Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed azokról a...

Mi a véleményed azokról a szülőkről, akik sírnak, hogy nincs pénz, éheznek, fáznak a gyerekek, közben pedig ott füstöl a cigi a kezében?

Figyelt kérdés
Tegnap volt egy riport a tv-ben (ma a híradóban is) egy 3 gyerekes családról szólt, akiket kilakoltattak. Tegnap, mikor néztem a műsort, nagyon megsajnáltam őket. Eszembe is jutott, hogy valahogy kellene nekik segíteni. Aztán megláttam, hogy anyuka kezében ott füstölög a cigi. Előtte számolgattak, hogy már csak 7000 Ft maradt és az albérletre is kölcsön kellett kérniük. Én ezt nem értem. A gyerekek fáznak, mert nincs gáz. 1 havi cigi árából legalább 3-szor kicserélhették volna a gázpalackot. Ez csak engem háborít fel?
2011. nov. 23. 19:43
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
94%

Már én is fel szerettem volna tenni valami hasonló kérdést.

Múltkor várakoztam az utcán, megállt mellettem egy nő egy ovis forma kisfiúval, aki valami hamburgerért környörgött. Anyuka meg nyugodt hangon magyarázta neki, hogy "Édes kisfiam, tudod, hogy nincs pénzünk, egy hamburger árából három napig eszik az egész család." - és basszus, ott lógott ki a cigi a szájából! Komolyan kedvem lett volna megkérdezni, hogy tessék mondani, egy doboz cigi árából hány ebéd telne ki????

És most nem azt mondom, hogy tömjük a gyereket mekis kajával, ne vegyen neki, mert egészségtelen vagy mit tudom én. Na de az, hogy az ötéves forma gyerekének az anyagi helyzetükről meg kábé éhezésről panaszkodik, miközben ki tudja mennyit tapsol el cigire, komolyan, a belem kifordul.

2011. nov. 23. 21:21
 22/36 anonim ***** válasza:
67%

Az adott családnál nálam az merült fel,hogy felújításra vették fel a hitelt. Ahhoz képest meg lepusztult(alul a fal rohadt)lakásban ,,éltek.Akkor mire mehetett el a pénz?

Inkább a gyerekeket sajnálom,hogy minek kellett melléjük még egy kistestvért ,,gyártani" ha ennek a kettőnek nem tudták biztosítani a dolgokat.

A cigi meg már szerintem ideg levezetőnek kell neki-nekik....franc se tudja.De TÉNY,hogy ha nincs mit adom a gyereknek akkor inkább éhezzek,pangjon a tüdőm de neki legyen mit enni.Még ha kenyeret vízzel,akkor is.

Alapból viszont egy hitelest se tudok sajnálni,mert elfogadták -felvették és elköltötték a pénzt!

2011. nov. 23. 21:52
 23/36 anonim ***** válasza:
78%

szerintem is gusztustalan. mondjuk a cigizés ugyanolyan függőség, mint a drog, nagyon nehezen hagyja abba, aki tiniként menőzésből rászokott. legalábbis én mindig igyekszem erre gondolni, amikor a tapló az orrom alá fújja a füstjét, mert jobb érzés sajnálni, hogy szegény beteg, mint arra gondolni, hogy szarik rá, hogy fulladok...

de azért akinek emiarr éhezik a gyereke, az észbekaphatna...

2011. nov. 23. 23:10
 24/36 anonim ***** válasza:
28%

olyan könnyen dumáltok ti ,akiknek fogalmatok sincsen milyen masszív dohányosnak lenni! ugyanolyan mint az alkoholistáknak az alkohol, a drogosoknak a drog....piszok nehéz még akkor is ha éhezik meg fázik az ember, azt mondani hogy bármennyire is szükségem van a cigire, én inkább rá sem nézek....... ez nem olyan mint jaj nem eszek csokit, mert nincs rá pénzem..

magyarán nekem semmi véleményem nincs a dologról....az ő életük, az ő gyerekük, az ő döntésük, az ő felelősségük.... innentől fogva pedig nekem aztán édes mindegy hogy ki mihez kezd.

2011. nov. 24. 07:29
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

ha megnézitek, akkor általában az alacsonyabb iskolázottságú, ezáltal csóróbb emberek vállalnak több gyereket, mint amennyit el tudnak tartani.

nekünk is volt ilyen szomszédunk. 2 szobás kis vacak lakásban éltek 4en, fiú-lány tesó egy szobában, de a szülők kezéből lógott a cigi. igaz, dolgoztak rendesen, igyekeztek törődni a gyerekeikkel, de ha leszoktak volna a dohányzásról, akkor talán vehettek volna egy kicsit nagyobb lakást, h ne nyomorogjanak.

egyébként én is dohányzom, de ha arról van szó, h kaja vagy cigi, akkor tuti inkább kaját veszek az utolsó 500asból. pláne, ha a gyerekemről lenne szó. pofám leszakadna, ha a gyerek éhesen sírna, én meg füstölnék az arcába.

2011. nov. 24. 09:00
 26/36 anonim ***** válasza:
88%

Én ezt a műsort ugyan nem láttam, de amit mondtok, hogy rinyálnak, de cigire meg drága telefonra futja, az mindig is feldühített.

Engem is zavarnak az ilyen emberek. A múltkor velem is történt ami idegesítő volt. Kora terhes voltam, a folyamatos hányingeremre gyakran rágtam valamit, és egy nap sósperecet eszegettem az utcán. Utánamszól egy gyerekét cipelő cigányasszony, hogy adjak neki is egy perecet. Nem adtam, erre szokás szerint átkozni kezdett, hogy a gyerekének nem adok. Akkor már megfordultam, és visszakérdeztem hogy ha nem tud a gyereknek egy perecet megvenni akkor csak arra kellett neki, hogy segélyt kapjon rá az énáltalam befizetett adóból? Lett is csend egyből.

A gyereket sajnálom, ő nem tehet róla, de húzzuk már meg egyszer a vonalat!

2011. nov. 24. 09:18
 27/36 A kérdező kommentje:
A masszív dohányzásról az a véleményem, hogy igenis le lehet tenni a cigit, csak akarni kell. A férjem 20 évig dohányzott (1-2 doboz/nap). Mikor kiderült, hogy terhes vagyok, letette és azóta nem szívja. Igaz pár hétig sokat gondolt a cigire, de nem gyújtott rá. Anyukám 35 éve dohányzik, ő megmondta, hogy inkább éhezni fog, de akkor sem mond le róla, mert neki ez az egy öröme van az életben. Szomorú!
2011. nov. 24. 10:38
 28/36 anonim ***** válasza:
87%

Engem is felháborít. Ilyenkor a gyerekeket sajnálom, mert jobb sorsot érdemelnének, más környezet nyilván teljesen mást hozna ki belőlük. Ha lenne lehetőségük, nyilván tanulnának, lennének hobbijaik, lenne örömük az életben. A szülőket elítélem, mert felelőtlenek, és arra cs*szik el a pénzt, amire a legkevésbé kéne.

Ez a "masszív dohányzás" duma meg nagy hülyeség, az nem rakja le a cigit, aki nem akarja. A szüleim régen több évig cigiztek, de most, hogy nehezebbek a körülmények, letették, mert az a havi x ezer másra kell. De kifogás mindig van.

2011. nov. 24. 10:57
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 07:29!

Masszív dohányos ... persze..! Tudod, erre annyit tudok neked mondani, hogy 7 éven keresztül dohányoztam! Igaz nem napi 1 doboz cigi ment el, hanem 2 nap alatt. Mégis mikor a lányunkat terveztük, akkor már elkezdtem leszokni róla. Mikor pozitívat teszteltem, akkor leraktam a cigit. Azóta rá se gyújtottam. Ma már 4 hónapos a lányom, mégse kívánom. SŐT! Utálom, ha rám fújják, undorító, büdös, pusztító!

Ha elkezded olvasni a gyerekvállalás kategóriát a cigarettával kapcsolatban akkor találsz 1-2 anyukát, aki simán lerakta a cigit, mikor terhes lett és utána se gyújtott rá!

De lehet velem van a baj és én vagyok egy szr, hogy nem dohányoztam végig a terhességem és utána sem.. mert igaz: Egyszerűbb azt mondani, hogy függőség!

2011. nov. 24. 11:42
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik válaszoló vagyok.

Én is cigiztem terhesség előtt, napi 1 doboz simán elment, volt hogy másfél. 8 hetesen tudtam meg hogy babát várok, rögtön letettem egyik napról a másikra. Az akarat nagy úr! Én szerettem volna ha egészséges gyerekem születik és szerettem volna 4 D-s képeket róla, ez volt az álmom, ez segített, hogy ne gyújtsak rá, ha tovább cigizek, akkor nem telt volna 4D fotózásra meg szép új babaruhákra. Most már 3 éve hogy nem cigizek, és van mire költeni azt a pénzt, inkább veszek a fiamnak belőle napi egy pudingot vagy havonta egy kisebb játékot, meg a bölcsiben is állandóan "lejmolják" az embert, mindig kell valamit fizetni.:)

Egy másik észrevétel, láttátok a méregdrága bundát anyukán?? Az árán kb. 3 hónapig eléltek volna...

A telefon nekem is feltűnt az elején, de a cigin akadtam ki igazán.

2011. nov. 24. 13:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!