Mennétek külföldre vagy maradnátok a helyemben?
Persze, rohanj külföldre. Legyél ott egy gyökértelen, lenézett kelet-európai.
Akik itthon maradnak, azok meg dögöljenek meg, mert egyre kevesebb a munkaerő.
"Legyél ott egy gyökértelen, lenézett kelet-európai."
London lakosságának döntő többsége bevándorló.
"London lakosságának döntő többsége bevándorló."
Meg is nézheted, hol dolgoznak: Tesco, Sainsbury's, underground, buszvezetők... olyan helyen angol én nem láttam.
És ezen kívül még szinte mindenhol a vendéglátástól, az építőiparon át a szolgáltatószektorig mindenhol dolgoznak bevándorlók.
De miért baj ez, nem értem?
9.51.-es vagyok, es nem mellesleg, szerintem nagyon mashogy fogsz nezni par ev utan Magyarorszagra is. En tovabbra is imadom a magyar irodalmat, olvasok magyar konyveket, nem torom a magyart, mint egyes itteniek. Ha gyerekem lesz tuti, hogy 2 anyanyelve lesz, az elso a magyar lesz. DE en mar nem tudnek soha otthon lakni onszantambol, ahhoz valami nagyon nagy dolognak kellene tortennie. Megszoktam, hogy itt az emberek, ha nem is angyalok, nem artanak nekem csak ugy hobbibol, nem taposnak agyon, mert jolesik. Ha kemenyen dolgozom, akkor igenis sikerekben lesz reszem. A buszok,metrok nem ugy neznek ki, mintha meg mindig szovjetunio lenne. Es meg hosszan sorolhatnam....Szerintem nem csak en erzem igy, persze sokak meg hazamennek a honvagy miatt. De en azt mondom, manapsag a honvagy az egy luxus dolog, termszetesen, ha 5ev utan is ugy erzed,az mar jelent valamit, neked inkabb otthon a helyed, de az elejen termszetes,hogy minden erzo ember igy erez. Kuzdeni kell...
Viszont,ha nem szeretnel kint letelepedni, akkor tenyleg nem nyersz vele annyit.
Pozitivumok:
-Fejlodik az angolod talan
-Gyujtesz egy kis penzt
-Megismersz egy uj vilagot,muvelodsz,onallosodsz. Uj lehetosegeket fedezel fel,lehet arra is rajossz,hogy nem jogasznak szulettel,lattam mar jo par ilyet.
-Ha otthon meg nem, ki tudja, lehet itt talal rad a szerelem.
Negativumok:
- Elso es legfontosabb az,hogy teljesen kizokkensz az itteni eletedbol, es ezt nem 2 nap lesz visszaallitani.
- Ha bejonnek a dolgok, azt fogod erezni az orszaggal kapcsolatban,amit en. Viszont lesz egy diplomad,amiert sok penzt kiadtal,es kint tenyleg az eg vilagon semmit sem er.
- Nem biztos, hogy hu de sokkal fejlodik a nyelvtudasod,foleg ha munka mellett nem nyelvet akarsz tanulni, hanem jogot. Sot valoszinuleg emiatt nem fog,ha csak nem vagy alapbol felsofokon,vagy kicsit folotte,akkor elismerem,hogy tapadnak az extra szavak az emberre. A gyarakban is kelet-europaiakkal,vagy 3.vilagbeliekkel leszel,akik alig tudnak angolul,ezert a munkahelyedtol a nyelvtanulast nem varhatod. En ott pl. kicsit megtanultam oroszul,mert csak ugy beszeltek a munkatarsaim...
- Lesz megtakaritasod, de nem annyi,ami otthon megalapozna a jovodet.
-Ha kijossz megneheziti a tanulast a jogon. Akarhogy is van, van konzultacio,es egy szep hosszu vizsgaidoszak.
" Legyél ott egy gyökértelen, lenézett kelet-európai. "
Mert itt ugye egy megbecsült, megfizetett munkaerő vagy?
Ha netán igen, akkor sorry.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!