Tényleg én vagyok a lusta, vagy ez is csak egy újabb piszkálódás a részükről? (többi lent)
17 éves 31 hetes kismama vagyok.
Napi 1 órát járkálhatnék(mert nagyon sokat görcsölök és ha kinyílik a méhszájam be kell feküdnöm a kórházba), úgy, hogy ebben benne kell lennie a sok sok pisilésnek, fürdésnek, evésnek(magyarul ezen kívül semmit nem csinálhatnék.).
Anyóséknál élünk, anyósom konyhán dolgozik, tehát hazahordja a kaját. Imádok sütni, főzni, szoktam is néha még hét közben is, de többnyire csak sütök, mert főzni csak hétvégén kell, olyankor én mindig segítek anyósnak, ha nem kell tanulnom. Gimnáziumban tanulok, estin folytattam a 11. osztályt. Nem kell bejárnom a suliba, csak vizsgázni, de elég sokat tanulok.
Magunk után mindig elmosogatok, szoktam segíteni anyósnak is takarítani, hogyha bírom, de nem egyszerű, nagyon sokat görcsölök. A babának már mindene el van készítve, ki van mosva(mert azt hittük, hogy előbb jön, de lassan újra kimosok mindent), rend van mindig a szobánkban.
Egy napom úgy néz ki, hogy 7-fél8kor felkelek, kimegyek megreggelizek, felöltözök, beágyazok, bekapcsolom a gépet, közben nekiállok takarítok vagy pakolászok.. Általában 1-3 óráig tart, attól függ mennyit görcsölök közben.. Utána gépezek egy picit, tanulok, megjön a férjem, együtt vagyunk, beszélgetünk egy kicsit, megjön anyós eszünk, vagy én vagy anyós mosogatunk aztán én visszajövök és onnantól pihenek, tévét nézek, néha alszok, vagy segítek a páromnak a lovak körül.
Este megvacsorázunk, fürdünk és együtt vagyunk egy kicsit, aztán alszunk. Én éjjelente nem sokat alszom, éjfél 1 óra fele tudok elaludni, 2-fél3 fele vécére kell mennem, a párom 5kor kel, addig forgolódok, akkor tudnék elaludni, de csörög az ébresztője, úgyhogy olyan fél6-6 fele tudok elaludni, ezért van, hogy délután alszok, ha a görcseim engedik.
Anyós és após örökké azzal piszkálnak, hogy "kockára alszom a fejem", meg lusta vagyok meg semmit nem csinálok egész nap..
Anyósom ha hazajön semmit nem csinál, felváltva mosogatunk ebéd után, szóval van olyan nap, amikor még azt sem kell megcsinálnia, egy hónapban egyszer, maximum kétszer takarítja ki az egész házat, ami abból áll, hogy az előteret, ebédlőt, nappalit, konyhát, a sógorom szobáját meg az övékét felporszívózza és ennyi, szóval nem szakad meg a munkában.
Apósom egész nap egy meleg irodában ül, rejtvényt fejt, ha hazajön semmit nem csinál, megissza a 2 liter borát, elszív 1 doboz cigit és játssza a nagy lovast(pedig nem mer bemenni az istállóba.)..
Hétvégente is csak a párom dolgozik itthon, fát vág stb, meg persze a saját házunkat csináljuk, szóval ő sem tud 1000 fele szakadni.. És persze mi vagyunk a lusta dögök..
Tényleg lusta vagyok, vagy csak a rosszindulat beszél belőlük? Mit tegyek ellene??
figyelj már ezer kérdést feltettél már
te laksz ott náluk az, hogy az apósod mit csinál nem sok közöd van, az anyós hogyan és mit takarít ahhoz sincs, ők befogadtak neked pedig alkalmazkodnod kell
ha veszélyeztetett terhes vagy akkor pihenj ha megszólnak akkor mondjad, hogy nem lehet felkelni, de ha mégse tetszik a helyzet akkor feküdj be a kórházba ott majd annyit pihensz amennyi jól esik
Huuh, nekem kicsit erős volt, hogy 17 éves vagy és "anyós" meg "férjem". :) Nem tudom, hogy vagy képes mindezt végcsinálni, én 20 éves vagyok, de összeomlanék, ha egy gyerekről is nekem kellene gondoskodni, ráadásul egy idegen házában... (én ki nem állhatom a barátom anyját).
Amúgy nem vagy lusta, ha csak keveset mozoghatsz, ezt mondogasd addig az anyósék előtt, amíg fel nem fogják. Ha lustának hívnak, nyugodtan, értelmesen magyarázd meg nekik, hogy te ezt a gyerek érdekében teszed, hogy egészséges unokájuk születhessen, nem szeretnél problémát az egész napos futkorászásból. Tudom, nehéz az ilyen emberekkel, értetlenek, fafejűek és nem túl értelmesek, de a gyerek egészségét ne kockáztasd. Tartsd be az orvos utasításait, az anyósékra meg ne figyelj, az összes korabeli azt hiszi, hogy ők váltják meg a világot, mi fiatalok meg senkik vagyunk. :D Az én szüleim is ilyenek, csinálhatok akármit. Ha én kitakarítom az egész házat, nekik az is nulla, ha meg anyám egyszer elmosogat, azért is hálaimát érdemel szerinte. Ezen sajnos nem tudunk változtatni. :/ Lényeges eredményt csak a költözés hozhat, de ugye az meg nem olyan egyszerű manapság ebben az országban...
Azért sok szerencsét és kitartás!
Ha mind igaz amit leírtál akkor nem vagy lusta,ahoz képest ,hogy veszélyeztetett vagy.
DE!!!Amég nem a saját házadba vállaltad be a gyereket addig egy szavad se lehet ,és szerintem ne is legyen anyósodra meg apósodra,mert az az Ő házuk és Te csöppentél bele az életükbe nem fordítva!
,,Azért, mert valaki más házában lakik, azért még ember, és nem csicska, akinek állandóan be lehet szólogatni, meg lehet alázni!!! Szegénykém, jó szar családba kerültél..."
Igen azért még ember mert más házában él és nem csicska.De válaszoló azt Te se gondolod hogy ügye ,hogy abban a házban minden frankó?17 évesen szül a ,,lányzó" anyósék ,,nyakára" ,mert gondolom neki(NEM a párjának!) keresete nincs!
Már javasoltam hogy költöz az egyik rokonodhoz ha a párod szeret utánad megy.
Az anyosékkal való együtélés felnött nöket is kikészit de te egy szörnyen kiszolgáltatott buta gyerek vagy
bele rokkansz.
Ne légy naiv a saját ház sose lesz kész és ha mégis a páárod nem sokáig birja majd a családfenntartó szerepet.
Miért ne bírná a családfenntartó szerepet???
Ne is haragudj, de nem vagyok buta;)
Ja és nem az anyósomék nyakára szülöm a gyereket. És a kérdésre várok válaszokat nem észosztást kértem, mert kívülről mindenki könnyen okos;)
Tegyük fel, hogy elköltözünk albérletbe, az erkélyen fogok tartani 4 lovat??? Mert eladni nem lehet őket, mert senkinek nem kell a ló, mindenki megszabadulna tőle..
És após már csak kicseszésből sem látná el őket...
Jaj kérdező a párod 23 éves menyit keres havi 100t
hogy tartotok fent ebből egy babát, egy házat, 4 lovat és hát téged is. A családodhoz költöz a lovakra meg úgyse lesz pénzed a jövöben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!