Szerintetek pofátlanság lenne az exem párjától érdeklődni, hogy hogy áll a kapcsolatuk?
Kb 5 éve lett vége azzal a pasival, aztán kb 2 éve jött össze az egyik ismerősömmel-barátnőmmel. Szoktunk is néha dumálni a csajjal, jóban vagyunk. Mostanában mindig olyan szomorúnak tűnik, szomorú zenéket posztol facebookon, szomorú képeket tesz ki. Nem igazán van pofám rákérdezni, hogy a pasival van-e valami probléma, nem tudom, lehet furcsán jönne ki, hogy pont a párja exének panaszkodjon, meg az érdeklődik a kapcsolatukról.
Szerintetek?
Szerintem nem gáz a dolog,ha valóban "barátnőd" és "jó ismerősöd" is!
Hiszen ha beszélő viszonyban vagytok akkor nagyon finoman ráterelheted a témára a kérdésedet.De persze azért ne nyíltan kérdezz rá hogy "És mi van a Józsival?Még mindig jól megvagytok?"
Tehát ne így,mert ebböl rögtön lejön neki hogy arra vagy kíváncsi hogy mi van kettőjükkel.
Gondolom szégyenli nekem elmondani, ha baj van köztük. Eddig csak egyszer beszélt a kapcsolatukról, de akkor nagyon be volt rúgva, meg nagyon ki volt akadva.
Lehet jobb ha hagyom, biztos van kivel megbeszélje a gondjait, lehet csak hülyén érezné magát, ha velem kéne beszéljen róla. Csak mikor mindennap látom azokat a zenéket meg szövegeket, olyan furcsa, hogy ne kérdezzek rá, hogy mi van, mintha nem érdekelne, hogy mi van vele.
Amúgy igen, régen nagyon jó barátnők voltunk, mikor összejöttek, naygon félt, hogy én haragudni fogok, még bocsánatot is kért. Persze, nem hargudtam, örültem nekik. Akkor megesketett, hogy barátok maradunk, de aztán mégis egy kicsit hanyatlott a kapcsolatunk az utóbbi 2 évben, gondolom a pasi miatt, akinek nem vagyok a szive csücske, eléggé tönkretettem a szakítással. Gondolom a csaj is hülyén érezte magát előttem, mert előtte 2 héttel még mondta nekem, hogy a pasi még mindig szeret és kibékülne velem, persze nálam szó se volt erről, már akkor a párommal voltam, aki már a férjem.
Na mindegy, lehet jobb ha hagyom, csak tényleg szeretnék segíteni neki, ha bajban van. De ha majd pont nekem akarja elmondani, akkor majd ő megkeres vele.
9"De ha nem kérdezek rá, meg olyan mintha nem is érdekelne." - nem, ez nincs így. Ha valóban vígasztalni akarod, bármi is a baja, mert jót akarsz eneki, azt megérzi, erre nagyon felfokozott érzékenyégűek a szomorúak. Megérzi, hogy ki az, aki megértő,és segít. Akár úgy, hogy csak mellette van, együttérzőn,
és szót sem szól.
egy vers:
William Blake : A mások bánata
Jaj, ez a szomorú kép meg zene posztolás annyira szánalmas. Pont azt akarja elérni, hogy megkérdezd. Én ilyenkor direkt nem szoktam. Ha baja van, mondja el, de ne utalgasson.
Ez kb. annak felel meg, amikor melletted ül Szűz Mária arccal, és fél percenként felsóhajt, te megkérdezed, mi baja, ő meg mártírhangon mondja, hogy: "Semmi."
Ha a barátnőd, jóban vagytok, szoktatok beszélgetni, akkor írj neki, hogy rég találkoztatok, nincs-e kedve valamelyik délután egy forró csokihoz.
Aztán ott beszélgethettek, ha baja van és el akarja mondani, elmondhatja, de én azon kívül, hogy hogy vagy, minden rendben? nem kérdeznék mást. A pasi témát kerülném, ha ő akarja előhozza, pont azért mert furcsa lenne, ha én hoznám fel, mintha csak az érdekelne vele kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!