Örökbefogadás megszüntetése lehetséges? Hogyan?
Figyelt kérdés
Nagykorú örökbefogadott gyereket szeretnék levetetni a nevemről, az örökbefogadást semmissé tenni (nem tartjuk a kapcsolatot, meglopott, hazudott, stb.). Nem szeretném, hogy ő örököljön, vagy esetleg én örököljek tőle bármit is.2011. nov. 24. 20:44
11/17 anonim válasza:
Ha szereted, akkor mindegy, hogy örökbefogadtad-e vagy a sajátod. Ha rosszat tesz, akkor mindjárt megtagadod? Ahelyett, hogy nevelnéd jóra, szépre?
Ha ilyen könnyen lemondasz róla, akkor te sem vagy egy nagy erkölcsbajnok...
...és igen a köteles rész mindenképpen járni fog neki, akármit is csinálsz. Ő ugyanis a TE GYEREKED!
12/17 anonim válasza:
Egyből cigány,ugye hogy koppantál mert nem Azzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!
13/17 anonim válasza:
Érdemtelenség címén ki lehet zárni végrendelettel az örökségből és kötelesrész sem jár.
Aki ezzel dobálózik nézzen már utána.
14/17 anonim válasza:
15/17 anonim válasza:
Érdemtelenség címén tényleg kizárható. A másik megoldás, ha a másik gyerekeddel öröklési szerződést kötsz, akkor ugyanis neki nem fog járni a köteles rész sem.
De biztos, hogy nem tudtok javítani a helyzeten? A szívem szakadna meg érte, ha már én neveltem fel.
16/17 anonim válasza:
megkérdezhetem melyik gyermek volt előbb?
17/17 anonim válasza:
"te egyszer s mindenkorra felelös lettél azért amit megszeliditettél" szégyelld magad hogy ilyen egyátalán az eszedbe jut lemondasz a gyerekedröl ?a sajátodrol is lemondanál ha nem ugy viselkedik ahogy kell ?kivánom hogy éld átt milyen örökbe fogadottnak lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!