Az örökbefogadás csak azoknak tart 10 évig, akik csecsemőt / újszülöttet akarnak örökbefogadni?
Én is ezt hallottam!
Ugyanis nagyon kevés az olyan szülő, aki csecsemőkorában lemondana a gyermekéről, viszont sok olyan pár van aki csak csecsemőt fogadna örökbe!
Sokan nem szívesen fogadnak örökbe pl.: roma kisbabát.
Talán aki már kicsit nagyobb 2-3 éves gyereket akar örökbefogadni, az hamarabb "sorra kerül"
Ismerősöméknél 5-6 év volt, de ők újszülöttet kértek.
Függ attól is gondolom, hogy milyen szempontokat adsz meg.
Ha örökbe akarsz fogadni be kell szerezni a megfelelő alkalmassági papírokat a Tegyesztől,miszerint alkalmas vagy x korú gyermek örökbefogadására!Ezek a papírok:Pszichológiai vizsgálat,környezettanulmány,orvosi alkalmassági vizsgálat,tanfolyam,keresetigazolás..Ez kb. fél évet vesz igénybe.
Amint ezek a papírok megvannak jelentkezhetel Egyesülethez,Alapítványokhoz,ahol újszülöttet tudsz örökbefogadni.Várakozási idő 3-4 év.
Ha idősebb gyermeket szeretnél örökbefogadni,akkor a Tegyesztől lehetséges...ahol a várakozási idő megyétől függ..de szerintem egy 3-6 éves gyerek örökbefogadása kb. 3 év alatt sikerül!Sok sikert!Egy örökbefogadó anyuka!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!