Szerintetek egy kapcsolatban/házasságban az egyik fél hibája/viselkedés felmenti a másik viselkedését?
Arra gondolok például, hogy ha mondjuk az apa alkoholista, és ezért otthon folyton gáz van, akkor érthető, hogy az anya is az lesz? Vagy ha az apa veri a feleségét, gyerekét, akkor az anya az alkoholhoz fordul, vagy menekül otthonról, és elhanyagolja a gyerekeit? Vagy ha az egyik megcsalja a másikat, akkor a másiknak is joga van ezt megtenni?
Mert szerintem ez nem így működik. És nem értem az olyan embereket, akik ezzel magyarázzák a kisiklott, elrontott életüket. Csúnyán hangzik, de én nem tudom sajnálni azt az embert, aki ahelyett, hogy megpróbálná rendbe tenni az életét, ha más nem, például a gyerekei miatt, inkább valami szenvedélybetegségbe menekül. Mindenkinek adódik/adódhat olyan helyzet az életében, ami nagyon negatív, mégsem lesz mindenki alkoholista, meg drogos, meg lép le a gyerekeit hátrahagyva, vagy hasonlók. Szerintetek? Csak én gondolom így? Velem van a baj?
"de nehogy már elnézést kelljen kérnem, mert tanultam, "
Te legalább tanulhattál.Én még akkor jártam iskolába amikor csak 14 év volt a tankötelesség.Amikor nem volt kötelező sem a gimnázium sem a szakmunkás suli..Úgy mentem volna gimibe,úgy mentem volna egyetemre.De nem lehetett.Alkoholista apám simán kidobott 14 évesen amikor befejeztem a sulit.14 évesen lámpagyárba mentem dolgozni,és munkásszállón laktam..Engem nem tartottak el utána..Úgy döntöttem hogy leérettségizem,és egyetemre megyek.De ember tervez isten végez..Nem így lett.Férjhez mentem mert menekülni akartam a munkás szállásról ahol az"idősebb" elkeseredett emberek jogosnak vélték hogy a fiatalokat kikészítsék.Amikor már többször megloptak,és amikor 2x rám törték a szobám ajtaját akkor sem segített a rendőrség,sem az apám..Így inkább férjhez mentem hogy legyen egy támaszom..De ez sem lett jobb.De megtanultam élni a helyzettel..33 évesen észrevettem hogy a fiatalok lenéznek mert nincs érettségim,diplomám..Így végre több havi kuporgás után összegyűjtöttem a pénzt hogy le érettségizhessek..Meg van az érettségim,de a kutyának sem kell.Ahol dolgozom az biztos állás.Nem fizet sokat,de legalább kapok fizetést.De ott nem számít hogy van vagy nincs érettségid..Viszont új helyre már kevés és a korom miatt sem érdemes már ugrálni..Diplomázni meg már felesleges,és nincs is rá anyagi hátterem..
Hogy most hogy élek??A lányom felnőtt nő lett.Becsületesen felneveltem.Támogattam.Amikor férjhez ment,és új családja lett,új otthona lett,már elvesztettem az érdeklődést hogy továbbra is jó legyek.Igen ma én is csavargok munka után.Élvezem más férfiak társaságát.Élvezem hogy nő vagyok..Otthon az alkoholista férjem nem érdekel.
Hogy miért nem váltam el tőle? Elváltam.De az csak egy papír..Egyikünknek sincs annyi pénze hogy a másiknak biztosítson egy lakást..A lakásból nem lehet kidobni,mert a fele az övé..Vagy kifizetem vagy vele élek egy fedél alatt továbbra is..Nincs pénzem így marad az együtt élés..Lassan 4 éve elváltunk,de még ma is megkapom,hogy "az én tulajdonom vagy,azt teszed amit mondok" Még ma is átélem hogy egy konyhakést a nyakamhoz szorít,kényszerítve a szexre..Hova menjek ezzel? jelentsem fel??Megtettem.Értelme nem volt.fél év távolságtartásra kötelezték..De kivitelezhetetlen mert egy fedél alatt élünk..Hívtam volna a rendőröket? Megtettem.Kijöttek párszor,de csak megkérni tudták a férjemet hogy csillapodjon..JA! hogy akkor olyan volt mint egy kezes bárány??Még szendviccsel is megkínálta a rendőröket,és ők nem akarták elhinni hogy ez a jámbor alak bántott..Főleg a "nyuszikám,főz kávét a rendőröknek"szöveg után..
Szóval vannak helyzetek amikor hálát kell adnod,hogy neked volt lehetőséged,és támogatásod hogy tanulj,hogy ezáltal jó munkahelyed lett..Nem mindenki ilyen szerencsés..
"Ezek szerint, ha engem ver a férjem, akkor jogom van alkoholistának lenni, és tönkretenni a saját és a gyerekeim életét. Mert én csak egy nyomorult, gyenge nő vagyok, akinek senki sem segít... "
A férjednek joga lenne ahhoz, hogy verjen téged? A férjednek joga lenne ahhoz, hogy szép lassan (észrevétlenül) elvegye az önbecsülésed? A szomszédnak joga lenne hallgatni arról, hogy esténként segítségért kiabálsz? A férjednek joga lenne bezárni, halálra verni? Elmehetnél, két verés között, esetleg megerőszakolva (mert az esetek nagy részében a nemi erőszak is előfordul, amit nálunk csupán 1997 óta büntetnek)Hova mennél, ha se pénzed, se emberi kapcsolataid nem lennének? Ma már léteznek anyaotthonok, sok nő el is jut oda ezek közül az anyák közül. Viszont vannak akik nem tudják mit tehetnének. Már csak azért sem, mert el vannak szigetelve a külvilágtól, vagy rettegnek attól, hogy kiderül, szöknének. Tényleg összeteheted a két kezed, hogy nem voltál ilyen helyzetben. Hál' Istennek magamnak sem kell ilyen rémségeket átélnem. Viszont tudom, hogy a legerősebb akarat is megtörhető a legmakacsabb ember is betörhető.
ma 12:50
Tudod mit? Igazad van, és megkövetem magam. Már abban, hogy én is tönkre mennék abban, ha így kéne élnem. Na most jól elgondolkodtattatok... :)
Ugyan már! Itt egy páran azzal jönnek, hogy "hova menjen, ha elhagyja a rossz férjét?" Ugyan, hova?
Persze nehéz, de azért gondolkozzunk már egy kicsit. Most jó helyzetben van az illető? Veri a férje, ő maga pedig elkezd tütükézni...erre ez a megoldás? És ne gyertek nekem a gyenge jellememmel, mert mindenki annyira gyenge, mint amennyire az akar lenni.
Ilyen esetben igenis, fel kell állni, és a jobbat választani. És nem a piába menekülni, főleg ha már gyerek is van. Aki meg inkább ezt az életformát válassza, az meg is érdemli.
Nincs hova mennie? Miért ne lenne? Nem csak ez a két véglet létezik, hogy a férj, aki ver, vagy az utca. Ki kell nyitni a számat, ha kell a hatóságokhoz fordulni, és el kell intézni az illetőt.
Nekem ne papoljon senki a gyenge jellemről. Én fiatal korom ellenére megjártam a poklok poklát egy ilyen ember miatt, és ha a gyengeségembe menekültem volna, már halott lennék.
27/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!