvoshoz visz a férjem, mert fogadott dokink van, 100 km-re tőlünk) ), akkor tuti, hogy mennek valahová és ha mondjuk tele-tankoltuk az autót, akkor tuti, hogy mire mi újra használjuk sípol, újra tankolni kell.. Azóta mindig annyit tankolunk amennyit mi elhasználunk, azóta nem is autóznak.. Ha nekik valamiért nagy bevásárolni kell, a kezembe nyomják a listát, és a mi pénzünkön tankolunk, mi megyünk el a boltba, mi vásárolunk és mindig legalább 5-10.000Forinttal kevesebb pénzt adnak, amit sose látunk viszont..

A páromnak mindig veszünk szalámit, vajat stb, a munkahelyére, ha másnap nem viszi be eltűnik... A mi részünket kifizetjük a rezsiből, a párom mindent megcsinál nekik, ahol tudok én is ott segítek.. Akkor mégis ki használ ki kit???

Ja és a bevásárlásokat úgy képzeljétek el, hogy hetente kell eljárni nekik minden szarért, van, hogy kétszer is.. És nem olcsó sem a benzin, sem az, amit éppen kitalálnak, hogy kell..

Az autón is ha bármit javíttatni kell, cserélni a gumikat stb, azt is mi fizetjük, holott ők is használják..(apósom eltörte az anyós-ülésnél a kilincset belülről, 9000-ft volt csak az alkatrész +2000ért cserélték ki, mi fizettük, pedig nem mi törtük el..)

2011. nov. 29. 09:04
 14/16 anonim ***** válasza:

ha ennyire szar és így kihasználnak akkor menjetek el onnan

Miért nem költöztök át most a mamához?

2011. nov. 29. 11:24
 15/16 A kérdező kommentje:
Mert így őszintén nem jutott eszembe. De ma beszélek erről a párommal.:)
2011. nov. 29. 11:47
 16/16 anonim ***** válasza:

A párod fizet nem ti neked milyen bevételed lenne

és egy korábi kérdésben azt irtad a párod nem akarodzik a nagyihoz szóval anyira nem lehet rossz neki.

2011. nov. 29. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!